Erdinç A
21 Ocak 2019 tarihinde eklendi
konu klasik, saplantılı kişilik, adam kaçırma ve cinayet. iyi film, gerilim iyi ama mükemmel değil. morgan freeman için izlenir. ama tavsiyem, filmi dublajlı değil altyazılı izlemeniz. dublaj yapan arkadaşların beceriksizliği mi yoksa teknik yetersizlik mi bilinmez, ama filmin ana kötü karakteri olan kazanova'nın kim olduğu daha ilk 15 dakikada ses tonundan belli oluyor :
yıllar önce sinemada izleyip ilk morgan freeman filmlerini izlemelisin dedirten güzel bir gerilim filmidir. kuzuların sessizliği tarzında bir film arıyorsanız kaçırmayın derim.
Bu filmi yapıldığı yıllarda değil şimdi izleyince, bu konulara olan tanışıklık sebebiyle neredeyse her anını tahmin ederek izliyorsunuz ama her şeye rağmen son sahne çok iyi kurgulanıp bağlanmıştı. Çok şaşırılır mı, hayır. Güzel oyuncuların güzel oyunculukları ve sağlam bir konu için izlenir mi, evet!
Polisiye gerilim sevenleri oldukça tatmin edecek bir yapım. Freeman ve Juddun performansları görülmeye değer. Tutarlı ve sürükleyici senaryosuyla izlenmeye değecek bir film. 7/10
açıkçası ben de beğenenlerden değilim... o kadar da heyecan verici bir film değil... seyirciyi fazlaca yanıltmıyor bence.. sonu süpriz olabilir ama film boyunca katilin kim olduğunu bilmiyorsunuz...tahmin de yürütemiyorsunuz.. yanıltıcı şeyler yok..."bence bu" dedikten sonra, "tüh ya değilmiş" diye birşey yok...cahil-cühela gidiyorsunuz...merak edilen tek şey, kaçırılan kızlar öldürüldü mü... harika bir film demek mümkün değil...izlemekte fayda var.. güzel bir gerilim.. ama "sakın kaçırmayın" dersem yalan söylemiş olurum...
Şu sıralar artık bayatlamış, kurtlanmış bir tür ve konu... Ancak bu zamana kadarki en iyilerinden birisi. Bunda en büyük payı olan kişi ise yönetmen kuşkusuz. artık esneyerek izlediğimiz çoğu sahneyi bu filmde gerilim dozu yüksek biçimde izlemek hoştu bir o kadar da garip.Bayatlamış şeylere bakarsak, bir örn; katilin yüzünü sonuna kadar göremeyişimiz ve sonunda hiçde beklemediğimiz biri çıkması. artık bu tür filmleri kazara izlediğimde 'Eğer katil bu çıkarsa yuh yani!' deyip yine de bir umut, değişik birşey olur diye bekliyorum, ama nafile. ’Polisiye, cinayet’ gibisinden şeyler duyunca korkar hale geldim artık. fakat bu filmin hakkını yemiyelim. Peşinden o kadar basit filmler geldihala geliyor(örn. Girdap), bu onların yanında babaları olur heralde. Kalite için izlenir, başka birşey için değil.
Polisiye fimleri severim,baştan itibaren merak duygusu olur ve tahmin yürütmenizi sağ the girls da onlardan biriydi,sağlam oyunculukları başta freeman tabiki,sürükleyici kurgusu ve sürpriz sonuyla övgüyü hak rt üzeri beklentileri mutlaka karşılayacaktır hele 97 yılında çekildiğini düşündüğümüzde 8/10
Tek kelimeyle mükemmel bir film dün gece trt1 de izledim rastgele çıktı morgan freeman görünce güzel filmdir diye oturdum tv nin karşısına izledim. harika hiç heyecan eksik olmadı filmde. senaryo zaten muhteşem oyunculuklar da çok güzeldi.