Tam bir balkan filmi..Beğeni göreceli bir kavram tabiki ama bu film sadece permalı gangsterin filmde sürekli karşımıza çıkan dans figürleri için bile izlenmeye değer.Gerçekten komik bir yapım bence 7.5/10
antalya da selekler çarşısında alt katında bundan yaklaşık 10 sene kadar önce gezerken hediyelik eşya satan bir kız çıkmıştı karşıma size yardımcı olabilirmiyim diye. o kadar tatlı bir kızdı ki resmen dilim tutulmuş kekelemiştim (hatta yüzüm bile kızarmıştır ).filmde ki o sarışın tatlı kızı görünce o gün aklıma gelmişti.bazen aşık olmak o kadar kolay ki.sadece o filmdekiaktristi görmek için bi kaç defa filmi kesip kesip izledim. filmemi yorum yapacaktım eğlenceli bir film diyeyim pek izleyemedim hatuna bakmaktan.
görsel bir curcuna;süper.. bir avrupalı, amerikalı veya ne biliyim bir uzaylıya ilginç gelebilecek bir yaşam tarzını anlatan fakat bir türk için değişik bir anlam ifade etmediğini düşündüğüm film.domuzun arabayı yiyip bitiridiği sahne dumur etkisi bıraktı ben de..:)
Emir Kusturicanın bence en iyi filmi. Her filminde kullandığı curcunavari tablolar bu defa insanı kendinden alıyor. Yönetmenin tarzını diğer filmlerinden hoşunuza gittiyse, bu filme gözünüz kapalı güvenebilirsiniz.
bence bu filmi herkes izlemelidir.. filmin her sahnesi ayrı güzeldir,ayrı zevk verir insana..hele hele dadanın o kazlarla temizlenmeye çalıştığı sahne aklıma geldikçe hala gülüyorum.film bittiği sırada çalan goran bregovicin enfes müziğiyle içinizden dans etmek gelir ..kısacası oyuncularıyla,müziğiyle ve o güzel kedileriyle black cat white cat izlenesi gülünesi güzel bir emir kustarica filmidir..