Philadelphia
    4,4
    Philadelphia hakkında görüşlerin ?

pinkcadillac
    pinkcadillac

6 Kasım 2006 tarihinde eklendi
    ilk olarak çok küçükken ve daha sonra bir kaç kez daha izlediğim beni derinden etkileyen filmlerden birisi oldu philadelphia. filmin başından sonuna kadar gelişen homoseksüellere karşı değişen bakış açısı çok iyi işlenmiş. insanın duygularını sömüren,adeta lime lime eden bir film çıkmış ortaya. tom hanks’in karakterleri belirlemekteki başarısı her zamanki gibi bu filmde kendisini göstermiş, bu filmin iyi bir noktaya taşınmasına en büyük katkıyı sağlamış.
    osym-666
    osym-666

30 Ekim 2006 tarihinde eklendi
    ne denilebilir ki bence muhteşem hele tom hanks sizin görmek istemediğiniz herşeye gözlerinizi daha farklı açmanızı sağlıyor bu filmde
    selin0190
    selin0190

11 Ekim 2006 tarihinde eklendi
    bu film harika konusu diğer dramlardan çok farklı ve o kadar da güzel tom hanks in performansı harika insanı izleyince çok duygulandırıp bi o kadar da hüzünlendiren bir film tom hanks in filmleri arasındaki favori filmlerinden biri zaten bir tom hanks hayranı olarak bu film harika izlemenizi şiddetle tavsiye ederim
    senward
    senward

3 Ekim 2006 tarihinde eklendi
    tom hanks hakikaten oscar ı haketmiş dedirten bir performans sergilemiş çok güzel bir film
    seheredek
    seheredek

27 Eylül 2006 tarihinde eklendi
    kaliteli bir film. ee nede olsa "kuzuların sessizliği"nin yönetmeninden ve mükemmel iki oyuncuyu bir arada izleme zevki veren bir film. öncelikle denzel'in harika oyunculuğu ve tom hanks'in süper performansıyla birleşince ortaya dörtdörtlük bir film çıkıyor.keşke bu iki oyuncuyu başka bir filmde bir arada görseydik. bence harika olurdu...10/10
    Sebulba
    Sebulba

20 Eylül 2006 tarihinde eklendi
    tom hanks’e hayran olduğum film..harika bir senaryo ve oyuncular çek iyi..film en sevdiğim filmlerden birtanesidir..izlemeyenler izlesin.
    Ihsan Hulusi Barstugan
    Ihsan Hulusi Barstugan

3 Ağustos 2006 tarihinde eklendi
    cok guzel bir film tom hanks olunca iş degişir zaten filmde oscar kazandı
    semih1311
    semih1311

1 Ağustos 2006 tarihinde eklendi
    Uzun zaman sonra yeniden izlemek istediğim bir başyapıt.Oyuncular ve senaryo tek kelime
    ile mükemmel.İzlenmesi gereken filmlerden bir tanesi
    e-dione
    e-dione

15 Haziran 2006 tarihinde eklendi
    tom hanks gerçekten ölecek sandım.sustum kaldım.
    miroozkan87
    miroozkan87

2 Şubat 2006 tarihinde eklendi
    jonathan demme'in en iyi iki filminden biri...ancak bu iki filmininde kalite yapısını usta oyuncular sağlıyor birinde antony hophkins(kuzuların sessizliği)diğerinde ise tom hanks ve denzel washington(philadelphia)...bu filmi sırf o iki usta oyuncu için izledim çünkü o donemde cok speküle edilmiş bir filmdi philadelphia.ama o iki oyuncunun altında gerçekten iyi bir senaryo vardı ve bu senaryo bu iki oyuncuyu oyunculuk acısından da cok rahatlatmış ve iyi birşey ortaya cıkmasını sağlamış...ron nyswanger'ın birde bir yaptığı hoş bir senaryo izlenmeli!!!
    bluevelve
    bluevelve

2 Ocak 2006 tarihinde eklendi
    ? aids? hastalığına yakalanan ? eşcinsel? bir avukatın, hem bu hastalıkla hem çevresini saran önyargısal sorgulamalarla ve de cinsel terciğinden ve hastalığından ötürü uğradığı haksızlığa karşı verdiği hukuk mücadelesini anlatılıyor. Tom hanks eşcinsel ve aidsli bir kişi portresini başarıyla canlandırdığı bu filmde, başarılı bir avukat olarak karşımıza çıkıyor. Genç ve hırslı biridir ve de işinde en iyi olmak için mesleğine önem vermektedir. Ama onu diğer insanlardan ayıran bir farklılığı vardır. Hayatını şekillendirecek olan seçimler ona sunulduğunda o, bu seçeneklerden belki de diğer insanlarınkinden farklı bir tercih yaparak, yaşamını o doğrultuda inşa etmiştir. Haliyle bu seçim, toplumun her zaman mesafeli durduğu ve de sakınılması gerekildiğine inandığı ?eşcinsellik? şeklinde vücut bulmuştur. Tabi bu, kahramanımızın yaşantısında onarılmayacak ve belki de bu yaşantıyı noktalayacak bir sona doğru onu yaklaştırmıştır. Derken tom hanksın canlandırdığı ? andrew ? karakteri o acı gerçeği öğreniyor ve bundan sonra, sadece üstüne çevrilen önyargılarla dolu bakışlara ek ,artık yaşamını tehdit eden bu hastalığa karşıda mücadele vermesi gerekmektedir. Film bu açıdan? iadsli ve eşcinsel ? bir insanı odak noktasına yerleştirerek, toplumdaki iki yüzlü yaklaşımları ve her ne kadar farklı olursa olsun, insan olmanın ve ona verilmesi gereken değerin aslında ne olması gerektiğini , hüzünlü ama demagojiye kaçmadan, duygu sömürüsüne yer vermeden , dramatik bir dille anlatıyor.Andrewin dramı bununla da kalmıyor ve bir darbede çalıştığı hukuk şirketinden yiyor. Şirketin saygınlığını düşünen patronlar ondaki hastalığın farkına vardıklarında, böyle bir olayın duyulmasının kendilerine zarar vereceğini düşünerek işine son veriyorlar. Bunu azmedemeyen andrewse zorlu ve her safhası sorgulamalara ve suçlamalara açık bir yargı mücadelesine girişiyor. Bu mücadelede onu danzil washingtonun canlandırdığı homofobik derecede eşcinsel karşıtı olan bir avukat ? joe'nin savunuyor olması da başka bir çatışmayı getiriyor karşımıza. Bu iki farklı avukat arsındaki diyaloglar ve birbirlerine bakış açıları, toplumda ve bireyin zihnin de şekillenen kalıpların aslında hiçte birbirinden farklı olmadığını ve insan denen varlığın, sadece salt insan olma özelliğinden dolayı farklı kıstaslara göre ayrılmasının ve bu bağlamda yaklaşılmasının sorgusal bir analizi yapılıyor. joe bir süre sonra andrewin de kendisinden insani anlamda farklı olmadığını , onunla konuşarak onu tanıyarak anlıyor ve bu aşamadan sonra artık içsel bir kendini ve insanlara yaklaşımını sorgulamaya başlıyor. Toplumda andrew ve onun gibi ? eşcinsel'lerin karşılaştığı insanlık dışı muamelenin farkına vararak, yaklaşımlarından ve sahip olduğu önyargılarından kendini arındırma yoluna gidiyor.Film, mahkeme safhasında davalı avukatlarının andrewi cinsel terciğinden ötürü suçlu göstermek için verdiği uğraşlara karşılık , davacı tarafın avukatı joenin jüriye dönük yaptığı, insanın içini titreten ve göz yaşlarını akıtan duygusal sunumuyla ; andrewin bir insan olduğunu ve terciğinin her ne kadar farklı olsa da, toplumda varolma ve eşit yaşama hakkının ihlal edilmesini haklı çıkaracak bir bahane olmasının kabul edilemeyeceğini, toplum vicdanına kazır yapısıyla yüreklerde ve akıllarda yer ediyor.Bu film kesinlikle seyredilmeyi hak ediyor.
    otsiola
    otsiola

28 Aralık 2005 tarihinde eklendi
    dili,dini,ırkı,cinsi tercihi ne olursa olsun hayata karşı verilen büyük bir savaş.muhteşem mehkeme görüntüleriyle tam bir insanlık filmi. bir oyuncu rolünü ne kadar iyi oynayabilir? cevap tom hanks ile bu filmde.(antonio banderas biraz geri planda kalmış ama olsun:)) reklam yapar gibi oldu ama gerçekten seyredilmesi gereken bir film.
    fragilegirl
    fragilegirl

3 Aralık 2005 tarihinde eklendi
    bu kadar muhteşem bir filme neden bu kadar az yorum yazılmış anlamış değilim...çok tuhaf bir durum.çünkü çok abuk sabuk filmlere 100 den fazla yorum yazıldığını gördüm.bu filme niçin yorum yazılmamış?gerçek anlamda bir sinema şöleni bu film
    fatih-2007
    fatih-2007

19 Ekim 2005 tarihinde eklendi
    Tom Hanks varsa o filme şüphe edilmeden girilmeli.Onun oynadıgı filmleri izlerken asla pişman olmadım.
    erhan-cif
    erhan-cif

11 Ekim 2005 tarihinde eklendi
    Gerçekten de, Tom Hanks'a Oscar kazandıran bu filme sadece 3 kişi tarafından önem atfedilmesi çok ilginç. Tom Hanks, Aidsli bir kişinin toplum önünde nasıl hakir görüldüğünü çok güzel göstermiş. Avukat rolündeki Denzel Washigton da rolünün hakkını vermiyor değil. Bu film de övgüyü fazlasıyla hak ediyor.