selma-tezer
24 Haziran 2009 tarihinde eklendi
Çok değişik bir hikayesi vardı,alışılmışın dışında...Hem çok eğlenceli hem de çok duygusaldı.İnsanı düsünmeye sevk eden bir romantik film olmuş,izlemenizi tavsiye ederim.
hem çok keyifli hem çok dramatik bir film.eğleniyor ve hüzünleniyorsunuz,ve bunları aynı anda size yaşatabilen filmler genelde güzel ve kaliteli filmler olur.tüm roller oldukça başarılı canlandırılmış,mekan olarak rusya’yı ve rus kültürünü görüyoruz ki bu da çok iyi yansıtlmış.uzun süresi sizi aldatmasın,izlenebilecek bir yapım.
Bir dönem filmine sert bir bakış açısı.Stalin döneminin gerçeklerini ve toplumsal psikolojiyi büyülü bir atmosferde anlattığı bu film, ironik sinema dili ve şiirsel görüntüleriyle göz dolduruyor.senaryosu da o döneme bir hayli ağır ithamlar barındırıyor...
bu filme ikinci bir english patientda yaşanan yoğunlukta bir aşk hikayesine rastlarım diye gittim ama umduğumu bulamadım..fakat yine de son 1 kaç yıldır dönem filmlerine olan hasretimi bir nebze olsun giderdi..bence kaçırılmaması gereken bir film..yönetmen atmosfer yaratmakta oldukça başarılı , kostümler görkemli, mekanlar gerçekçi yani tarihe bir yolculuk yapmanız için gerekli herşey var filmde...bir tek filmin sonunu sevmedim keşke biraz daha pozitif olsaydı...filmde aklımda kalan cümle ise ''Mozart is a great composer''
Bu film tarz olarak biraz Hayat Güzeldir tadında bir film. Komedi unsurları ile başlayıp, yarısından itibaren dramatikleşiyor. Aşk, tutku her yönü ile çok iyi anlatılmış. Bence klasikler arasına girebilecek kadar iyi bir film. Tavsiye ederim.
bizde yakın zamanda gösterime girmiş olan kaliteli ve oldukça seviyeli bir avrupa filmi. filmin vadettikleri sizi cezbetmese bile sadece julia ormrnd için bile izlenebilir
Vizyondayken izleme imkanı bulamamıştım. ( gerçi film yapım yılı olan 1998 den 3 sene sonra sinemalarımıza gelmişti. ) Geçtiğimiz günlerde DVD den izleme imkanı buldum.Filmde son yarım saate kadar duygusallıkla bezenmiş bir aşktan ziyade Kusturica vari bir mizahın ağırlıkta olduğunu söyleyebilirim. Güneş Yanığından hatırladığımız Oleg Menshikov ve Julia Ormond iyi performanslar ortaya koymuş. SPOiler Filmin finali Türk filmlerini andıran bir acıklı aşk ve kavuşamama hikayesine dönüşse de güzel müzik ve Sibirya ormanları arasındaki görüntüler eşliğinde seyirciyi sıkmayan ama tahmin edilebilir bir sona doğru ilerliyor.3 saatlik süresinin bile zaman zaman filmden kopardığı düşünülürse filmin 6, 5 saatlik orjinalinin sinemadan ziyade romana dönüşmüş olacağını tahmin ediyorum. Filmdeki festival sahnesi en renkli sahneler olarak akılda kalıcı ve çok başarılı ( Gerçi 19.yy Çarlık Rusyasında halkın sefalet ve açlık çektiği tarih realiteleriyle pek uyuşmuyor...)
iki buçuk saat sürmesine karşılık inanılmaz derecede akıcı bir film. julia ormond bir harika.. rus gelenekleri; bublika(?), yumruk savaşı, yess(!)..vs. eğlenceli olduğu kadar yürek burkucu, har şey dozajında. izlenesi, izlenmeli..