Eğer bir filmi yıllar sonra izleyip 'aa bak şurası şöyle kıytırıkmış, şurasını ne kadar ilkel çekmişler' demiyorsanız o film kalbur üstü bir filmdir. Son Mohikan’da en sevdiğim şey duygu sömürüsünden kaçınmasıdır. Olaylar farketmeden gelişir, acı olaylar sindire sindire değil birden oluverir işte...İster istemez benzer kahramanlık temalarını işleyen 'Braveheart' ile kıyaslıyor insan ve ondan kat kat değerli olduğunu anlıyor. Komutanın iki kızının transportunda görevli iki amerika yerlisi ve bir beyaz adamın fazla da uzun sayılamayacak bir sürede başından geçenleri anlatırken; eşsiz görüntüler, başarılı oyunculuk, enfes müzikle de doyuruyor insanı. Dehşetli savaş sahneleri içinde harika bir ve daha fazla aşk hikayesi bu kadar mı dokunaklı anlatılır? Ve bazen yardımcı karakterler bu kadar mı buruk bir biçimde veda eder? Herkes müthiş finalinden bahsediyor ama inanın bu filmin izleyiciye hiç acıması yok. Lezziz bir film.
Günümüzün en önemli yönetmenlerinden Michael Mann’ın oya gibi işlediği edebiyat uyarlaması.Enfes doğa görüntüleri,eşsiz müzikler ve Daniel Day Lewis’in oyunculuğu ile harika bir film
Son Mohikan (Mohikanların Sonuncusu değil yani) adlı hikayenin 1992 yılında Michael Mann tarafından yorumlanmış şekli...Film 1920’li yıllardan bu yana defalarca çekilmiş ancak bunun diğerlerinden en temel farkı Michael Mann sanırım.Ayrıca soundtrackleri de film kadar aklında yer etmiştir izleyenlerde.Yıllar önce izlemiştim bu filmi ve tekrardan izlediğimde anladım ki tadından hiçbir şey yitirmeyen filmlerden.Rahatlıkla tavsiye edilebilir bence...
Ben daha çok arka planda sessiz sedasız gelişen aşka takıldım. Hiç söylenmeden sessizce finalde ölüveren aşka. Cora'nın kızkardeşini seven Şahingöz'ün kardeşi Genç Mohikan'a. Bazen düşünüyorumda o son sahne bende hala devam eder. Ve o ölümsüz müziği kulaklarımda.
ben filmi çok beğendim özellikle müzikler olmak üzere görüntüler,oyuncular,çekimler hepsi bir harika.çok etkileyici bir film.herkesin izlemesi gerekiyor.o sondaki müzik beni bitirdi;hala sesi kulağımda.michael mann e teşekkürler.
gelmiş geçmiş en çok müziğini beğendiğim film cesur yürek mohikanların sonuncusu sonra bide the godfather ilk üçüm üçünüde sırf müziği için bile izlerim o kadar yani