Selcuk Genc
26 Kasım 2006 tarihinde eklendi
Batman en iyi çizgi roman uyarlamalarından biridir.Michael keaton ile ölümsüzleşmiştir bu karanlık şovalye . yarattığı atmosferle bizi büyüleyen bir film olması belleklerde kalıcı izler bırakmasına neden olmuştur .Her macerasında bizi farklı bir aksiyona sürükler .Tim burton un ustalığını konuşturduğu ilk bölüm bir kült filmdir benim için.batman returns ile heyecanı bir kat daha yükseltmiştir michelle pfeifferve danny devito ile birlikte....kesinlikle hayal gücünüzü zorlayan bir sinema şöleni batman diğer süper kahramanların aksine daha gizemli daha çekici bir havaya sahip.tekrar ve tekrar seyrettiğinizde size aynı heyecanı yaşatan ender bir yapım aynı zamanda.Batman forever ile val kilmer ı görürüz o gayet başarılıdır michael keatonu aratmamaya çalışır elinden geldiği kadar , teknoloji sayesinde batman biraz daha ileri gider ve biz büyülenmeye devam ederiz.batman & robin de george clooney çıkar karşımıza bir hayal kırıklığıdır benim için val kilmer ın devam etmesi daha iyi olurdu ; buna karşın tabiki hiçbirisi michael keton kadar o gizemi veremez bu kahramana o ayrı tabi...yıllar sonra batman başlar christian bale i görürüz bu sefer beyaz perdede , batmanin geri dönüşü gerçekten harika olur film yarattığı atmosfer ile ve belkide michael keatondan sonraki en iyi batman performansı ile takdiri haketmiştir bir kez daha .bizede arşivimizdeki yerine koymak düşer...
İlkinden daha karanlık,aksiyonlu,gotik bir film çekmiş Tim burton.Özellikle kedikadın ve penguen karakterleri filme çok iyi oturmuş, makyaj ve kostümleride çok başarılı.Klasik bir Batman filminin tüm özellikleri mevcut ve hikayede gayet başarılı bir şekilde aktarılmış bence ilkinden daha profesyonelce çekilmiş ve daha çok uğraşılmış.Son olarak bizede bu şaheseri izlemek düşüyor.
Tim Burton hiç devam filmi çekmezdi. Bir istisna yapayım dedi eline yüzüne bulaştırdı. Batman Dönüyor bence fiyasko bir film. Sebep sonuç ilişkisinin olmadığı bir senaryo. Catwoman karakterinin pozitif unsur olması dışında diğer karakterlerin antipatikliği beni filmden soğuttu. Batman filmi böyle olmamalıydı.
Bütün Batman filmleri içinde kendi içerisinde en tutarlı olan filmdir Batman Returns. Karakterleri insanın içine işler bi kere en başta. Kedi Kadının o kırılganlığı, C.Walken'ın canlandırdığı Max Shreck karakterinin bir çizgi roman dünyasına göre oldukça gerçekçi ama bir o kadar da etkileyici karakteri ve filme küçük küçük yerleştirilmiş birçok zekice gönderme* ile çizgi roman severlerin kesinlikle izlemesi gereken bir filmdir.
Not*: Film hakkında çok sağlam bir analiz okumak isteyen arkadaşlara Burak Göral'ın ''Neden Bazı Filmler Daha İyi?'' kitabını okumalarını tavsiye ederim.
çok başarılı bir batman uyarlaması ...dekorlar,makyajlar,kostümler,efektler vs. çok kaliteli ...bütün kötü karakterlerede aynı hassasiyetle yaklaşılmış ...danny devito nun perfomansınada hayran kalmamak elde değil :D ...tim burton ise her zaman ki gibi ...izlenmesi gerektiğini düşünüyorum...10/9
flamen_tusering nicki arkadaş, eski batman filmlerinin yorumları altında sürekli Kara Şövalyeye taş atmaktan en sevdiği eski batman filmlerinin güzelliklerini anlatmaya bir türlü fırsat bulamıyor.
benim en az sevdiğim tim burton filmidir tabi çok iyidir ama arada sıkar biraz. michael keaton yine iidir.michelle pfeiffer hayran bırakır. christopher walken çok sinsidir ve danny devito o kadar korkunç bir görünüme sahipitir ki insan korkar. zaten bu filmi çok sevmeme engel olan buydu danny devito ağzında kanlarla manyaklıklar yaparken gözlerimi ekrandan kaçırdım:)ama film güzel ve görüntüler dört dörtlük tabi ki