Sertuğ T.
12 Mart 2017 tarihinde eklendi
" Aşk Yada Ölüm " Leon herkesin Başyapıt ! dediği benim ise izlemek için çok geç kaldığım bir film .Ayrıca bu filmi en önemli kılan bir faktörde Natalie Portmanın o zamanlar tanınmayan ama şimdi pöpülerleşmiş bu oyuncunun ilk oyuncukluk deneyimi olması.Natalie Portman Mathilda karakterini oynadığı sırada 12-13 yaşlarında bir çocuk olmasına rağmen harika bir performans sergilemiş. Hatta kariyerinin en iyi performansı bile denebilir. Asla rölünden çıkmamış ve seyirciyi soğutmadan , veya rahatsız etmeden müthiş bir oyunculuk sergilemiş.Şu zamanlarfada küçük kadın oyuncuların çok iyi performanslarını görüyoruz son dönemlerden örnek vermek gerekirse Logan filminden Dafne Keen veya Stranger Thingsten Millie Boby Brown ikiside bir Natalie Portman olma yolunda çok iyi yürüyorlar. Filme dönecek olursak film cidden çok iyi ama eksikleri kanayan yaraları var mı ? Derseniz var. Öncellikle bu film "Aşk" faktörü yüzünden beğenilmedi sonuçta Mathilda Reşit bir birey değildi. Ve bu yüzden onun dediği Aşkı dikkate almak ve bunu olumsuz bir faktör olarak görmek gereksiz. Sonuçta Küçük çocuğun hisettiği aşk ciddi bir aşk olmamaktan öte Birine duyduğu yoğun sevgiyede aşk denebilir. Sonuçta Mathilda hiçbir zaman Anne veya Baba sevgisi görmediğinden mütevellit Leondan duyduğu ilgiyi , merhameti Aşk diye tanımlıyor. Bundan rahatsız edici veya yanlış anlaşabilcek bir durum yok kanımca. Filmdeki Aksiyon Etmeni çok iyi dengelenmiş. Hem duygularoın yoğun olduğu bir filmde araya bunları serpiştirmek cidden çok harika olmuş. Oyunculuklar çok iyiydi. Hatta Gary Oldmanın rölünü 1 tık daha beğendim diyebilirim. Özellikle Mathilda nın bir tetikçi olma ve kardeşinin intikamını alma yolundaki gelişimini izlemek aşırı zevkli . Karakter gelişimleri harika. Leon ve Mathildanın birbirine uyan kimyalarını , sevgilerini bağlarını izlemek çok zevkli. Film içinizi ısıtıyor. Tabi olumsuz yönleride var. Filmde senaryoda kendini tekrarlayan etmenlervar. Finalinide çok beğendiğimi söyliyemem ama şu konuda herkesle hemfikirim Bu Film Harika !. Filmin cidden konusu , yönetmenliği filme sizi bağlayan faktörler. Yılına göre çok iyi düşünülmüş bir senaryosu var . Evet Hayatımda İzlediğim en iyi film diyemem. Ve bu filmi 1 kez daha izlermiyim bilmiyorum. Film baya dolu dolu ve ne kadar süresi aşırı fazla olmasada . Bazı yerlerde filmi izlemek yorucu olabiliyor. Leon kesinlikle 1 kezde olsa izlenmesi gereken bir film. 7.9/10
AAHH Mahtildaa! küçücük bir bedene, koca koca insanlar özendi ve özeniyor. Peki peki bende birazcık özenmiş olabilirim. O saçlar, o kolye, o tarz... yani Leon vari tazın. Mathilda kolyesi, Mathilda saçı... Ben filmde ki her şeyi çok sevdim. Mathilda nın yerinde olsam Leon a elbette ben de aşık olurdum. O yapayalnız kalmışlığın verdiği çaresizlik ve yanıbaşında dimdik güçlü bir adam, ayrıca karizmatik. Tam da aşık olunası. Acaba Leon ne hissediyordu? küçük kız kardeş olarak mı? benimkide soru, ne hissedebilirdi ki ... O ölmeseydi ikinizde çaresizliğinizde boğulacaktınız. Öldüğünde ise ben gözyaşlarında.
İnsanı gerçekten ruhen etkileyen bir film.Bu filmde ne kadar olumsuz yön arasam da bulamadığım klasikler arasına girecek bir film.Bu filmde soğukkanlı bir katilin ve küçük bir kızın birbirlerine ne kadar yaklaşa bildiğini gördüm.Beni daha çok etkileyen Gary Oldman'ın oyunculuk başarısıydı.İnsanın cidden kötü olası geliyor.Ne kadar zaman geçse de asla eskimeyecek bir film.Ama bu kadar iyi bir film neden hiç ödül alamadı.Çünkü 1994 yılı filmler açısından çok zengin bir yıldı Forrest Gump,Pulp Fiction,Ed wood,The Lion King. Ama filmdeki oyunculuk başarıları,çekim tarzı ve müziğinide içine katarsak 5 üzerinde 5 verebileceğim bir başyapıt.
Tek kelimeyle mükemmel. Jean Reno'nun efsane filmi kendisi. Sert duruşunun filme yakışması, Natalie'nin küçük yaşına rağmen yaşadığı duyguları izleyiciye aktarması... İzlemediyseniz izleyin,izlettirin derim. Arşivlik film 10/10
Herkesce sembolleştirilmiş ve de benimsenmiş bir film olsa da şahsı fikrimce bir başyapıt değildir. Elbette bu filmi kötü yapmaz. Konu oldukça iyi işlenmiş olup filmin genel temposu sakin kıvamdadır. Yinede sıkılmadan severek izleyeceğiniz güzel bir filmdir...
Bu filme güzel diyenleri anlayamıyorum. İzlerken o kadar sıkıldım ki yarıda kesmemek için kendimi zor tuttum. Acemice ve tutarsız o kadar çok sahnesi var ki.. Kesinlikle izlemeyin vakit kaybından başka bi şey değil..
Film önerisi isteyen arkadaşlarıma ilk önerdiğim filmlerdendir. Çok güzel bir film ve arşivimin olmazsa olmazı. Beğenmediğim bir yönü var mı diye düşündükten sonra bulamadım. Sonu çok güzel ve bir o kadar sinirimi bozdu. Birde tebessüm ederek 'Hay çiçeğine' demiştim.