Hesabım
    "House of the Dragon"un Yaratıcısı, 2. Sezon Finalindeki Şaşırtıcı Detaya Açıklık Getirdi

    Haberin devamı "House of the Dragon" 2. sezon finaline dair sürprizbozan/spoiler içerir.

    HBO

    HBO'nun beğenilen "Game of Thrones" spin-off dizisi "House of the Dragon" 2. sezon finaliyle izleyicilere veda etti. Dizinin yeni sezonu hayranlar tarafından merakla beklenirken, sezon finalindeki önemli bir ayrıntı da tartışılmaya devam ediyor.

    Bu sezonun büyük bölümünde Harrenhal'ın koridorlarında dolaşan ve geçmişinden gelen hayaletler tarafından takip edilen Daemon Targaryen (Matt Smith), sezon finalinde daha farklı bir halüsinasyonla karşı karşıya geliyor ve gördükleri onu en sonunda karısı/yeğeni Rhaenyra Targaryen'e (Emma D'Arcy) tam bağlılığı konusunda yeniden ikna ediyor.

    Alys Rivers (Gayle Rankin) ve bir büvet ağacı tarafından getirilen bu görüntüde, Daemon'a geleceğe bir bakış sunuluyor: Kendisinin boğulduğunu, ölü ejderhaları, bir wight ordusuna liderlik eden bir Ak Gezen'i ve "Game of Thrones"taki üç yavru ejderhasıyla birlikte Daenerys Targaryen'i (Emilia Clarke) görüyor.

    Pek çok izleyici, Daenerys'in bu görüntüsünün, orijinal dizide uzun süredir devam eden bir tartışmayı nihayet çözüme kavuşturduğunu düşünüyordu: Jon Snow'un (Kit Harington) değil, Daenerys'in Vaat Edilen 'Prens' olduğu. Ancak "House of the Dragon"un dizi sorumlusu ve ortak yaratıcısı Ryan Condal, bu görselin, kehanet edilen kurtarıcının kim olduğuna dair çok tartışılan soruyu yanıtlama amacı taşımadığını söylüyor.

    Variety'nin aktardığına göre, sezon finalinin ardından düzenlediği basın toplantısında Condal şunları belirtti:

    “Yazarının henüz açıklayamadığı bir kehanetin spesifik bir yorumunu yapmaya çalışmıyoruz. Bu George R.R. Martin'in dünyası ve bu hikayeyi anlatmak için onun alanı. Biz daha çok, bu görüntülerin içinde ve çevresinde yaşayan karakter dramasıyla oynamakla ilgileniyoruz."

    HBO

    “Game of Thrones”, Martin'in henüz tamamlanmamış olan “Buz ve Ateşin Şarkısı” kitap serisinden uyarlandı. Dizide, Jon Snow'un Vaat Edilen Prens olduğu öne sürüldü, ancak birçok hayran Martin'in nihai niyetinin, bu unvanı Daenerys'e bahşetmek olduğunu düşünüyor.

    Condal, Daenerys'in ortaya çıkışının, Targaryen Hanesi'nin farklı nesilleri arasındaki bağlantıyı yakalamanın bir yolu olduğunu yineledi; zira "Daenerys için yeniden doğana kadar dünyada hiçbir ejderha kalmadı."

    Condal, "'House of the Dragon' bu çok ünlü hikayenin bir ön hikayesi; tüm zamanların en büyüğü olmasa da en büyük televizyon hikayelerinden biri. Ve çok uzun yıllar geçtiği için sonraki dizilerde bizim zaman dilimimizde hayatta olabilecek hiçbir karakter yok." diyerek şunları ekledi:

    "O görüntüyü kimin izlediğini biliyoruz ama Daemon'un hiçbir fikri yok. Bu onun Rhaenyra'dan doğan ve üç ejderhası olan gelecekteki kızı olabilir. Bilmiyor ama bunun bana özel bir nedenden dolayı gösterilen bir şey olduğunu hissediyor."

    HBO

    Daemon, Daenerys ve Ak Gezen'in yanı sıra "Game of Thrones"la bağlantılı başka bir figür daha görüyor: Lord Bloodraven olarak da bilinen Brynden Rivers (Joshua Ben-Tovim).

    Brynden, Kral Aegon IV Targaryen'in gayrımeşru oğlu olarak Ejderhaların Dansı'ndan birkaç on yıl sonra doğdu ve sonunda Bran Stark'a (Isaac Hempstead Wright) doğaüstü yeteneklerini nasıl kullanacağını öğreten Üç Gözlü Kuzgun ("Game of Thrones"ta Max von Sydow tarafından canlandırılıyor) oldu.

    Condal, Brynden'in büvet ağaçlarıyla olan ilişkisine dikkat çekerek, "Bloodraven'ın sahnesi buraya çok uygun geldi çünkü o, tuhaf ve harika şeyler yapmaya devam ettiğini bildiğimiz bir Targaryen. Ve eğer Daemon'un görebileceği ve onu Daenerys'e bağlayacak biri varsa, o da odur.” dedi.

    Aynı basın toplantısında Condal diziyi dördüncü sezonla noktalama kararını da açıkladı.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top