hilkayist
6 Mayıs 2008 tarihinde eklendi
son sahnesi "hönk" ettiren bu sahne hatrına izlenebilecek bir film.. sıkılarak izlediğim yine bir Jude Law filmi.. şu adamı adam gibi bir filme dahil etmiyolar gitti.. :) iyi seyirler../6
genel kanının aksine David Gronenberg'in en iyi filmlerinden birisi..eleştirenler daha fazla aksiyon mu bekliyorlardı daha fazla kan ya da daha fazla sevişme sahnesi mi? bence tadında yapılmış,mesajını çok olgun bir üslupla ileten bir film çıkmış ortaya..dört dörtlük denemez tabi ki ama eleştirilerin bu kadar sert olmasını da hak etmiyor doğrusu...8/10
Konu belki ilginç ama, bundan daha ucuz ve kalitesiz anlatılamazdı heralde.İzlediğim tüm filmler içinde en kötülerden biri olarak kalacak bir film....Hiç tavsiye etmiyorum, ciddiyetten yoksun bir film...
Usta bu yapıtında geleceğin nasıl bilgisayar oyunlarına teslim olacağını anlatmış. Cronenberg'ın bence en kötü filmi olmasına rahmen yinede çok kötü bir film diyemiyorum. Yine de izlemeye değer 10/7.5
teknoloji, sanal gerçeklik yeni işlenen konular değil ama cronenberg’in elinden çıkanlar orijinal oluyor diğer filmleri gibi.İnsanı oyuna bağlayan kablolar, anne rahminde anne ve çocuğu arasındaki baglantıyı olusturan göbek kordonuna benziyor.Film video oyunlarının, bilgisayar oyunlarının, ’sanal’lıkla, gerçek dünyanın içiçe geçmesinin bir eleştirisi, gelişmelerin tehlikelerinin gösterilmesi olarak da görülebilir.basarılı bir film.
Videodrome,Crash ve Existenz.Üçlemenin son halkası ve teknolojinin birkaç basamak sonra gelebileceği noktayı mükemmel vurguluyor.Hayat ,oyundan çıktığımızda zaman bizim üzerimize oynanan bir oyundur mantığıyla bize bir başyapıt sunmuş Cronenberg.
Beğenmeyen neresini beğenmemiş, anlamıyorum! Galiba 'Sanat, tartışmak için YOK!' Lütfen zahmet edip film üzerinde düşünüp, birşeyler çıkarmaya çalışın!..