Bir çeşit oyun..içinde oyun..içinde oyun..o adını şu an hatırlayamadığım ve her nedense google dan aramak istemediğim rusya patentli oyuncak gibi..güzel
Baştan sona soluksuz izlenebilecek arşivlik filmlerden son sahnesi mükemmeldi.Filmi izlemeden önce yorumlarını okumuştum hepsinde son sahnenin ne kadar etkileyici olduğundan bahsediliyordu çok merak etmiştim ne olabilir diye düşündüm seyrettikten sonra bu kadar da olamaz diyosunuz...
Gerçekten iyi bir film ama ben eksik taraflarının olduğunu düşünmekteyim , sonu çok iyi yedirilmiş olsa da filmin 40. ve 50. dakikalarını bunu beslemiyor. İspanyanın katılması da gereksizdi..
holywood'un zengin ve olgun erkek tiplemesinden başka bir rolde göremediğimiz karakter oyuncusu michael douglas bu filmde yine aynı rolde. alışık olduğu rolü kolaylıkla halledivermiş. işin içinde sean penn de olunca filmin oyunculuk yönüne diyecek bir şeyimiz kalmıyor zaten.
ama bence bu filmin en büyük falsosu söz konusu "oyunun" mükemmel mi değil mi olduğu yönünde izleyicide sürekli bir yanlış ya da açık arama hissi uyandırması. hiç bir oyun mükemmel olamaz, bu oyun da öyle. ama sinemanın dili bir oyunu kusursuzmuş gibi gösterebilir, abartabilir, yüceltebilir. o kadar da takmamak gerek bence, yoksa filmin tüm boyusu bozuluveriyor. bu şahane film bir "kasıntı"dan öteye gidemiyor. yönetmenimiz fincher ne diyorsa ne gösteriyorsa o, söz konusu sinemaysa iki saat boyunca inanmak zorundayız.
Eğer bu filme ilk gösterime girdiği zaman gitseydik mutlaka daha çok etkilecektim ve etkilenecektik.Çünkü illa ki bir yerlerden duyuyoruz sonu ile muhteşem,inanılmaz son.Direk filmin sonuna kitleniyoruz yani beklentimizi yükseltiyoruz.Douglas gerçektende inanılmaz bir şekilde oynuyor ve o da kendini kaptırdığı oyuna bizide katıyor.7/10.İyi seyirler.
Fincher'in 3. uzun metrajli filmi Se7en g'bi bir basyapitin ardindan geldigi icin, beklentileri yeterince karsilayamamisti. Yonetmenin filmografisinde cok onemli bir yeri olmasa da sik sinematografisi, Douglas'in yorumu ile keyifle izlenen bir film. Ancak beklenilen finalin sakiz gibi uzatilmasi, bir parca etkisini zedelemisti. Herseye ragmen gorulmeye deger...(6/10)
kusura bakılmasın ama ben filmin sonunu hiç mi hiç beğenmedim. bu kadar müthiş giden bir filme nasıl böyle son koymuşlar hiç anlamadım. filmin her karesini pür dikkat izledim ama sonunda bu filme zaman harcadığıma pişman oldum. finalini göz ardı eddersek, güzel bir film ama yüzüm maalesef gülmüyor...
Bu filmi uzun zamandır izlemek istiyordum.Otobüs yolculuğunda izlemek nasipmiş.Gerçekten çok iyi kurgulanmış bir film.Filmle ilgili tahminleriniz bir bir tutmuyor ki filmi güzel yapan da bu.Sizi sürekli ters köşeye yatırıyor.Finalde ise bu kadar da olamaz diyorsunuz.Fincher ustalığını konuşturmuş.Michael Douglas kibirli işadamı rolünü çok iyi oynamış.İzleyin,pişman olmazsınız.
Filmi beklentim çok yüksek bir şekilde izlediğim için sanırım ilk 1 saati çok durağan geçti. Yani bu filmi 2 saate yaymasalar mıymış diye düşünüyorum. İlk baştaki durağanlığa birden veriyorlar aksiyonu gerilimi insanın bir anda algıları bozuluyor. Yani gerilimle aksiyon film boyunca belli bir tempoda tutulmamış ilk saati klasik film seyrinde, ancak sonlara doğru birden tempo artıyor. Yani kötü diyemem ama çok çok iyi de diyemem. Kurgusu iyi, oyunculuklar da iyi yalnız filmin akışı insanı ikilemde bırakıyor. Şöyle de bir gerçek var ki Michael Douglas 'ın oynaması bile yeter ,izleyin izleyin.
son yıllarda hollywoodta bu tarz filmlerden o kadar çok yapılmaya başlandı ki şimdi izleyince o kadarda güzel gelemeyebiliyor.Zamanın güzel filmlerindendir.
Abartıldığı kadar iyi değil. Film akıcı ve hızlı izlerken sıkmıyor fakat çok mantıksız durumlar var film içinde. Spoiler vermek istemiyorum izleyince anlayacaksınız. David Ficher diğer iki filmde çıktığı seviyeye ulaşamamış bu filmde maalesef.
Senaristin büyük başarısı... Gerçekten çok ince düşünülmüş ve akıl dolu bir hikaye. Filmi izledikten sonra iki şey düşünüyorsunuz; birincisi başta senaristin ve yönetmenin izleyici ile alay edildiğini düşündüğünüz an :) (ki aslında asıl oyun izleyiciye yapıldı). İkincisi ve filmin asıl teması ise; sıkıcı, acımasız, tatminsizliklerle dolu ve hırsla bezeli günlük yaşam içinde, insanı insan yapan değerlerin yitirildiğini ve unutulduğunu kalın ve büyük puntolarla vurgulandığı filmin ana fikri... Çok İyi bir hatırlatma... Zekice bir senaryo; bir de David Fincher faktörünü kesinlikle unutmamak lazım. (7/10)