Filmin sonunda o Çinli adamın söylediği 2 kelimelik cümle bile sizi dumura uğratmaya yetiyor.Filmin konusu güzel ama daha güzel bir şekilde çekilebilirdi kanısındayım. İnception filmindeki Araf muhabbeti bu filmdenmi esinlenmiş dedim acaba :)
Ilk izledigimde (17 yasindayken sinemada) tam olarak sindirememistim, aradan yillar geçtikten sonra özellikle Cronenbergin nerdeyse tüm filmlerini segrettikten sonra, Cronenberg sinemasinin köse taslarindan biri oldugunu söyleyebilirim.Gerçekle, hayalin, fantaziyle, yasamin iç içe geçtigi hem atmosferi hem anlatimi hemde oyuncu performanslariyla etkileyen, güzel sonuyla daha fazlasini istediginiz bir film. 10/8
Cronenberg her zaman olduğu gibi harikaydı tek kelimeyle! film tarihindeki en muhteşem yönetmenlerden biri bu insan..bunca yıllık film ve ben daha yeni izlediğim için gerçekten üzüldüm,çok şey kaçırmışım,çoktan izlemem gerekirmiş..aciliyetle ne izleyelim derseniz diyorum ki bu film için vakit kaybetmeyin ve hemen izleyin..
Videodrome,Crash ve Existenz.Üçlemenin son halkası ve teknolojinin birkaç basamak sonra gelebileceği noktayı mükemmel vurguluyor.Hayat ,oyundan çıktığımızda zaman bizim üzerimize oynanan bir oyundur mantığıyla bize bir başyapıt sunmuş Cronenberg.
teknoloji, sanal gerçeklik yeni işlenen konular değil ama cronenberg’in elinden çıkanlar orijinal oluyor diğer filmleri gibi.İnsanı oyuna bağlayan kablolar, anne rahminde anne ve çocuğu arasındaki baglantıyı olusturan göbek kordonuna benziyor.Film video oyunlarının, bilgisayar oyunlarının, ’sanal’lıkla, gerçek dünyanın içiçe geçmesinin bir eleştirisi, gelişmelerin tehlikelerinin gösterilmesi olarak da görülebilir.basarılı bir film.
Beğenmeyen neresini beğenmemiş, anlamıyorum! Galiba 'Sanat, tartışmak için YOK!' Lütfen zahmet edip film üzerinde düşünüp, birşeyler çıkarmaya çalışın!..
Beyazperde.com'da gezintiye devam etmek istiyorsanız çerezleri kabul etmelisiniz. Sitemiz hizmet kalitesini artırmak için çerezleri kullanmaktadır.
Gizlilik sözleşmesini oku.