yuzbasiyulaf
31 Ağustos 2006 tarihinde eklendi
Hayatımın filmlerinden biri daha işte. Asla unutamayacağım bir film. Beni derinden etkileyen sevgi denilen şeyin iki farklı insanın arasında da olabileceğini gösteren bir film. İlk izlediğimde daha küçüktüm, tekrar tekrar izledim, her sefer farklı tatlar aldım, her sefer aktı gözyaşlarım. Mükemmel bir film Leon..
Besson, Reno, Portman ve Oldman'ın kariyerlerindeki en iyi iş belki de! Harika bir sinematografi, etkileyici sahneler, kusursuz müzik ve emsalsiz bir aşk tanımı!
Finali ve Mathilda'nın aşkını itirafı zihnime kazındı...
leonu ilk izlediğimde 11 yaşlarındaydım.o zamandan beri aklımda kalan bir film,bu yıl tekrar izleyince ne kadar olduğunu tekrar anladım.müthiş bir baş yapıt,luc besson'un en güzel filmi bence.
ben şuna değinmek istiyorum... o katil polis rolündeki oyuncu blade deki frost tan sonra kötü karakter rolünü muhteşem oynamış... filmin etkiliyiciliği kim ne derse desin 12 yaşındaki mathilda nın çekiciliği... hangimiz öpmek istemedik filmi izlerken :)
film baya kötüydü küçük bir çocuğun babası yaşında bir adama aşık olması iğrenç bir şey çünkü bunun tam tersi olsaydı herkes bu filmin kötü bir şey olduğunu söylerdi değişen tek şey adam çocuğa değil de çocuğun adama aşık olması bu ikisi de benim gözümde aynı şey ve bu filmin yayın yasağı alması gerekirken çok beğenilen bir film oluyor sübyancılık suçtur bu filmde bir suçun üstünü örtüyor neyse çocuk adama aşık olmak yerine onu babası gibi göre bilirdi filmin sonunda da adam çocuğu evlat edinir kendi yaşında bir kadınla evlenip yaşarlardı böyle olsaydı filmi bu kadar yerin dibine sokmazdım
İzlediğim nadir güzellikteki filmlerden biri. Jean Reno mükemmel bir oyunculuk sergiliyor. Küçük Natalie Portman ise yaşına rağmen süper bir oyuncu olduğunu gösterdi filmde. Dram ve aksiyon yönünden oldukça doyurucu, şahane bir film. Özellikle son sahnesi mükemmeldi. Herkesin izlemesi lazım bu filmi.
... ee işte şimdi tamamlanmış oldu luc besson filmlerim le dernier combatıda izledim zaten gecenin ikisine kadar..... Leon bütün eski luc esson filmlerindeki usta tadını içeren iyi bi film ama bence en iyi luc besson filmi derinlik sarhoşluğu sonra bu... leon öyle kenarda kalacak bi film değil senaryo iyi müzikler iyi oyuncular iyi dedimya usta işi.... shape of my heartla biten bölüm yokmu üff çok iyi.... eleştirecek bişe bulamadım.... o liste dörtlendi...
tek kelimeyle mükemmel luc besson döktürmüş adeta jean reno nasıl bir adam böyle ya çirkin ve yaşlı olmasına hatta bir katili canlandırmasına rağmen çok çekici duruyor natalie portman ında küçük yaştaki oyunculuğu bile muhteşem
90 lara damgasını vurmuş,mükemmel bir senaryo,yönetmen,oyuncu ve film ünvanlarını bende bir araya getiren nadir filmlerden biri.Bu kadar zaman sonra puan verebiliyor olmak ise biraz üzücü.Ama sanırım internette en çok dolşan nicklerden biri olmasından da belliki Leon , sanırım bir çoğumuzun en iyileri arasında.Kesinlikle 10 puanlık bir film.Hala sıkı bir hayranıyım...umarım bir gün yeniden çevrimi ile karşılaşmayız...