Mert H
1.646 değerlendirmeler
23 Ekim 2025 tarihinde eklendi
James Cameron’ın yönettiği Terminatör 2: Judgment Day, yalnızca bir devam filmi değil; bilim kurgu sinemasının, aksiyon türünün ve görsel efekt teknolojisinin yönünü değiştiren bir başyapıt olarak aklıma kazındı. İlk filmi başyapıt olarak görmesem de bu filmin sinemada çağ açıcı bir yönde olduğunu düşünüyorum.
Modern sinemanın zirvesi, babası, dedesi.. Artık ne derseniz.
“If a machine, a Terminator, can learn the value of human life, maybe we can do.” Son sözüyle beni yoğun düşüncelere sevk etmiş, zamanının ve ilk filmin çok ilerisinde mükemmel bir başyapıt. Hem aksiyon sahneleri, hem duygusal sahneleri hem de insanı gelecek hakkında düşüncelere iten sahneleri mükemmel bir şekilde harmanlanmış ve önümüze Judgement Day olarak sunulmuş. Hikaye gelişimi ve son aksiyon sahneleri bakımından ilk filmi çok fazla andırıyor ama bu sıkıcılık değil aksine büyük bir akıcılık sağlıyor. Sahnelerin sonrasını tahmin etmenize rağmen yönetmen sizi sürekli aksiyonun içinde tutmayı başarıyor. Gerçekten çok beğendim, filmleri tekrardan izlemek gibi bir huyum yoktur ama en yakın zamanda tekrardan izlemeyi çok isteyeceğim bir film.
Bu film tam anlamıyla baş yapıt filmin başından sonuna kadar sürükleyici yanıyla film sizi hiç bırakmıyor ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ Mutlaka izlenmesi gereken filmlerim arasına yazdığım bir film... tam bir baş yapıt filmi ....
Hayatımda beni bu kadar etkileyen bir film olmamıştır abartısız en az 10 kez rüyamda görmüşümdür baş yapıtında üstüdür film tarihini açan filmdir bu kadar iddealıyım
Filmi ağzım açık izledim. Sene 1991 ve böyle bir film!!
Bu filmi izleyince gerçek sinemanın ne olduğunu anlıyorsunuz. Saf bilim kurgu işte budur. Yozlaştırılmamış, ticari amacı olmayan, daha fazla bayan seyirci çekmek için içine gereksiz aşk-meşk sahneleri konulmamış, post-modern kültürün artık vazgeçilmezi olan kadın karakterleri "cinsel obje" olarak kullanmamış, Filmin atmosferine ve konuya cuk oturan muhteşem müzikler(Bu filmin müzikleri ülkemizde bayağı bir süre anahaber bültenlerinin jenerik müziği olmuştur. O ezgiyi kim unutabilir ki; Dı dıf dıf dı dıf...)O ana kadar yapılmış en özgün senaryolardan oluşu(gelecekten gelen cyborglar) bütün bunlar filmi anlatmaya yetmez. Bu filmden sonra sayısız taklit film çekildi ama hiçbiri bu filmin etkileyiciliğine yaklaşamadı. Alttaki bir yorumcununda söylediği gibi filmin bir ruhu var çünkü.
Ama herşey bir yana beni en çok şaşırtan şey filmin efektleri oldu. 91 senesindeki bilgisayarlarla ve işletim sistemleriyle o efektleri nasıl yaptılar? Ki o zamanlar windows, 3d max gibi programlar yoktu, MS-DOSlar Flopy discler falan vardı ve şimdi bile yapılması zor olan efektleri o yıllarda nasıl yapabildiler? Bizimkiler milyon dolarlar harcayıp bilim-kurgu çekseler bu filmdeki efektlerin yarısını yapamazlar. Zaten onun içindir ki sinemada yeni bir dönem başlatıp kendinden sonraki film sektörünün gidişatını belirlemiştir. Bu filmi seyirciye sunan james Camerona, oyunculara ve teknik ekibine helal olsun diyorum.
Film dediğin böyle olur işte. Hayır yanlış anlaşılmasın. Konusunu, yönetimini, senaryosunu falan saygı duy geç. Bunlar o kadar mükemmel ki bahsetmeye gerek yok. 1991 yılında yapıldığı için film dediğin böyle olur diyorum. Ne de olsa 90lı yıllar sineması muhteşemdi. 10/10
1. filmden daha aksiyonlu ve daha iyi erfeketlere sahip...muhteşem bir film...arnold mükemmel oynamış aynı zamanda hamiltonda...zamanına görre olağaüstü bir film...kesinlikle izlenmeli...10 verdim ben...