Kıvanç Giray
2 Mayıs 2021 tarihinde eklendi
Her şeyi olan birine ne hediye edebilirsiniz ana fikri ile yola çıkan filmde, senaryo ilk düşüncede biraz ütopik gelebilir fakat mükemmel kurgusu, gizemi ve ambiyansıyla sizi tamamen içine çeken bir havası var. Filmden bir an bile kopmuyorsunuz. Daha ne olabilir ki derken film size her seferinde daha bitmedi diyor. Tahmin yürütürken tahminlerinizi boşa çıkarıyor. Michael Douglas'ın harika oyunculuk performansını da dahil ederek sürükleyici film arayanlara şiddetle tavsiye ediyorum.
2 saati buna harcayacağına boş boş duvara bak daha iyi. Yok ters köşeymişte sonu harikaymışta..cidden pyanlamaya göre film izlenmeyeceğinin kanıtı bu fikm bence. Oldukça uzun yeter artık denilen hiç bi yere taşımayan bir film..
İki saat süren bir filmin ilk bir saatinde konuyu anlamaya çalışıp ne olacak acaba diye beklerken son 1 saatte zamanın nasıl geçtiğini anlayamıyorsunuz. Yok artık bu kadar da olmazlarla izletiyor film kendini. Filmin en sonunu ise izlerken tahmin etmek biraz zor, heyecan ve gerilim dolu güzel bir filmdi, yaz akşamlarında ailecek veya sevgilinizle değişiklik aradığınızda izleyebileceğiniz ölçülü ve herşeyi dozunda bir film, oyunculuklar mükemmel.
Ilk 1 saat kendim filme verdim ama hiç zevk alamadım. Gizem içinde onlarca gizem var ve son bir saat filmi ileri sara sara bitirdim. Onbinlerce film arşivimde şimdiye kadar izlemeye vakit bulamamıstim ama haybiye yer kapmamış. Hiç beğenmedim zaman kaybı maalesef.
David Finscherin imzasının belli olduğu ancak bir Fight Club , Se7en , Gone Girl seviyesinde olmayan film . Sürükleyici bir film ve ters köşe denilebilecek bir final .Bu kadar da olmaz ki diyeceğimiz birkaç sahne var ama yine de izlenmesi gereken bir film.
Her ne kadar Fincher'dan bir eser izlerken daha fazlasını bekleseniz bile,günümüzde bu film bu beklentiyi karşılamıyor.Ama filmin izlerken kendine has özellikleri var.Giriş bölümünden ne ara gelişmeye bu kadar çabuk atladığınız ve ne ara finale geldiğiniz gibi.Bence filmi özel yapan da bu.İyi seyirler...
Filmde çok fazlaca mantık ve devamlılık hatası olmasınarağmen,yinede keyifle izledim;en nihayetinde tamamen gişeye yönelik yapılmış bir film.senaryosu,kurgusu ve oyunculuklar olağanüstü güzeldi.iyi seyirler.
Baştan sona gizem, müthiş etkileyici son. Bu kadar eski olmasına rağmen günümüz filmlerinin bile üst seviyesinde olabilir bence,kesinlikle izleyin pişman olmazsınız.
ters köşe film isteyenlere önerdiğim,son ana kadar gizemini koruyan filmlerden.Bazı yerlerde olaylar biraz zorlama gibi duruyor ancak bu durum kesinlikle seyir zevkini etkilemiyor 8,5/10
filmle ilgili beni tek izlemeye iten puanı ve güzel yorumlar oldu yanılmışım bir film ancak bu kadar boktan olur bir kere konu saçma ve hatalarla dolu kısaca filmde zengin para babası ve şirket sahibi bir adam baya zengin yani abimiz ve kardeşi bu adamın doğum gününü kutlar ve doğum günü hediyesi olarak ona bir kart verir o kartta crs isimli firma seninle bir oyun oynayacaklarını söylerler adam firmaya gider ve orda çeşitli testlerden geçirilir ve oyun başlar bu dakikaya kadar merak ediyorsunuz iyi şeyler olacak diye bu dakikadan sonra film boka sarıyor kısacası adamın hayatını s........ ve bu bir oyun adamın banka hesaplarını çalındığını söylüyor adamı takip ediyorlar adamı öldürmeye kadar gidiyor ve sonra adam cinnet geçiriyor ve crs basıyor yeter lan.... sizin yapacağınız oyunu ve adamın hayatındaki herkes aslında bu oyunun parçası televizyonda falan adamla konuşuyolar bir an adam ben hayalmi görüyorum ne oluyor ya falan derken bu bir oyun filmin sonundaki o saçmalık beni uyuz etti neymiş doğum günü şakasıymış kısaca adama doğum günü şakası adı altında çekilmiş saçma sapan bir film spoiler:
Başları sıkıcı olsada yaptığı ters köşe ile kesinlikle bekleneni veriyor. Ben beğendim. Sadece biraz fazla abartmışlar ne olursa olsun bi insana bu yapılmaz :)) Ama şişme minder biraz daha yanda olsa koca Michael Douglas şuan ölüydü :)