Funda Gür
16 Eylül 2023 tarihinde eklendi
Okuduğum kadarıyla film Sayat Nova (Şarkıların Kralı) lakaplı Arutyin isimli bir ozanın yaşamını anlattığı iddiasıyla ortaya çıkmış. Ancak filmle bu kişinin yaşamının alakasız olduğu öne sürülünce filmin adı Narın Rengi olarak değiştirilmiş. Filmden çok modern dans vaya fotoğraf albümü altına işlenmiş dini şiirler şeklinde bir kurgusu var. Görüntüler Ermeni kültürünün dini ve kültürel ögelerine ilişkin oldukça sanatsal, ince ince işlenmiş, dokunmuş, yaratılmış. Filmi bir sanat eseri olarak ele almak daha doğru olur. Neredeyse hiç diyalog yok. Yine de zamanınn ötesinde bir çalışma. Ayrıca Ermeni kültürüne ilişkin bir kaynak da değerlendirilebilir. Birçok kültürle benzer yanları da mevcut. Şiirler de çok etkileyici. Sinema filmi değil de farklı bir sanatsal çalışma izlemek isteyenler için harika bir çalışma olarak tavsiye edebilirim.