Hesabım
    "The Simpsons" Maymun Çiçeği Virüsünü Önceden Bildi mi?

    Kehanetleri ve geleceği görmesiyle ünlü Simpsonlar'ın maymun çiçeği virüsü kehaneti aydınlatıldı.

    -

    Kehanetleri ve birçok olayı önceden tahmin etmesiyle ünlü uzun soluklu animasyon dizi "The Simpsons" şimdi de maymun çiçeği virüsünü önceden bildiği iddiasıyla gündemde.

    Dünya Sağlık Örgütü, 15 Ağustos'taki resmi açıklamasıyla maymun çiçeği hastalığıyla ilgili küresel acil durum ilan etti. Aslında bu, bu virüsün adını ilk duyuşumuz değil. DSÖ, Temmuz 2022'de de bu hastalıkla ilgili olarak aynı şekilde küresel acil durum ilanı yapmış, vaka ve ölüm sayılarının azalmasıyla 10 ay sonra acil durum kaldırılmıştı.

    Bu durum akıllara COVİD-19 pandemisini getirerek endişe yaratsa da şimdilik dünya çapında pandemi önlemleri alınmıyor. Ülkemizde ise Sağlık Bakanlığı bir açıklama yayınlayarak 2024'te herhangi bir vaka görülmediğini belirtti.

    Bütün bu süreçte sosyal medyada dolaşan bir görsel, "The Simpsons"ın bir bölümünün maymun çiçeği salgınını öngördüğünü iddia ediyor. Homer Simpson karakterinin bir maymunla oturduğunu ve vücudundaki kırmızı döküntüleri gösteren iki karenin bir araya getirilmesiyle oluşturulan görsel aslında iki farklı bölümden alınıp birleştirilmiş ve ikisi de maymun çiçeği ile ilgili değil.

    Homer'ın maymunla içki içtiği kare, 9. sezonun "Girly Edition" adlı 21. bölümünden alınmış. Bu bölümde Homer markette çalışan maymunu görüp, Hayvan Asistan Merkezi'nden kendine yardımcı olması için Mojo isimli bir maymunu sahipleniyor ve Mojo'dan herhangi bir hastalık kapmıyor.

    Homer'ın kırmızı döküntülü görseli ise 17. sezonun "Milhouse of Sand and Fog" adlı 3. bölümünden alınmış ve 2005'te yayınlanan bu bölümde Homer'a kızı Maggie'den su çiçeği bulaşıyor.

    İki farklı bölümden alınan karelerin birleştirildiği bu görsele eşlik eden bir metin, bunların dizinin "17. sezon 21. bölümünden" olduğunu ve 2002'de yayınlandığını iddia ediyor, ancak bu doğru değil. Yine de Simpsonlar'ın maymun çiçeği virüsünü bildiği iddiası en az Mayıs 2022'den beri özellikle İspanyolca konuşan kullanıcılar arasında dolaşıyor.

    İddia yakın zamanda maymun çiçeğinin yeniden gündeme gelmesiyle bu kez dünya çapında yankı buldu. Söz konusu olan, komplo teorileriyle sıklıkla tartışma yaratan Simpsonlar olsa da bu kez ortada tartışmaya yol açacak bir durum yok.

    Kaynak: Reuters, teyit.org

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top