İlk Selçuklu dönem filmi olan Direniş Karatay için dev plato kuruldu. Kılıçarslan Köşkü, Sultan Kapısı, Ertaş Kapısı gibi tarihî yerlerin gerçeğe yakın prototiplerinin bulunduğu platonun sokaklarında ise, döneme ait kasap, manav, fırıncı, kumaşçı ve benzeri meslek sahiplerinin dükkânları bulunuyor.
Savaş sahnelerinde 1000 e yakın özel tasarım ok, yay, kılıç, mızrak ve kalkan kullanıldığı çekimler toplam 86 bin metrekare alanda gerçekleşti. 65 bin metrekare kapalı alanda gerçekleşen stüdyo çekimleri esnasında savaş sahneleri için uluslararası standartta 45 kişilik dublör ekibi özel koreografileri ile görev aldı. Bu esnada sette 500 kişinin aynı anda görev alması ile de farklı bir rekora da imza atılmış oldu.
2017 Temmuz- Ağustos aylarında çekimleri Konya’da gerçekleşen "Direniş Karatay", dünya tarihinin en önemli savaşlarından biri olan Kösedağ Savaşı ve döneme damgasını vuran devlet adamı Emir Celaleddin Karatay'ın hikayesini beyaz perdeye taşıyor. KTO Karatay Üniversitesi'nin yapımcılığında hayat bulan Türkiye’nin ilk üniversite yapımı filmi "Direniş Karatay"da son Selçuklu kahramanı Emir Celaleddin Karatay'ı Mehmet Aslantuğ canlandırıyor.
laattin Keykubat’ın zehirlenerek öldürülmesi üzerine tahta geçen oğlu Gıyaseddin, babası gibi güçlü karaktere sahip bir devlet adamı değildir. Bu zayıflık Moğolların baskısını ve Selçuklu üzerindeki iştahını artırmaktadır. Tüm tecrübe ve gücü ile halkı büyük bir direnişe hazırlayan Emir Celaleddin Karatay; kadını, erkeği, genci ve yaşlısıyla Anadolu’nun sessiz kahramanlarını yanına alacaktır...
Yönetmen koltuğunda Selahattin Sancaklı'nın oturduğu "Direniş Karatay"da Ahi Evren’e Fikret Kuşkan, Noyan karakterine Yurdaer Okur, Türkan'a Burcu Özberk, Kutay'a Alperen Duymaz ve genç Mevlana'ya Furkan Palalı hayat veriyor. Epik savaş filmi "Direniş Karatay", 9 Mart'ta sinemalarda olacak.