Öncelikle şunu belirtmeliyim sanırım..ferzan özpeteğin gerçek bir hayranıyım.iyi bir başlangıç filmi tarihi,hamamı,istanbulu ve hepimizin yüzünü kızartan hatta bir çok insanın nefret ettiği bir konu olan eşcinsellik...oyunculuklar da çok iyi seçilmiş..ama filmede düşünmeden edemediğim tek bir kötü yan var belkide..o da ölen teyze karekteri dışında belkide tam anlamıyla tanıdığımız,benimseyebildiğimiz bir karekter olmaması...senaryo bu konuda boşlanmış belkide??birde unutmadan filmdeki italyan oyuncuların seslendirilmeside biraz sırıtmış...yinede yapım yılına ve içeriğine,müziklerine bakarsak çok üst sayılabilecek bir iş...
çok iyibir film bence de.tutup da sadece hamam sahnesine takılıp kalınmış olması bu film adına büyük haksızlık oldu ve hamamcılar derneği bile laf söyledi ya.müzikler,oyunculukar ve senaryo harikaydı.
Ferzan özpetek ne kadar yaratıcı,değişik ve inanılmaz bir yönetmen...onun için çok daha iyi şeyler söylemek isterdim,kelimeleri bulamıyorum.Biz değil ama italya hakkını veriyor,bu da bizim ayıbımız malesef.Hamam,senaryosuyla,oyuncularıyla,müziği ile olağanüstü bir film!
ferzan özpetek'in ne kadar iyi bir yönetmen olacağını yani daha ne kadar iyi filmler yapacağını gösteren olağanüstü bir ilk film. masal gibi ama bir yandan da çok gerçek, sonunda boğazınızda ağır bir şeylerin düğümlendiğini hissettiren:o şeylerin ne olduğunu anlamak için filmi izlemek ve dolayısıyla hissetmek gerekiyor. bence önce son filmini izleyip(bir ömür yetmez), sonra da ilk filmine dönünce(hamam'ı tekrar izleyince), yönetmenin sinemasını tanımak açısından her şey yerine daha iyi oturuyor. bir türk olarak ve sinemayla profesyonel anlamda uğraşan bizler için müthiş bir umut kaynağı. ne kadar teşekkür etsem az!