Efsanevi ilk filmden sonra ırkçı replikleri ile izleyicinin midesini bulandıran ve serinin başarısızlığında önayak olan bir yapım. Filmin bir sahnesinde "o super, o bir yahudi" gerçekten çok gülünç ve bir o kadarda mide bulandırıcı olmuş. Bu saçmalığın haricinde filmin kötü 3'lüsü General Zod, Ursa ve Non filmin en güçlü karakterleri olmuş. Superman'in insansı fomunuda görmek nasip oluyor. Margot Kidder'i Lois Lane olarak Marc McClure'uda Jimmy Olsen olarak içime sindiremedim. Yahudi güzellemesi haricinde güzel bir yapım.
2. filmde Superman 4 farklı kötü karakterle birden savaşıyor :) ? Bu filmde de efektler mükemmel ? Gene Hackman ve Reeve in performansları da müthiş ? İzlerken aldığım keyfi anlatamam :) ? 10/9 ?
Richard Lester denen adamın değil Richard Donner kurgusunu izleyin ve (Marlon Brandolu Jor-el sahneleriyle) enfes bir çizgi roman başyapıtını izleyin.10/10
şişirmasyon yok öyle efekt mefekt yok kendinizi 80 senesine koyun bide öyle izleyin bu filmi..bana kalırsa zamanının şartlarına göre en iyi biçimde çekilmiş filmdir bu film..bunun yanı sıra ilk filme göre bu filme daha çok romantizm vede komedi havası katılmış vede daha iyi olmuş ama yorumlarda en iyi lafı LORD arkadaşoımız söylemiş çünkü maalesef süpermen teknolojiye yenik düştü..bu arada filmin sonlarına doğru clark kentin odasında türkçe yazılı bi poster var bu ne demek acaba her neyse10/10
superman 2 ile bir kez daha gelmiş geçmiş en güçlü kahramanın dünyasına gidiyoruz.Christopher Reeve olmasaydı eğer superman sanırım hakettiği gibi beyazperdede boy gösteremezdi kesinlkle bu rol için doğmuş adeta.Gene Hackman da ustalığını konuşturmuş...hepimiz kendimizi superman olarak hayal etmişizdir.Ne de olsa çocukluk kahramanımızdır o.yıllar geçse bile bize ilk günkü heyecanımızı yaşatır.sinema tarihinin kilometretaşlarından biri bu film.kesinlikle herkes izlemeli .arşivinizde üst sıralarda yerini hazırlayın çünkü artık supermen dvd de...