dinopis-2
3 Temmuz 2008 tarihinde eklendi
dün akşam izledim ve hayatımın filmlerinden biri oldu. bence insan bu filmi gittiği her yere götürmeli. karamsarlığa kapıldığında, aşık olunduğunda ya da hayattan zevk alınmadığı anlarda bünyeye ilaç gibi gelecektir bu film. finalinden sonra uzunca bir süre gerçek dünyayla bağları koparıyor izleyici.
Kısaca filmi özetlersek,Mathilda, New York’ta yaşayan ailesi dağılmış 12 yaşında küçük bir kızdır. Ailesini sevmeyen Mathilda için en değerli varlığı küçük kardeşidir. Babası uyuşturucu işlerine bulaşınca mafya ailenin tüm bireylerini öldürür. O sırada alışverişte olan Mathilda ise olaydan kılpayı kurtulur ve Leon’un kaldığı daireye saklanır. Leon ise çok soğukkanlı bir katildir. Ancak Mathilda’ya karşı içten bir sevgi besler ve ona kol kanat gerer. Aslında babalık, arkadaşlık gibi kavramlar ona çok yabancıdır. Özellikle final sahnesi çok etkileyici 'dram' türünde film sevenler için,eğer dram türünden filmlere ön yargısı olanlar varsa,bu yargının kırılması için örnek filmlerden...10/8 ile güzel bir film.
L: norman... N: emrinizdeyim efendim. L: mathildanın sana bir hediyesi var. N: (küfür)
sevginin gücü, doğru bir çevirim yapmışlar, ama kasmamak gerek tabi bu tür film adlarını çevirirken.gary oldman da en az jean reno kadar iyiydi, hakkını vermek lazım.
leon,her sinemaseverin evinde oolması gereken bir başyapıt.özellikle luc besson un en iyi filmi.ve jean reno en iyi performansını bu filmde gösteriyor.izlemeyenler varsa mutlaka izlesin
Jean Reno’yu ilk kez bu filmle sevmeye başlamıştım. Sonrasında yakın takipçisi oldum. Film 4x4 klitesinde. İzlediğim zaman epey bir duygusallık buhranı içine düşmüştüm. Reno gerçekten de döktürmüş hele de Natalie harika bir oyuculuk çıkartmış bence. 10/10
olumsuz yorumların oranı yüzde 1...filme diyecek birşey yok..muhteşem..izlediğim en iyi filmlerden birisidir..müzikler,oyuncular,diyaloglar müthiş..hele son sahne bi başka...
Sevginin her türlüsü kutsal ve güçlüdür. İster 12 yaşında bir kızın bir adama duyduğu hayranlık olsun; ister bu adamın o kızı koruma isteğine bağlı olarak ona duyduğu sevgi olsun (babalık benzeri). Sevginin gücü kesinlikle her türlü zorluğu aşmaya yeter. Bu filmde de bu anlatılıyor. Jean Renoyu ve küçük yaşında harika bir performans sergilemiş olan Natalie Portmanı kutluyorum. Tam arşivlik bir film.
Leon ve Mathilda büyük adam, küçük kız ortada ise karşılıksız ve saf bir sevgi sebepsiz sualsiz. İzlerken tüm şefkatin sevginin ve yaşamanın ne demek olduğunu hissediyorsunuz. Sanki yanı başınızdaydı Leon bir abi bir baba ya da bir sevigiliydi. Bizse Mathilda olduk onun ufak kalbini ve acılarını gözyaşlarını paylaştık. Kısacası kesinlikle izlenmesi gereken bir film aldığı oyun daha fazlasını bile hakeder diyorum. Şimdi den iyi seyirler...