Hesabım
    Matt Reeves, HBO Tarafından Rafa Kaldırılan Batman Dizilerini Anlattı

    "The Batman" yönetmeni Reeves, üzerinde çalıştığı spin-off projelerini anlattı.

    Entertainment Weekly

    Yönetmen Matt Reeves, yakında çıkacak olan “The Batman” yan dizisi “The Penguin” hakkındaki yeni bir röportajda, filmini temel alan diğer dizilerden bahsetti.

    Temmuz ayı başlarında, geliştirilmekte olan "Arkham Asylum" dizisinin iptal edildiğine dair haberler geldi. İlk olarak dört yıl önce duyurulan bu proje, “The Batman” filminde görülen Gotham Şehri Polis Departmanı içinde geçmesi planlanan ama rafa kaldırılan bir başka projenin küllerinden doğmuştu.

    EW'ye konuşan Reeves bu projenin iptal edilmesinin nedeninin HBO yöneticilerinin Batman evrenindeki 'önemli karakterlere' daha fazla odaklanmak istemesi olduğu belirtti. Reeves, “The Batman” olaylarından bir yıl önce geçen "Gotham P.D." projesindeki asıl amaçlarını anlatırken şunları söylüyor:

    [The Batman] filmini yazarken şöyle düşünüyordum: 'Hey, biliyor musun? Yapabileceğimiz harika diziler olduğunu düşünüyorum. Aslında bu yüzden Warner Bros.'la anlaşmamızı yapmak istedim.

    Bu bir Batman hikayesi olmayacaktı, bu yozlaşmış polis hakkındaydı. Ve Gotham'daki en kötü çetenin GCPD olduğuyla ilgili olacaktı. Ve [polisin] yolu Gordon'la kesişecekti; Gordon'la kıyaslanacak biri olacaktı. Ama bu [polisin] ruhu için bir savaş olurdu.

    Reeves, 2022'de dizinin orijinal planının Sidney Lumet'in "Prince of the City" filminden ilham almak olduğunu açıklamıştı. Bu projeye onay çıkmayınca Reeves, Arkham Asylum merkezli bir spin-off fikrine yöneldi. Antonio Campos, bu dizinin yazarı ve dizi sorumlusu olarak görev yapmak üzere ekibe dahil oldu.

    Bu dizi de yakın zamanda HBO'daki yöneticilerin "The Batman" evreni dizilerinin nereye gitmesi gerektiği konusundaki fikirlerinin ardından rafa kaldırıldı. Reeves şöyle diyor:

    Onlar şöyle dediler: 'Yaptığınız şeyi seviyoruz ve önemli karakterlere daha fazla yaslanmak istiyoruz. İlginç olan şu ki film dikkati başka yöne çekmek için aradıkları kişiyi kullanıyor gibi görünüyor, Ridler'ın işaret ettiği kişi Penguen, bir tür muhbir olmalı. Bu film bir güç boşluğu yaratıyor ve Penguen çok hafife alındığı için insanlar onun gerçekte kim olduğunu göremiyor.

    Reeves ayrıca "Gotham P.D." için ortaya koyduğu bazı fikirlerinin "The Batman"in bitiminden bir hafta sonra geçen ve onunla 2026'da çıkacak olan devam filmi arasında bir köprü görevi gören "The Penguin"de kullanıldığını doğruladı.

    Sekiz bölümlük “The Penguin” Eylül'de BluTV'de yayınlanacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top