Bu da bu serinin en zayıf halkası bana gö gibi iki filmden sonra fazlasıyla dram ögelerinin arttırılmaya çalışıldığı ancak komediyle dengesinin tutturulamadığı sıradan bir film iki bölümün kalitesine yaklaşabilse,serinin izleyici gözündeki değeri daha da fazla olacaktı belki de bugün (gerçi son film de değişken eleştiriler almıştı).Rene Russo'nun ekibe katıldığı bölüm aynı zamanda ama ona rağmen pek tadı yok.
iki başrolün de kariyerlerinde üst sıralarda yer alan performanslarının yanına joe pesci gibi her filmi izlenebilir bir insan da geliyor.televizyonda kaçırmayın derim.
kahramanlarımız dedektif riggs(gibson) ve mortuck(glover) yine harikaydılar.ancak ben şu joe pesciye pek ısınamadım o olmadan da film komik olabiliyor.ben şahsen joeyi izlerken sinir oluyorum.zira bizimkilerin ellerine ayaklarına dolaşıyor.yinede buna rağmen film süperdi.10/9
birazda olsa serinin dışına çıkmaya birazcıkda cıvıklaşmaya başlayan buna rağmen araya sıkıştırılan ince esprileri,Joe Pesci'nin ve de Mel Gibson'ın etkileyici oyunculuklarıyla kendini izlenebilir kılan,arada etkileyici sahneleride olan mısır patlağı film diyebilirim ancak..özellikle serinin her devam filmi özellikle ana hatlarıyla hep kendini tekrarlasa da macera dozuda yavan kalmıyor filmin...izlenebilir eğlenceli bir film..