İzlediğim üçüncü Hitchcock filmi,ilk olarak korku sinemasının ünlü filmi Sapık'ı izlemiştim ve gerçekten beğenmiştim sonra yine klasikler arasında gösterilen gerilim filmi olan Kuşlar'ı izlemiş ve hiç beğenmemiştim ve açıkçası Vertigo'yu izlemeden önce çok fazla beklentilerim yoktu ama filmi izledikten sonra neden bu kadar ünlü bir film olduğunu anladım gerçekten başarılı ve etkileyici bir film.Hitchcock'un her ne kadar çok hayranı olsada ben hiç sevmem kendisini hatta fazlaca abartıldığını da düşünürüm evet filmde orjinal çekimler var ama bu filmin başarısının büyük payı bence hikayenin ve senaryonun başarısıdır.Filme gelirsek baştan sona merakla kendine bağlayan sürükleyici ve etkileyici bir film.Film zaten daha ilk yarım saatte ilgi çekici olmaya başlıyor ve öyle de ilerliyor,romantizm zaman zaman baysa da Kuşlar filmindeki katar gereksiz romantizm yok yani o sahneler arasında etkileyici olanları var.Yılına göre değil şuan da bile izlenildiğinde senaryosuyla,çekimleriyle,kurgusuyla,müzikleriyle gerçekten izlenilmesi gereken film ünvanını hak eden bir film.Yükseklik korkusu hastalığının daha fazla üstüne gidilmesini isterdim ve keşke rüya sekansları daha fazla olsaydı.Filmin öyle bir sürpizi var ki zaten o sürprizi gördükten sonra "oha" demek farz oldu tabi o sürpriz daha sonralara saklansaydı iyi olurdu ama heralde ilk defa eski bir filmde bu kadar şaşırmışımdır.Filmin müzikleri güzel zaten usta Bernard Herrmann'ın elinden çıkma.Oyunculuklar gayet başarılı.Son olarak izlenilmesi gereken bir film Vertigo.Sürükleyici,merakla kendini izlettiren,etkileyici ve sürpriziyle insanı şok edebilen bir film,tavsiye ederim. 8/10