Hesabım
    "Dune: Prophecy"den Yeni Fragman!

    Bene Gesserit'in kuruluşunu anlatan "Dune: Prophecy" Kasım'da BluTV'de!

    HBO, "Dune" prequel dizisi "Dune: Prophecy" için yeni bir fragman yayınladı. Dizi, Paul Atreides'in yükselişinden 10.000 yıl önce geçiyor ve iki Harkonnen kız kardeşin insanlığın geleceğini tehdit eden güçlerle savaşmasını, daha sonra Bene Gesserit olarak bilinecek efsanevi tarikatı kurmasını konu alıyor.

    "Dune: Prophecy" ülkemizde, Kasım ayında HBO Original yapımlarını kütüphanesine eklemeye devam eden BluTV'de izlenebilecek.

    Altı bölümlük dizinin senaryosu, Brian Herbert ve Kevin J. Anderson tarafından kaleme alınan "Dune Kardeşliği" (Sisterhood of Dune) romanından esinlenilerek yazıldı. Oyuncu kadrosunda Emily Watson, Olivia Williams, Travis Fimmel, Jodhi May, Mark Strong, Sarah-Sofie Boussnina gibi isimler yer alıyor.

    Alison Schapker dizi sorumlusu ve yönetici yapımcı olarak görev yaparken, Diane Ademu-John diziyi ortak olarak geliştirdi ve aynı zamanda yönetici yapımcı olarak görev yapıyor.

    Anna Foerster birden fazla bölümün yönetmenliğini yaptı ve Jordan Goldberg, Mark Tobey, John Cameron, Matthew King, Scott Z. Burns, Jon Spaihts, Brian Herbert, Byron Merritt ve Kim Herbert'le birlikte yönetici yapımcılığını üstlendi.

    "Dune: Prophecy" Dizisi Hakkında Bildiğimiz Her Şey

    Bene Gesserit, yönetmen Denis Villeneuve'ün Dune filmlerinde Leydi Jessica (Rebecca Ferguson), Rahibe Helen Gaius Mohiam (Charlotte Rampling) ve Leydi Margot Fenring (Lea Seydoux) karakterleriyle karşımıza çıktı. Ayrıca Prenses Irulan (Florence Pugh) da Bene Gesserit tarafından eğitiyor.

    Rahibeler, tercih edilen genetik sonuçlar için hanedan evlilikleri düzenliyor ve çeşitli gezegen popülasyonları arasında, gelecekte kullanılmak üzere dini mitlerin tohumlarını ekiyor; örneğin Arrakis'li Fremenler arasında yaydıkları "Lisan al-Gaib" kehaneti gibi.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top