Terminatör 2: Mahşer Günü
4,6

Mert H
Mert H

23 Ekim 2025 tarihinde eklendi
James Cameron’ın yönettiği Terminatör 2: Judgment Day, yalnızca bir devam filmi değil; bilim kurgu sinemasının, aksiyon türünün ve görsel efekt teknolojisinin yönünü değiştiren bir başyapıt olarak aklıma kazındı. İlk filmi başyapıt olarak görmesem de bu filmin sinemada çağ açıcı bir yönde olduğunu düşünüyorum.

Modern sinemanın zirvesi, babası, dedesi.. Artık ne derseniz.

“Hasta la vista, baby”
Sadık
Sadık

18 Ocak 2024 tarihinde eklendi
“If a machine, a Terminator, can learn the value of human life, maybe we can do.” Son sözüyle beni yoğun düşüncelere sevk etmiş, zamanının ve ilk filmin çok ilerisinde mükemmel bir başyapıt. Hem aksiyon sahneleri, hem duygusal sahneleri hem de insanı gelecek hakkında düşüncelere iten sahneleri mükemmel bir şekilde harmanlanmış ve önümüze Judgement Day olarak sunulmuş. Hikaye gelişimi ve son aksiyon sahneleri bakımından ilk filmi çok fazla andırıyor ama bu sıkıcılık değil aksine büyük bir akıcılık sağlıyor. Sahnelerin sonrasını tahmin etmenize rağmen yönetmen sizi sürekli aksiyonun içinde tutmayı başarıyor. Gerçekten çok beğendim, filmleri tekrardan izlemek gibi bir huyum yoktur ama en yakın zamanda tekrardan izlemeyi çok isteyeceğim bir film.
jsancakbeyi
jsancakbeyi

7 Aralık 2019 tarihinde eklendi
Bu film tam anlamıyla baş yapıt  filmin başından sonuna kadar sürükleyici yanıyla film sizi hiç bırakmıyor ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ Mutlaka izlenmesi gereken filmlerim arasına yazdığım bir film... tam bir baş yapıt filmi ....
Cezzar
Cezzar

3 Kasım 2019 tarihinde eklendi
İzlediğim en iyi filmlerden . Kurgu oyunculuk senaryo hepsi on numara. En iyi sıralamasında ilk 3 de dir. Buna kötü diyende ne bileyim ...
Musa K.
Musa K.

31 Temmuz 2017 tarihinde eklendi
Titanik 3d yi kaçırdım bunu asla kaçırmam. James Hocanın başyapıtlarından biri bence izlemeye değer.
Nurullah Z.
Nurullah Z.

13 Aralık 2015 tarihinde eklendi
Gelmiş geçmiş en iyi devam filmi. Son 2 yılda 500'ün üzerinde film seyrettim. 2. film olarak yapılmış en iyi devam filmi budur diyebilirim.
Özkan Ö.
Özkan Ö.

6 Şubat 2015 tarihinde eklendi
Serinin en güzel en uzun ve en en en mükemmel yapımı diyebilirim. Bu seride Arnold'un karizmasının ön plana çıktığı zamandır.
Abdurrahman A.
Abdurrahman A.

Takipçi 1 değerlendirme Takip Et!

18 Ekim 2014 tarihinde eklendi
Hayatımda beni bu kadar etkileyen bir film olmamıştır abartısız en az 10 kez rüyamda görmüşümdür baş yapıtında üstüdür film tarihini açan filmdir bu kadar iddealıyım
Mert U.
Mert U.

Takipçi 1 değerlendirme Takip Et!

7 Eylül 2014 tarihinde eklendi
Hayatımda izlediğim en iyi film tek kelimeyle başyapıt izledikçe bidaha izlemek isticeksiniz abartısız bi 10 kere falan izlemişimdir.
AstalaVista
AstalaVista

30 Haziran 2011 tarihinde eklendi
EFSANE !!!

H-astalavista baby :)
bregovich
bregovich

23 Mart 2011 tarihinde eklendi
Filmi ağzım açık izledim. Sene 1991 ve böyle bir film!!

Bu filmi izleyince gerçek sinemanın ne olduğunu anlıyorsunuz. Saf bilim kurgu işte budur. Yozlaştırılmamış, ticari amacı olmayan, daha fazla bayan seyirci çekmek için içine gereksiz aşk-meşk sahneleri konulmamış, post-modern kültürün artık vazgeçilmezi olan kadın karakterleri "cinsel obje" olarak kullanmamış, Filmin atmosferine ve konuya cuk oturan muhteşem müzikler(Bu filmin müzikleri ülkemizde bayağı bir süre anahaber bültenlerinin jenerik müziği olmuştur. O ezgiyi kim unutabilir ki; Dı dıf dıf dı dıf...)O ana kadar yapılmış en özgün senaryolardan oluşu(gelecekten gelen cyborglar) bütün bunlar filmi anlatmaya yetmez. Bu filmden sonra sayısız taklit film çekildi ama hiçbiri bu filmin etkileyiciliğine yaklaşamadı. Alttaki bir yorumcununda söylediği gibi filmin bir ruhu var çünkü.

Ama herşey bir yana beni en çok şaşırtan şey filmin efektleri oldu. 91 senesindeki bilgisayarlarla ve işletim sistemleriyle o efektleri nasıl yaptılar? Ki o zamanlar windows, 3d max gibi programlar yoktu, MS-DOSlar Flopy discler falan vardı ve şimdi bile yapılması zor olan efektleri o yıllarda nasıl yapabildiler? Bizimkiler milyon dolarlar harcayıp bilim-kurgu çekseler bu filmdeki efektlerin yarısını yapamazlar. Zaten onun içindir ki sinemada yeni bir dönem başlatıp kendinden sonraki film sektörünün gidişatını belirlemiştir. Bu filmi seyirciye sunan james Camerona, oyunculara ve teknik ekibine helal olsun diyorum.
bayram57
bayram57

6 Ocak 2011 tarihinde eklendi
Film dediğin böyle olur işte. Hayır yanlış anlaşılmasın. Konusunu, yönetimini, senaryosunu falan saygı duy geç. Bunlar o kadar mükemmel ki bahsetmeye gerek yok. 1991 yılında yapıldığı için film dediğin böyle olur diyorum. Ne de olsa 90lı yıllar sineması muhteşemdi. 10/10
Burakrises
Burakrises

24 Eylül 2010 tarihinde eklendi
ne kadar izlesemde bıkmadığım bir film.gerçektende bir başyapıt.sırf atom bombası sahnesi için tekrar tekrar izlediğim bir film10/10
pro-80mtrx
pro-80mtrx

24 Temmuz 2010 tarihinde eklendi
Sinema tarihinde yeni bir çağ başaltan kült bilimkurgu filmi.Söylenecek fazla söz yok mutlaka izlenmesi gerekir.
ozzy-badd
ozzy-badd

26 Şubat 2010 tarihinde eklendi
1. filmden daha aksiyonlu ve daha iyi erfeketlere sahip...muhteşem bir film...arnold mükemmel oynamış aynı zamanda hamiltonda...zamanına görre olağaüstü bir film...kesinlikle izlenmeli...10 verdim ben...