Jeunet'nin kendi yorumunu katabildiği, seriye ve karakterlere farklı bir pencereden bakabildiği, biz seyircileri de daha başka duygulara sürükleyebildiği bir film yapmış olduğu kanısındayım. Serinin en güçlüsü en zayıfı olayına girmek istemiyorum, ama ilk üç filmden bariz farklılıkları ve şaşırtıcı tarafları olduğu bir gerçek bu son halkanın. Sonuç olarak seri bitti, kendini izleten, önemli bir seri olduğu ortaya çıktı. "Mutlaka izleyin" gibi iddialı cümleler kuramasam da, sinemaya gönül vermiş ortalama bir sinema seyircisinin görmesi, kendisinden bahsedildiğinde yabancı kalmaması gereken bir seri olduğunu düşünüyorum "Alien"ın. Weaver kariyerini bu seri üzerine inşa etti zaten. Bu filmde de şaşırtıcı fakat yine etkili bir performans sergiliyor. Winona Ryder, bu filmde de, aslında ne kadar yetenekli bir oyuncu olduğunu, fakat bazı dış sebepler nedeniyle her zaman gölgede kalmış olduğunu bir kez daha kanıtlıyor bizlere. Kadronun geri kalanı da eksiksiz. Önceki filmlerden alıştığımız karanlık koridorlar, sürekli kaos havası, kargaşa, kovalamaca, uzayın derinlikleri yine yerli yerinde.