Aksiyonu yerinde her yerinde s*ks sahnesi olmayan bir aksiyon filmi. Bence soygun sahneleri daha ihtişamlı olabilirdi. Biraz kısa olmuş bunun yanında kadın karakter üzerinde fazla durulmuş bu yüzden tek düze bir senaryo olmuş. Her şeye rağmen izlenir ama çok da bir şey beklemeyin.
Affleck, geçmişte ki oyunculuk günlerini aşıp, "Hollywoodland" de ki oyunculuğu ile burada ki oyunu ve yönetmenliği ile kalbur üstü, eli yüzü düzgün bir soygun filmi çekmiş...
Ben Affleck izlediğim ve her haliyle beğendiğim Gone Baby Gone'dan sonra yine başarılı, üst düzey, kaliteli ve rahatlıkla izlenebilecek bir suç filmine imza atmış. Mekan yine Boston, yine sokaklar. Kendisi oyuncu olarak da rolüne bürünen, kendisini izleten bir performans sergilemesinin yanı sıra, ekibin geri kalanından da maksimum verimi almayı başarmış. Jeremy Renner, Rebecca Hall ve Jon Hamm. Konusu ve hikayesi tanıdık gelebilir ancak bazen daha önce pek çok kez işlenmiş konu ve hikayelerden de başarılı işler çıkartabilir yönetmenler. The Town da bir şekilde kendine has olmayı başarıyor bu tarz filmlerin arasında. Aksiyon sahneleri kesinlikle orjinal olmuş. Sürükleyicilik üst seviyede. Filmin türüne baktığımda, gözle görülür bir sorun göremiyorum. Umarım gençlik dönemi 90'larda oyuncu olarak sevip beğendiğimiz Affleck kamera arkasında da bu gibi başarılı işlere devam eder.
Ben Affleck kendi yazdığı filmlerinde cidden takdir edilesi işler çıkarıyor. The Town da yönetmenliğide kapmış ve kusursuza yakın bir suç filmi yapmış. Kadro (özellikle Renner) gayet tatmin edici, sahnelerde aynı şekilde. Konu sırf aksiyonun su gibi aktığı şekilde ilerlemiyor ve dozajını iyi tutturuyor. Keyifle seyredilebilecek bir film olmuş.8/10
Klasik hırsız-polis filmlerinden biri değil ben affleck bu filmle yönetmenliğinin ve oyunculuğunun ne kadar başarılı olduğunu ispatlıyor.Uzun süresine rağmen,heyecanlı,sonuna kadar akıcı yüksek puanı hak eden bir film.Soygun teknikleri,maskeler falan hepsi çok orijinal ve izlenmeyi hak ediyor.8/10
Gone Baby Gone'ı an itibariyle henüz izleyemediğim için Ben Affleck'in yönetmenliğiyle ilgili bir karar vermem erken olur biliyorum,ama şunu söyleyebilirim ki iyi bir sinema duygusu var.Oyunculuğuna bakarak da oldukça şaşırtıcı bir durum bu.Gerilimi kurmayı çok iyi başarıyor,tekniği de çok yüksek.Usta bir yönetmenin elinden çıkmış gibi duruyor ''The Town''.Yılın en iyileri arasına girip giremeyeceği tartışılabilir ama en iyi suç filmlerinden biri olduğu su götürmez.
Uzun süresi biraz kısaltılsaymış daha iyi olurmuş ama yinede güzel film diyebilirim. Ben Affleck bence yönetmenlikte oyunculuğundan daha başarılı olacak.
Jeremy Rennerın En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu dalında aday olduğu film izlemeye değer bir seyirlik. Bir an olsun sıkılmadan izlenebilir. Jeremy Renner ödül alır mı orası şüpheli ama Ben Affleck hem yönetmen, hem oyuncu olarak iyi bir iş çıkarmış doğrusu...