Hesabım
    Sauron'un "Rings of Power" 2. Sezon Görünümü Ne Anlama Geliyor?

    "Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri"nin yeni sezonunda, Charlie Vickers'ın canlandırdığı Sauron yeni bir görünüme bürünüyor.

    Prime Video

    Amazon Prime Video'nun fantastik dizisi "The Lord Of The Rings: The Rings of Power"ın (Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri) ikinci sezonu bu sonbaharda izleyicilerle buluşacak ve bu sezonla birlikte Sauron yepyeni bir görünüme kavuşacak.

    İlk sezon, Charlie Vickers'ın canlandırdığı Halbrand'ın aslında kılık değiştirmiş Sauron olduğunun ve Hüküm Dağı'nın uyanmasına yol açtığının ortaya çıkmasıyla sona erdi. Ayrıca Celebrimbor (Charles Edwards) tarafından dövülen üç elf yüzüğünün yaratılışına da tanık olundu.

    Yeni sezonda Vickers, Annatar adında sarı saçlı bir elf olarak geri dönüyor. Bu da ilk sezonda Tolkien mirasından sapmakla eleştirilen dizinin, yeni sezonda eserlere daha uygun bir yola gireceğini gösteriyor.

    "Rings of Power" 2. Sezondan Yeni Görseller: Höyüklü Kişiler Geliyor!

    J.R.R. Tolkien'in eserlerine göre Sauron, İkinci Çağ'a yaklaşık 500 yıl kala, Orta Dünya'yı ele geçirme niyetiyle yeniden ortaya çıkar ve Elfleri baştan çıkararak kendi hizmetine almak için bir girişimde bulunur. "Hediyelerin Efendisi" olarak anılan elf Annatar rolünde güzel bir görünüm sergileyen Sauron, Celebrimbor'un Eregion'lu Elf demircileriyle arkadaş olur ve onları Güç Yüzükleri'ni yapmaya ikna eder.

    Sauron daha sonra Mordor'un volkanik Hüküm Dağı'nda gizlice, diğerlerine hükmedecek Tek Yüzüğü döver. Elfler, Tek Yüzüğü taktığında onun etkisini fark ederek Yüzüklerini çıkarırlar. Ancak öfkelenen Sauron savaş açarak Elflerin üç yüzüğü haricindeki güç yüzüklerini ele geçirir...

    Empire ile konuşan Vickers, yeni sezondaki görünümünün aslında Celebrimbor'u diğer yüzükleri dövmesi için manipüle etmesine izin veren yeni bir kılık olduğunu söylüyor:

    "Sauron ve Celebrimbor birlikte çalışıyor, yüzük yapıyorlar. Sauron'un yaptığı her şey başkalarına hizmet etmek, başka birinin ilgisini çekmektir. Halbrand olayı Galadriel için olduğu gibi, bu yeni görünüm de Celebrimbor için geçerli. Bu, ona yapmasını istediği şeyi yaptırmanın en iyi yoludur: herkese hükmedecek bir sürü yüzük yapın."

    “The Rings of Power”dan Tom Bombadil’e İlk Bakış!

    Yardımcı dizi sorumlusu Patrick McKay, dizinin ana çekiciliğinin ve bu hikayeyi zaman çizelgesinin bu noktasında ele almanın, Sauron'un bir kötü adama dönüşmesini göstermek olduğunu söylüyor; izleyiciler olarak ekrandaki karakterlerin olmadığı kadar olayların içindeyiz:

    "Şimdi Sezon 2'deki fırsat şu: Seyirci işin içinde. Onun kim olduğunu biliyoruz. Ne istediğini gayet iyi biliyoruz. Eğlence, diğer insanların tuzağa düşmesini izlemek. Sezon ilerledikçe plan başlıyor. Çekiçler birbiri ardına vurulmaya başlıyor, ta ki son birkaç bölümde onun ne kadar kötü olduğunu ve tüm bunları ne kadar derinden planladığını fark edene kadar."

    McKay, bunun bir kısmının insanların, Elflerin, Cücelerin ve Harfootların dahil olduğu çeşitli Orta Dünya halklarının bir araya gelmesiyle sonuçlanacağını söylüyor:

    "Tüm hikayelerimiz tek bir hikayeye dönüşmeye başlıyor ve bu tek hikaye, Sauron'un yeniden ortaya çıkışının herkesi etkilemesi ve tüm dünyayı tehdit etmesi."

    “Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri” 29 Ağustos'ta Prime Video'ya geri dönüyor!

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top