Hesabım
    X-Men: Apocalypse 101!

    X-Men: Apocalypse'e hazırlıksız yakalanmayın!

    Bildiğiniz üzere 19 Mayıs'ta beklenen X Men halkası X-Men: Apocalypse vizyona giriyor. Biz de Empire'dan ilham alarak filmle ilgili bilmeniz gereken her şeyi içeren bir dosya hazırladık!

    Yönetmen

    Bryan Singer X-Men, X2 ve X Men: Geçmiş Günler Gelecek'in ardından seride 4. kez yönetmen koltuğuna oturacak.

    Senarist

    Kinberg, Singer, Michael Dougherty ve Dan Harris’in ortak imza attığı hikâyede senaryo ise Simon Kinberg’in elinden çıkma.

    Müzik

    Filmin müzikleri ise X2 ve Days of Future Past'in ardından bir kez daha John Ottman'a emanet.

    Sinopsis

    Tarihin başından beri diğer mutantların güçlerini emerek kendine katan Apocalypse bir kez daha ortaya çıkıyor ve tek bir amacı var; insanlığı ortadan kaldırıp güçlü mutantların yaşadığı bir dünya yaratmak. Proseför X, Mystique ve yeni öğrenciler de bunun olmasını engellemek için güçlerini birleştiriyor. X Men ekibi bir kez daha dünyayı kurtarmak için mücadele veriyor. Ancak Profesör X'in kendi ekibi varsa, Apocalypse'in de Psylocke, Storm, Magneto ve Angel'dan oluşan "mahşerin dört atlısı" var.

    Apocalypse

    Apocalypse rolünde Oscar Isaac'i izleyeceğiz.Guatamalalı oyuncu ağır bir makyajın ardından dünyanın en eski mutantı olarak karşımıza çıkıyor.

    Profesör X - Charles Xavier

    James Mcavoy'un 3. kez Profesör X rolünde karşımıza çıkacağı filmde Xavier'ı daha kendinden emin ve güçlü görüyoruz. Öğretmenlik hayalini gerçekleştiren karakteri ilk kez alışılmış Xavier görünüşünün temel taşlarından kel kafasıyla göreceğiz. McAvoy aynı zamanda, 2000 yılında Stewart’ın kullandığı tekerlekli sandalyenin de aynısını kullanacak.  Yapımcılar bunu bir koleksiyoncudan ödünç alarak kullanacak.

    Magneto - Erik Lehnsherr

    Bir kez daha serinin kötü adamı olarak Michael Fassbender'ı göreceğimiz yapımda Magneto yine, yeni, yeniden intikam ateşiyle tutuşuyor. Bu kez ailesini de kaybetmiş olan karakterin artık kaybedecek hiçbir şeyi olmadığı için daha da tehlikeli! Magneto son filmden beri daha sakin bir profil çiziyor. Mutant olmayan bir aile kuruyor ve sakin bir hayat yaşamaya çalışıyor. Ancak ailesini kaybettiğinde ve karşısına bir Tanrı çıktığında Erik'in "kötü Magneto"ya dönüşeceğini ön görmek zor değil.

    Mystique - Raven Darkhölme

    Jennifer Lawrence'ın canlandırdığı, gerçek adıyla Raven, onu tanıdığımız adıyla Mystique seride giderek bir kahraman basamağına tırmanıyor. Yeni filmde de karakteri genç X Men ekibinin başında görüyoruz. Mutantların yardımına koşan karakter çizgi romanlardaki imajından farklı olarak fedakar ve iyilerin tarafında olarak karşımıza çıkıyor.

    Quicksilver

    Quicksilver rolünde bir kez daha Evan Peters'ı görüyoruz. 2014 yapımı X Men: Geçmiş Günler Gelecek'te tanıştığımız karakter bu kez babasının Magneto olduğunun bilincinde bir şekilde karşımıza çıkıyor. X Men'e yardım etmeyi kendine görev bilen genç Quicksilver bir kez daha safını seçiyor.

    Wolverine Nerede?

    Filmde Wolverine'in nerede olduğuna dair pek fikrimiz yok. Ancak fragmandan gördüğümüz kadarıyla Wolverine filmin bir noktasında genç mutantların yardımına koşuyor. İkonik rolde bir kez daha Hugh Jackman'ı göreceğiz.

    Yeni Mutantlar

    Bu film bir nevi genç mutantların tanıtımını da içeriyor. Serinin sevilen karakterleri Jean Grey ve Cyclops'un yanı sıra Nightcrawler ve Jubilee'nin de gençlik yıllarını görme şansına erişiyoruz. Seride birlikte olan Jean Grey ve Cyclops'un gençlik yıllarında romantik bir bağları olmadığı da fragmanla ortaya çıkan bir şey, zira Cyclops okula ilk geldiğinde kör. İkonik gözlükleri gelene dek Jean Grey'in görünüşünü bile bilmiyor. Nightcrawler'ın çizgi romanda Mystique ile teleport mutant Azazel'in çocuğu olduğunu biliyoruz ancak filmde bunun yansımasını ne kadar göreceğimiz belirsiz. Aynı şekilde seride Jean Grey'in 2. kişiliği olan Phoenix'in nasıl bir yıkıma sebep olduğunu görmüştük, genç Jean Grey'i de içindeki bu 2. kişiliği henüz fark etmemiş ancak bir yanlışlık olduğunun bilincinde bir şekilde göreceğiz. Sophie TurnerTye Sheridan ve Kodi Smit-McPhee genç mutantlarımızı canlandırıyor.

    Jubilee

    Lana Condor'un canlandıracağı Jubilee de çizgi romanların sevilen ancak serinin yeni yüzlerinden biri. Genç Jubilee karakteri Beverly Hills’te büyüyen bir zengin çocuğu olsa da trajik bir şekilde ailesini kaybederek hayatını mutant güçleriyle kazanan bir karakter olarak ortaya çıkacak.

    Psylocke

    X Men çizgi romanlarının en karizmatik kötü karakterlerinden Psylocke da bu filmde hak ettiği yeri alıyor. Apocalypse'in "Mahşerin Dört Atlısı"ndan biri olarak karakteri Olivia Munn canlandırıyor. Psylock çizgi romanlarda da çok güçlü bir karakter olarak tanınıyor. Telekinezi, enerjiyi psişik nesnelere dönüştürme ve ileri derecede dövüş teknikleri gibi yetenekleri olan karakterin geçmişi ise tam bir trajedi.

    Storm

    Bildiğimiz X Men serisinin aksine bu filmde Storm kötülerin tarafında. Alexandra Shipp’in canlandıracağı genç Storm Apocalypse'in atlılarından biri olarak boy gösterecek. Bir noktada Profesör X'in takımına katılacağını bildiğimiz karakteri yeni nesil serinin 2. filminde de gelecek zamanda öğretmenlik yaparken görmüştük.

    Angel

    İlk X Men serisinde gördüğümüz melek kanatlı Angel bu filmde de kötülerin tarafında. X-Men: Last Stand'te Ben Foster tarafından canlandırılan ve X Men'den yardım isteyen karakter bu kez Apocalypse sayesinde metalik kanatlara sahip olacak. Bu filmde ise karakter Ben Hardy tarafından canlandırılacak.

    Caliban

    "Ayaklı Cerebro" Caliban da bu filmde kendine yer bulabilen mutantlardan. Tómas Lemarquis'in canlandırdığı karakter ilk kez beyazperdede boy gösterecek. Gücü ise mutantların yerini tespit edebilme yeteneği.

    Posterler

    Apocalypse

    Mahşerin Dört Atlısı

    Magneto ve Storm

    Mahşerin Dört Atlısı

    Psylocke ve Angel

    X Men - Mahşerin Dört Atlısı

    Profesör X vs. Magneto

    X Men

    Mystique ve Quicksilver

    X Men

    Cyclops ve Jean Grey

    Apocalypse ve Mahşerin Dört Atlısı

    Angel ve Apocalypse

    Mahşerin Dört Atlısı

    Storm ve Psylocke

    Apocalypse

    Apocalypse

    Apocalypse ve Mahşerin Dört Atlısı

    X Men

    X Men

    X Men Apocalypse

    X Men: Apocalypse 19 Mayıs'ta vizyonda!

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top