4,2
Batman Dönüyor hakkında görüşlerin ?
21 Şubat 2017 tarihinde eklendi
"Tüm Kızlar Cenette Gitti " İlk filmi çok beğenmiştim ve beğendiğim argümanları baya baya Btaman 1989 da yaptığım yorumda açıkça dile getirmiştim. Serinin 2. Filmi sınırlarını zorluyarak 1. Filmi bile geçmiş. Tim Burton harika bir yönetmen kesinlikle özellikle Batman 1989 başarısından sonra bu filmde Catwoman karakteri mükemmel olmuş. Bana göre sinema tarihindeki en iyi catwomandı batmanle ilişkileri olsun , O fiziği çevikliği haraketleri olsun aynı çizgiromandaki Catwomandı. Penguenide es geçmemek gerek originine değişik bir noktadan girmişler ve karakteri güzel tasarlamışlar. Filmde arkaplanda dönen yılbaşı temasıyla yeni düşmanlarımız birebir uyuşmuşlar. Dediğim gibi catwomına hayran kaldım. Origininede çok güzel değindi. Filmde birde çok üstüne durulmayan Max Shreccker var kendisi tamamen aklıyla savaşıyor filmde . Onuda düşmanlar cephesinde görüyoruz. Penguenin sirk ekibi Jokerin adamlarına benzemiş ama Şehri istila ederken yakıp yıkarken çok güzel duruyorlardı . Kısacası Tim Burton bir şahesere daha imza atmış . 9.4
4 Temmuz 2011 tarihinde eklendi
Bütün Batman filmleri içinde kendi içerisinde en tutarlı olan filmdir Batman Returns.
Karakterleri insanın içine işler bi kere en başta. Kedi Kadının o kırılganlığı, C.Walken'ın canlandırdığı Max Shreck karakterinin bir çizgi roman dünyasına göre oldukça gerçekçi ama bir o kadar da etkileyici karakteri ve filme küçük küçük yerleştirilmiş birçok zekice gönderme* ile çizgi roman severlerin kesinlikle izlemesi gereken bir filmdir.

Not*: Film hakkında çok sağlam bir analiz okumak isteyen arkadaşlara Burak Göral'ın ''Neden Bazı Filmler Daha İyi?'' kitabını okumalarını tavsiye ederim.
11 Haziran 2010 tarihinde eklendi
çok başarılı bir batman uyarlaması ...dekorlar,makyajlar,kostümler,efektler vs. çok kaliteli ...bütün kötü karakterlerede aynı hassasiyetle yaklaşılmış ...danny devito nun perfomansınada hayran kalmamak elde değil :D ...tim burton ise her zaman ki gibi ...izlenmesi gerektiğini düşünüyorum...10/9
23 Temmuz 2009 tarihinde eklendi
Batman Returns iyi hoşta be kardeşim bu Michael Keatondan da Batmanmi olur ya.Bir insan bir role bu kadar uyumsuz olamaz.
sinema
1 ziyaretçi
23 Haziran 2009 tarihinde eklendi
flamen_tusering nicki arkadaş, eski batman filmlerinin yorumları altında sürekli Kara Şövalyeye taş atmaktan en sevdiği eski batman filmlerinin güzelliklerini anlatmaya bir türlü fırsat bulamıyor.
7 Ağustos 2008 tarihinde eklendi
Bütün batman filmlerini seğretmedim ve açıkçası yapılan yorumlardan sonra çoğunu seğretmeyi düşünmüyorum ama bu filmin mükemmel bi batman filmi olduğunu anlamak için onları seğretmeme gerek yok. Zaten tim burtonın yaptığı filmleri beğenmemek mümkün değil. Gerekse oyunculukları gerekse atmosferiyle gerçekten dört dörtlük bi filmdi.
7 Ağustos 2008 tarihinde eklendi
İlkinden daha karanlık,aksiyonlu,gotik bir film çekmiş Tim burton.Özellikle kedikadın ve penguen karakterleri filme çok iyi oturmuş, makyaj ve kostümleride çok başarılı.Klasik bir Batman filminin tüm özellikleri mevcut ve hikayede gayet başarılı bir şekilde aktarılmış bence ilkinden daha profesyonelce çekilmiş ve daha çok uğraşılmış.Son olarak bizede bu şaheseri izlemek düşüyor.
1 Şubat 2008 tarihinde eklendi
Bir arkadaşın dediği gibi,bu film,kendisinden önce çekilen 3 Batman filminden ilk Cartoon uyarlaması.Burton filmi çekerken çok az yararlanmış çizgiromandan,esas uyarladığı şey,içinde kedikadın ve diğer kötü adamların bulunduğu çizgi film bölümleriymiş.2 kötü adam ve muhteşem starlar.10/8,ilk film kadar değil ama güzel.
25 Ekim 2007 tarihinde eklendi
Tim Burton yaparda begenmezmiyiz, gercekten basarili bir Batman filmi.
7 Temmuz 2007 tarihinde eklendi
izlerken her yerinde heyecanlandım...çok sürükleyici bir film.danny devito bu penguen rolune çok yakışmış.makyajı ve kostümü harika. bence bu film oscar adayı olmalı...
7 Temmuz 2007 tarihinde eklendi
batman in hayranlarındanım.bu film harika ...zaten tim burton u seviyorum :) adamın tüm filmlerini izledim..oscar a adaylı bi film olmalı....:):):)
19 Mayıs 2007 tarihinde eklendi
Kedikadının kendine özel bir filmi olmadığı zamanda bile ne kadar sıkı bir karakter olduğuna şahit oluyoruz. Zaten üzülerek söylüyorumki, kendine özel çekilen filmde bütün cazibesini kaybetti. Kedikadın sömürülmesin! Filmin güzelliği hakkında tereddüte düştüğüm tek nokta, birincisinin mi bunun mu daha güzel olduğu. Henüz karar veremedim. Joker e karşı Penguen. Kedikadına karşılık? Kedikadın özel. Yok benzeri.
30 Nisan 2007 tarihinde eklendi
serinin ikinci filmi ve cok sevdigim benim için cok özel bir klasik bas yapıt kesinlikle izlenmesi gerekiyo özellikle penguen karakteri cok hosuma gitti :)
22 Şubat 2007 tarihinde eklendi
en çok seri yapılan ve en çok tutulan flimlerden ki bende hastasıyım batman in bütün serisini izledim
16 Aralık 2006 tarihinde eklendi
müthiş bir tim burton filmi. kesinlikle izlenmeli