cougarcop
22 Haziran 2009 tarihinde eklendi
gizem-bilimkurgu severleri ziyadesiyle memnun edebilecek bir film.atmosfer olarak tim burton yapımlarına benzerlik gösteriyor ama konu itibariyle özgün.(yapım yılına göre)ülkemizde yeteri kadar ilgi görememesi şaşırtıcı ama yurtdışında hatrı sayılır bir hayran kitlesine sahip. türe ilgi duyanların mutlaka izlemesi şart.8,5/10
oldukça kaliteli bir bilimkurgu,özellikle türün fanatikleri çok daha fazla memnun kalacaktır.alex proyas karanlığı ve seyirciyi de filmleri süresince karartmayı seven bir yönetmen,the crowda da hatırladığımız üzere.dark cityde de yaratıcılığını konuşturmuş.seyrek film çeken ama hakkını veren bir yönetmen,bilimkurgu türüne büyük katkı sağladı.örneğin bu filmdeki ayarlama sahnelerini izlemeye doyamayacaksınız,sinema tarihine geçtiğini söyleyebiliriz.film başlarda karışık gelebilir ama her nokta çok tatmin edici bir şekilde açıklanıyor 106 dakikalık süre zarfında.kiefer sutherland,rufus sewell ve william hurt ayrıca çok başarılılar,bir yudumda izlenebilecek kadar da sürükleyici bir yapım.rahatlıkla izlenebilir.
konu güzel fakat sonu çok kötü bitiyor, çok saçmalamışlar..yani "ne alaka" oluyosunuz öyle oturup izlencek bi film değil bence..
matrix bu filmden esinlenmiş diyenlere de şaşıyorum.. Filmin matrix felsefesiyle alakası yok!! the thirteenth floor la alakalı diyebiliriz matrix için ama bu filmle asla!!
İnsandaki beyin gücünü ve isterse dünyayı değiştirebileme yeteneğini çarpıcı bir dille anlatan ve benim müthiş beğenimi kazanmış çok güzel bir film. izlenmeyi fazlasıyla hak ediyor.
konusu güzel ama oyunculuklar ve kurgu çok zayıf bu konu üzerine çok daha iyi bi film yapılabilirdi bende yorumları okuyup izledim ama tam olarak bekledğimi bulamadım
hem bilimkurgu hem de kara film özellikleri tasıdıgından tür olarak benzerine pek rastlanmayan bir film. sehrin havasını ve dolayısıyla filmin de gecmis oldugu atmosferi sevdim. bence konu gayet orjinal. belki kurgu biraz daha iyi olabilirdi. matrixteki "the one" durumu bu filmde de var. hatta washowski kardesler bu filmden esinlenmisler diye biseyler okumustum ama ne kadar dogru bilemiyorum.
matrix le arasında çok az bir zaman farkı bulunan bu yapıt onunla kıyaslanacak türden değil.. konu karanlık film türünde iyi olsada kurgu zayıf.. haberiniz yoksa çok şey kaybetmezsiniz.. iyi seyirler..