Abartıldığı kadar iyi değil. Film akıcı ve hızlı izlerken sıkmıyor fakat çok mantıksız durumlar var film içinde. Spoiler vermek istemiyorum izleyince anlayacaksınız. David Ficher diğer iki filmde çıktığı seviyeye ulaşamamış bu filmde maalesef.
az kalsın 2. olağan şüpheliler vakası yaşıyodum ki allahtan 3. ters köşe geldi de filmden keyif aldım.Lütfen filmi arkadaşlarınıza önerirken harika bir sonu var diyip tüm sürprizin içine etmeyin :)
film aslında çok aşırı kaliteli bir film olarak görülemez. özellikle seven seviyesinde bir film beklemek sizi hayal kırıklığına uğratabilir. ilk 25 dk dan sonra gizemi ve heyecanı başlayan bir film. film ilerlerken de aslında sıkıldığınız an pek olmuyor çünkü hep sonunu tahmin etmekle ve bir sonraki hamleyi hesaplamakla uğraşıyorsunuz. spoiler: ama filmle ilgili çok açık bir gerçek var ki bazı sahneler hakikaten çok zorlama olmuş final kısımları da buna dahil edilebilir hatta. ve ana karakterin özellikle geçmişi ile ve babası ile ilgili sekansların senaryoya, filmin işleyişine en ufak bir katkısı yok. yani o sahneler o görüntüler hiç olmasaydı da aynı şey olurdu. final kısmına etki etmesini bekledim ama o da pek olmadı. ama genel olarak izleyebileceğiniz ve pek sıkılmayacağınız bir film. izleyin geçin çok kafa yormayın.
fınch sen bu işi biliyosun gerilim filmlerinin 1 numarasısın zeka sınırlarını zorlayan bir film öle sahneler varki 3 kere falan izleyince anca anlıyorsunuz
Yönetmenin kapitalizm karşıtı filmlernden biri.Daha önce az da olsa seven'da anlatmıştı.Game'de biraz da açık dile getirmiş.Ama daha sonra Dövüş Kulübü'nde bu karşıtlığı doruk noktasına çıkarmış ve anlatmak istediklerini Tyler Durden'a resmen kusturmuştu.
izlemeden bu yorumu okucak arkadaşlar kesinlikle müthiş bi son beklemesin ! onlara önerim 2 müthiş son beklesin..! :) Ne denilebilirki harika bir yapıt..
Senaristin büyük başarısı... Gerçekten çok ince düşünülmüş ve akıl dolu bir hikaye. Filmi izledikten sonra iki şey düşünüyorsunuz; birincisi başta senaristin ve yönetmenin izleyici ile alay edildiğini düşündüğünüz an :) (ki aslında asıl oyun izleyiciye yapıldı). İkincisi ve filmin asıl teması ise; sıkıcı, acımasız, tatminsizliklerle dolu ve hırsla bezeli günlük yaşam içinde, insanı insan yapan değerlerin yitirildiğini ve unutulduğunu kalın ve büyük puntolarla vurgulandığı filmin ana fikri... Çok İyi bir hatırlatma... Zekice bir senaryo; bir de David Fincher faktörünü kesinlikle unutmamak lazım. (7/10)
film çok iyi ama sonu biraz daha sert bitseydi iyi olurdu.yönetmenin diğer filmleri olan yedi ve dövüş kulübü veyada ihtiyar delikanlı daki gibi daha sert bir son çok güzel olurdu.
2 saati buna harcayacağına boş boş duvara bak daha iyi. Yok ters köşeymişte sonu harikaymışta..cidden pyanlamaya göre film izlenmeyeceğinin kanıtı bu fikm bence. Oldukça uzun yeter artık denilen hiç bi yere taşımayan bir film..