al pacino, robert de niro ,sean pean gibi efsaneler herkesin bildigi çok çok çok iyi aktörler. fakat çogu insan şu Daniel Day-Lewisi tanımıyor, ona üzülüyorum. adam 9 filmde oynamış 4 tane en iyi erkek oyuncu adaylıgı var. tüm zamanların en iyi aktörlerinden biri seçiliyor her sitede. meşhur filmlerde oynamıyor belki ,dogrudur, ama adamın oyunculugu her filminde 10/10luk oluyor.
özellikle my left foot ve there will be blood filmlerinde harika ötesiydi..
Daniel Day-Lewis muhteşem bir oyunculuk sergilediği bu filmin müziği,bana göre dünyanın gelmiş geçmiş en iyi film müziği.Bu filmi film yapan,soylu kızı ile kızılderili arasındaki gerçek aşktı.
güzümüz savaş ve tarihi filmlerine örnek oluşturan ve bu tarz filmlerden yani başarılı olmuş bu tarz filmlerden yola çıkılarak 2000 ve sonrası dönemlerde çok kopya örneğini gördüğümüz filmlere altyapı oluşturuyor bu açıdan bile ne kadar başarılı olduğunu söylemek yerindedir. en yakın neredeyse bence birebir olmuş olan 'apocalypto' örneği var ve ona harika bir film, muhteşem diyenler buna neden gereksiz diyorlar çünkü sanıyorlarki izledikleri o filmler orijianl bunalrı sonra izlediklerinden bu tarza doygunluk kazandıklarından kötüleme hep aynı filmler yorumu yapılıyor ama yapım yılları göz önüne alındığında saygıyı hakeden taraf bu filmler biliyor musunuz ki 'cesur yürek' bile bu filmin çizgisinden gitmiştir. yani bilmeden önyargılı davranmayın. çağımızın en büyük oyuncualrıdnan olan daniel day lewis kariyeri boyunca az filmde oynamış bir aktördür ama bu az kariyerine özenle seçtiği filmlerde oynadığı için 2 oscar ve sayısız festivallerde aldığı ödüllerle süslemiştir. yönetmene zaten lafımız yok kendini günümüzde hala zirvedeki ortaklarıyla yanyana görmek mümkün. harika bir zaman geçirmek isteyenelr için tavsiye edilir. 10/9
Öncelikle filmin 1992 yapımı olduğunu göz önünde bulundurmak lazım,o kadar eski olmasına rağmen böylesine başarılı bir savaş filmi. Gerçekten güzel bir hikayesi var ve bence gelmiş geçmiş en iyi film müzikleri ile birleşince güzel olmuş.
Filmi izlerken müziklerde arka plandan geldikçe tam bir duygu fırtınası oluyor insanda...
Sonuç olarak Son Mohikan başarılı bir filmdi,tüm sinemaseverlerin izlemesi gerekiyor(kesinlikle orjinal dilinde izlemenizi tavsiye ederim)
Filmi ilk küçükken izlemiştim hayal meyal aklımda kalmıştı, son olarak geçenlerde izledim şaşırdım kaldım; bu muydu bu kadar büyütülen film dedim...
Oyunculukları, Müzikleri bir yana bırakalım ama senaryo bence hiç güzel işlenmemiş ham olarak duruyor ve vasatın üstüne çıkamıyor. Sadece filmin sonu güzel ama bence filmi kurtarmaya yetmemiş.
Bu arada "o döneme göre güzeldi" vs. diyen arkadaşlar var hiç kusura bakmayın önümüzde; Dr. Zhivago, Viva Zapata, The Godfather, The Good-Bad-Ugly, Maymunlar cehennemi vs. gibi bir sürü örnek var bu çağda bile izlenesi olan.
Bence abartmaya gerek yok kesinlikle, izlenmese de olur. 7,5/10
her sinemasevere sorsanız braveheart en etkileyici ve en güzel filmlerden biri der ama son mohikanı izlememişse ! son mohikan kelimelerin anlamsızlaştığı müthiş bir film !
Kötü değil ama abartıldığı kadar iyide değil. Çaktırmadan İngiliz milliyetçiliğini sokmuşlar filme. Birde hikaye öyle ağım şağım etkileyici destansı gelmedi bana.