Hesabım
    Amazon MGM Studios'un "Poltergeist" Dizisinin Yazarları Belli Oldu

    Korku klasiğinden uyarlanan dizi, "Star Trek: Discovery" ve "Supernatural" yazarlarına emanet edildi.

    -

    1982 yapımı korku klasiği "Poltergeist" (Kötü Ruh) filminin diziye uyarlanacağı geçtiğimiz yıl Ekim ayında duyuruldu. Proje hakkındaki ilk büyük gelişme ise yeni yaşandı; Amazon MGM Studios'un dizi projesinde, Kalinda Vazquez (Star Trek: Discovery) ve Robbie Thompson (Supernatural) dizi sorumlusu, yazar ve yönetici yapımcı olarak görev yapacak.

    Bu proje, Amazon'un MGM klasiklerini modern çağa uyarlama yönündeki en son girişimine işaret ediyor. Dizinin yapımcılığını Steven Spielberg'in Amblin Television yapım şirketi üstlenirken yönetici yapımcı olarak ise Darryl Frank ve Justin Falvey yer alıyor.

    Spielberg, Tobe Hooper tarafından yönetilen orijinal filmin başarısının büyük bir bileşeniydi; filmin hikayesini kaleme aldı ve senaryosunu Michael Grais ve Mark Victor ile birlikte yazdı, ayrıca filmin yapımcılığını üstlendi.

    Orijinal film, yeni bir eve taşınan ve evin hayaletlerle dolu olduğunu keşfeden Freeling ailesini konu alıyordu. Hayaletler küçük kızlarını kaçırdıktan sonra Freelingler, onu kurtarmak için bir parapsikolog ve ruhani bir medyumla birlikte çalışır.

    Film, gösterime girdikten sonra büyük bir başarı elde etti ve 10.7 milyon dolarlık bütçeye karşılık dünya çapında yaklaşık 121 milyon dolar hasılat elde etti. Bunu, pek beğenilmeyen iki devam filmi ve 2015'te kötü karşılanan bir yeniden başlatma izledi.

    Amazon MGM'in yeni dizisi, 1990'ların sonunda Showtime ve Sci-Fi Channel'da yayınlanan "Poltergeist: The Legacy" dizisinden sonraki ikinci "Poltergeist" dizisi olacak.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top