ne yalan söylüyüm tam 5 kere izlediğim üstüne bir 5 kere daha izleyeceğim kadar güzel bir film mutlaka izleyin...Emir Kusturica herzamanki gibi döktürmüş...
Filmin geneline bakıldığında eğlenceli diyebiliriz. Ama birçok oyuncunun performansını fazlasıyla amatör buldum. Bu filmden çok şey almış götürmüş. Buna rağmen tavsiye edebileceğim bir film. [6/10]
harika bir sanatkar emir kusturica.bütün filmlerinde cümbüş,bütün filmlerinden eğlence,yeri geldiği zaman da hüzün var.özellikle goran bregovic ile yaptıkları işbirliktelikleri sayesinden mükemmel müzikler de dinletiyor bize,tam da filmlerine ve sanatına uygun.kendi adıma zaten en sevdiğim yönetmenlerden biri,fakat bunun üzerinde bence çağımıza damga vurmuşlarından da biri aynı zamanda.kusturica ile tanışmayan sinemaseverler bir an önce tanışsın istiyorum.kara kedi ak kedide de yine balkanlar,çingeneler,cümbüş,eğlence,hayvanlar,uçuk karakterler var.harika bir film.bence en iyi filmi değil.fakat yine de mükemmel tabii ki.oyuncuların çoğu gerçekten de çingene ve hayatlarında sinema nedir duymamışlar belki de,fakat kusturica öyle bir hava yaratıyor ki demek ki,hepsi de profesyonel oyunculuklar çıkarıyor ve çok kaliteliler.karakterler ve birbiri ardına sıralanan hareketli olaylar filmi gözünüzü kırpmadan izlemenizi sağlıyor.son sahnede kusturicanın favori oyuncularından miki manojlovic de kısa bir rolde uğruyor filme.izlenmesi lazım.bunun ve diğer emir kusturica filmlerinin.
Black Cat White Cat ? Kara Kedi Ak Kedi (1998)Yönetmen : Emir KusturicaYine müziklerle bezenmiş, ince espriler yüklü bir Kusturica filmi Kara Kedi Ak Kedi?Crga ve Zarije birbirini uzun zamandır görmemiş olmasına rağmen dostluk bağını asla koparmamış iki eski arkadaştır. Zarije'nin oğlu Matro bir karaborsa işine girmek ister ve gerekli parayı da babasından istemek yerine babasının kadim dostundan istemeyi yeğler. Ama işbirliği yaptığı kişi çingene gangsterlerinin elebaşısı olan Dadan'dır ve elini verirken kolunu kaptırmak üzeredir. Mesela oğlunu? filmin burdan sonrası tamamen Kusturica tarzını yansıtıyor,gelsin komedi,koşturmaca,müzik?Filmde o kadar güzel ve komik sahneler var ki! domuzun arabayı kemire kemire yiyip bitirdiği sahne,kapakta da gördüğümüz gayet şık bir vaziyette asılan adamın elinden çantanın alınmaya çalışıldığı sahne,çivi çıkarma sahnesi, Dadan'ın üzerindeki pisliği kazlarla temizlediği sahne (ki buna benzer bi sahne underground filminde vardı,kediyi tutup ayağını siliyordu:) )kısaca gülmek için birçok sebebimiz var.Filme Kusturica gelenekleri hakim tabiki; hayvanlarıyla,saf ve temiz insanların yanında bu saflığı kullanan düzenbazlarıyla, müziğe aşık ?la musica!? diye içtenlikle bağıran insanlarıyla,teknolojiden faydalanılmamasıyla, izleyeni gülümsetmesiyle,müziğe doyurmasıyla? herşeyiyle tam bir seyirlik?Underground filminden sonra gelen politik eleştirilerden ötürü sinemayı bırakma kararı alan yönetmen bu filmle beyazperdeye yeniden dönüş yapıyor. Bu filmle Venedik film festivalinde ?en iyi yönetmen? ödülünü alan Kusturica, filminde çoğu amatör olan çingenelerle çalışmış. Doğaçlama oynayan bu çingenelerin çoğu ayakkabı boyacılığı gibi ufak tefek işlerle uğraşıyormuş.Müzikte yine Goran Bregoviç'le çalıştığını düşünmüştüm ama filmin müziği Voja Aralica, Dr. Nele Karajlic veDejo Sparavalo'ya ait.
süper bi filmdi ya :) Emir amcaya bayılıyorum :) filmi 5 dk önce bitirdim ve sıcağı sıcağına şunu söyleyebilirim ki süperdi :) Çok eğlenceli bir film. Bittiğinde yüzümde engel olamadığım kocaman bi sırıtş vardı. Kesinlikle tavsiyemdir. 9/10
Emir Kusturicanın bence en iyi filmi. Her filminde kullandığı curcunavari tablolar bu defa insanı kendinden alıyor. Yönetmenin tarzını diğer filmlerinden hoşunuza gittiyse, bu filme gözünüz kapalı güvenebilirsiniz.
Tam bir balkan filmi..Beğeni göreceli bir kavram tabiki ama bu film sadece permalı gangsterin filmde sürekli karşımıza çıkan dans figürleri için bile izlenmeye değer.Gerçekten komik bir yapım bence 7.5/10