Quentin Tarantino'nun ilk filmi Rezervuar Köpekleri'nin getirdiği büyük başarıdan 1 yıl sonra vizyona Tarantino'nun yazıp Tony Scott'ın yönettiği True Romance giriyor.
Bu filmi diğer romantik filmlerden ayıran tek şey, şiddet olayına daha fazla karışması. Ben şahsen Scott ve Tarantino'nun işlerinin en büyük hayranlarından biri olsam da bu film beni o kadar etkilemedi. Klasik aşk hikayesi, şiddet dolu. Yani filmin sonunda ne olacağını tahmin edebiliyorsunuz, şiddet teması filmin türü dışında hiçbir şeyi değiştirmiyor maalesef.
Fakat oyunculuklar başarılıydı, söylemeden geçemeyeceğim. Patricia Arquette ile Christian Slater'ın kimyası çok iyiydi. Ayrıca Brad Pitt, Val Kilmer ve Christopher Walken gibi ünlülerin de bu filmde kısacık yer alması çok hoştu. Ama bence bu filmde en büyük fark yaratan kişi Gary Oldman'dı. Film bittiği zaman aynen şöyle dedim: "Filmde Gary Oldman'ın olduğunu görmüştüm, nerede çıktı ki?" Daha sonra fark ettim ve büyülendim, Oldman gerçekten de müthiş bir oyuncu.
True Romance, romantik filmlerde yeni bir soluk arayanlar için tavsiye edilir fakat bunun dışında, başka da özel bir yanı yok.
TOPLAM PUAN: 6.3/10