Hesabım
    "Shōgun" Yaratıcı Sanatlar Emmy Ödülleri'nde Rekor Kırdı!

    76. Primetime Emmy Ödülleri öncesinde Yaratıcı Sanatlar Emmy Ödülleri dağıtıldı.

    FX

    2024 Primetime Emmy Ödülleri 15 Eylül Pazar günü sahipleriyle buluşacak ama FX'in 2024'e damga vuran dizisi "Shōgun" şimdiden rekor kırmayı başardı.

    Primetime Emmy Ödülleri'nin bir hafta öncesinde, teknik ve sanatsal başarıların ödüllendirildiği Yaratıcı Sanatlar Emmy Ödülleri sahiplerini buldu. Toplam 99 kategoride ödülün dağıtıldığı Yaratıcı Sanatlar ödüllerinin ilk gecesi eğlence programları, reality şovlar, belgesel ve kurgu dışı yapımlara ayrılırken, ikinci gecede drama, komedi, mini dizi ve televizyon filmlerindeki teknik kategoriler ödüllendiriliyor.

    “Shōgun” bu iki geceden toplam 14 ödülle ayrılırken, tek sezonla en çok Emmy ödülü kazanan dizi olarak şimdiden önemli bir rekorun sahibi oldu. Dizinin ilk gecedeki en büyük galibiyeti, Nestor Carbonell'in Drama Dalında En İyi Konuk Erkek Oyuncu ödülünü kazandığı çalışmasıydı.

    Gösterinin diğer ödülleri ise şöyle (tümü drama kategorilerinde): En İyi Görüntü Yönetmeni, En İyi Yapım Tasarımı, En İyi Resim Kurgusu, En İyi Ses Kurgusu, En İyi Ses Miksajı, En İyi Ana Başlık Tasarımı, En İyi Dönem Kostümleri, En İyi Protez Makyaj, En İyi Dublör Performansı, En İyi Oyuncu Seçimi, En İyi Özel Görsel Efekt, En İyi Dönem/Fantazi Makyajı ve En İyi Dönem/Fantazi Saç Tasarımı.

    2024 Emmy Adayları Açıklandı: "Shōgun" ve "The Bear" Zirvede!

    Toplamda 25 adaylığı olan “Shōgun” dizisinin Primetime Emmy Ödülleri'nden kaç ödülle ayrılacağı şimdi daha büyük merak konusu.

    Yaratıcı Sanatlar Emmy Ödülleri'nin diğer büyük kazananı ise 7 ödülle yine FX'in "The Bear"ı oldu. Jon Bernthal ve Jamie Lee Curtis, komedi dalında en iyi konuk oyuncu ödülünü alırken, dizi aynı zamanda En İyi Görüntü Yönetmeni, En İyi Ses Kurgusu, En İyi Ses Miksajı, En İyi Resim Kurgusu ve Komedi Dalında En İyi Oyuncu Kadrosu ödüllerini de aldı.

    Netflix'in "Baby Reindeer" ve "Ripley", Hulu'nun "Only Murders in the Building" ve Apple'ın "The Morning Show" dizileri de birkaç ödül kazandı. Kazanan tüm yapımlara buradan göz atabilirsiniz.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top