Barton Fink
    Barton Fink hakkında görüşlerin ?

banadolu
    banadolu

22 Şubat 2007 tarihinde eklendi
    film yanılmıyorsam 1992de altın palmiye'yi almıştır.o sene jüri başkanı roman polanski'dir.ödülün kendi filmi europa yerine bu filme gittiğini gören lars von trier polanski'ye cüce demiştir:))
    ahmed-can
    ahmed-can

17 Şubat 2007 tarihinde eklendi
    Hicbir ödül almamasina ve gise rekorlari kirmamasina ragmen Coen kardeslerden gayet basarili ve güzel bir film.
    ytire
    ytire

5 Ekim 2006 tarihinde eklendi
    bir başyapıtla karşı karşıyasınız... mükemmel, kusursuz, harika bir film. daha ne diyebilirim ki. aynı zamanda coenlerinde en iyi filmi olduğuna inanıyorum ki diğer filmleride birer baş yapıt niteliğinde. kesinlikle izlenilmesi gereken bir film. 10 üzeriden 10...
    careem
    careem

19 Eylül 2006 tarihinde eklendi
    Filmi tvden izleyeyim dedim. Ancak yarım saat dayanabildim. Çok sıkıcı bir film. Hiçbir özelliği olmayan bu filmin 8.8 gibi yüksek bir puan almasına anlam veremiyorum. 2/10
    cemol
    cemol

11 Eylül 2006 tarihinde eklendi
    Eleştirmenler tarafından Coenlerin en iyi filmi,başyapıtı olarak lanse dilen bu film ne yazıkki benim için çok ekstra öğelere sahip değil,başyapıt adlandırmasını da kesinlikle bu film için kullanamam.Tabii bunda benim Coen’lerin sinemasına bakış açımda,büyük bir rol oynuyor.Belli ölçüde yenilikleri görmek mümkün,ama yeterli değil.
    The-Director
    The-Director

8 Eylül 2006 tarihinde eklendi
    Barton Fink Coen Kardeşlerin çoğu insan için en iyi işi olarak görülen bu filmde,başarıyı tatmış Barton Fink adlı bir yazarın yaptığı iyi işleri arkasında bırakarak Hollywood gibi sanata önem verilmeyen bir yerde yüklü bir miktar karşılığında önemsiz,ikinci sınıf filmler yazmaya zorlanmasını ve bunun sonucunda ilham perisini yitirmesi ve kendi iç savaşını,içsel seyahatini gerçekleştirmesine tanık oluyoruz.Herkesin çok iyi eleştiriler getirdiği yapıtların altına attığı imzalar,Hollywoodda 2. sınıf çerez filmlerin altına geçmesi Barton için kabus niteliğinde bir hal alıyor... Coen Kardeşler filmde sanatlarını konuşturuyorlar ve tekdüze,yavan bir film yapmak yerine;herkes tarafından farklı yorumlara çekilecek,elastik bir bant gibi nereden çekersen o tarafa uzayacak bir film yapıyorlar.Kimi seyirci için Hollywood’a bir hiciv,kimi izleyen için bir yazarın içsel hesaplaşması ama aslına bakılırsa hepsi... Filmde dikkatimi çeken bazı noktaları paylaşmak isterim: Fink,başarılı oyunun ardından aldığı iyi eleştirileri kabul etmeyerek ’’Bir oyunumun iyi niteliğine ulaşması benim içimden gelen bir sesle belirlenir.Eğer içimde bunun kendimce iyi bir oyun olduğunu düşünürsem o zaman iyi bir oyundur.’’ der.Barton’ın Hollywood için yazdığı senaryonun son birkaç cümlesini duyarız.Bu senaryo yazdığı o başarılı oyunun senaryosuyla aynıdır ve bu senaryoyu yapımcıya sunarken bu benim hayatımda yaptığım en iyi senaryo der.Yani aslında film Barton’ın içsel seyahatini anlatır.İlk başta yaptığı senaryoya iyi demeyen Fink,filmin sonunda Hollywood’u görünce aslında onun yapıp yapabileceği en iyi senaryo olduğunu düşünür.Hollywood değersiz,önemsiz 5 kuruşluk filmler sektörüdür demeye getirir. Bir başka husus ise filmdeki karakterler üzerine.Gözlemlediğim kadarıyla Fink’in yan komşusu,ölü bulunan kadın ve hatta detektifler hayal ürünüdür.Yan komşusunun her ihtiyacı olduğunda yardımına koşması,aralarında geçen ısrarla sarfedilen cümleler bunların birer kanıtı olabilir.En sonunda ise ; yan komşusunun detektifleri pompalıyla öldürmesi,Hollywood’a karşı bir isyan niteliği taşımaktadır.’’Size zihinsel hayatı göstericem’’ diye bağırarak pompalıyla ateş açan yan komşunun ; önemsiz,değersiz bir filme sancılı bir yazım sürecinin adanması durumunun Fink tarafından kabullenilmemesinin bir resmidir diye düşünüyorum. Sinema klasikleri içindeki yerinin çok sağlam olduğuna bizi inandıran fantastik bir film.Galiba sonsuza dek o kutunun içinde ne olduğunu merak edeceğim...
    lazarus666
    lazarus666

1 Eylül 2006 tarihinde eklendi
    coen kardeşlerin muhteşem filmlerinden biri olan barton fink'i ilk olarak 2 yıl önce bir klasik film gösterimi yapılan yerde izlemiştim.2 hafta önce ise orjinal vcd formatını 2 ytl'ye özdilek'ten aldım.ne kadar mutlu olduğumu anlatamam.uzun zamandır köşe bucak aradığım film özdilek alışveriş merkezinde bir köşeye atılmış,değerinin çok altında bir para ile satılıyordu.teşekkürler sana türk halkı neyse ki coen kardeşleri popüler yapıp fiyatları yükseltmiyorsun,bu sayede çoğu baba yönetmenin filmini çok ucuza alabiliyoruz.teşekkürler.
    njoi
    njoi

29 Temmuz 2006 tarihinde eklendi
    Hiçbir filmin ardından bu kadar kafa yorduğumu hatırlamıyorum. Kelimeler "Barton Fink"in yanında kifayetsiz kalıyor.
    kaankarsan
    kaankarsan

27 Ocak 2006 tarihinde eklendi
    Mükemmel bir oyunculuk, mükemmel bir senaryo, mükemmel son.. Çok sürükleyici ve tatmin edici bir film. Çok özgün. Her şeyiyle bir başyapıt..(10/10)
    verbalkint92
    verbalkint92

1 Ocak 2006 tarihinde eklendi
    Yazamama psikozu , pragmatist film endüstrisi ve sanrıların nedeni bir hotel. Ürkek ve gelgitlerle boğusan bir karaktere sahip bir yazarın, düşsel atmosferde ruhsal halleri ve gerilimi müthiş yansıtılmış.otel bir açıdan hayali bir ortamdır yazarın kendini sorgulaması bakımından.sistem eleştirisi gayet ironik ve zaman zaman sert.Coenlerin en iyi filmlerinden biri.
    kolaric
    kolaric

13 Aralık 2005 tarihinde eklendi
    sonlara doğru iyice ekspresyonizm cümbüşüne dönen harika bir filmdir bu. bir yandan sanatı sanat için icra eden başarılı oyun yazarı barton fink'in iş sıradan bir insanın sevebileceği daha hafif ve anlaşılır şeyler üretmeye gelince başarılılı olamaması. bir yandan iktidarın bir maşası olarak kullanılan holywood sinemasının karikaturize edilmiş eleştirisi. bir taraftan barton'ın gerçek dünyayla bir türlü bağıntı kuramayan kopuk iç dünyası. yine bir taraftan kendisine çok zıt bir karakter olan yan komşusuna duyduğu bağlılık ve sevgi.. filmin başarısı da burdan geliyor sanırım, pek çok görüş açısıyla üzerine saatlerce konuşulabilecek çok geniş bir film. yine ironik bir şekilde holywood'dan çıksa da bağımsız sinemaya harika bir örnek.
    sinema-2
    sinema-2

27 Ekim 2005 tarihinde eklendi
    barton fink gerçekle düş arasında gidip gelen insana uyurgezer bi dünyaya bakıyormuş hissi veren ve insan psikolojisi ile çevre arasında inanılmaz güçlü bir bağ kuran çok sağlam bi film.
    onun dışında tabiki birsürü altmetin okuması yapılabilir ama bende bıraktığı ilk etki bu oldu.
    enginbehlul
    enginbehlul

22 Ağustos 2005 tarihinde eklendi
    Benim filmle ilgili söyleyeceğim birkaç şey var.Öncelikle Film Hollywood'a çok güzel bir eleştiri niteliği taşımakta.Yaratıcı senaristlerin,yönetmenlerin ticari kaygıyı ön planda tutan patronlar tarafından ezileceğini bu film güzelce gösteriyor.Tabi bu durum filmin anlattığı tarih olan 1941 de vardı şu anda da var.Bu nedenle yüksek ticari kaygılı,patronların,dayatımıyla oluşan filmler-tabiki bunun içinde popülist diye tabir edeceğimiz filmler- eskiden olduğu gibi şu anda da sinemaya zarar vermektedir.Ne mutludur ki Türkiye dışında olduğu gibi ülkemizde de bunun farkında olan birçok yönetmen mevcut.Bu yönetmenler herhangi bir şahsın dayatmasıyla değil kendi iç dünyalarının derinlikleriyle film yapmaktadırlar,.Bağımsız sinema da buradan doğmaktadır.Nuri Bilge Ceylan-Ahmet Uluçay-Zeki Demirkubuz-Derviş Zaim-Uğur Yücel ve daha aklıma gelmeyen diğer bağımsız yönetmenlerimiz,maddi olarak çok zor şartlarda güzel filmlerini bize ulaştırmaya çalışıyorlar...Evet konu nereden nereye uzadı.Evet filmde
    "Barton Fink, sinemanın yalnızca ticari getirisini düşünen patronu Michael Lerner'ın dayatmaları ile, sanatı topluma hizmet eden bir araç olarak gören prensipleri arasında ikileme düşer."
    Arkadaşlar filmde ki Earle Hotel ise gerçekten harika bir mekan.Bartton Fink'in yukarıda yazılan ikilemlerinden doğan iç hesaplaşması için çok uygun bir oteldi.Sonuç olarak benim bu filme notum: 7.5/10
    bluevelve
    bluevelve

21 Ağustos 2005 tarihinde eklendi
    öncelikle karsimizda idealist, yazmaya asik ve isini para veya ün için degil, sokaktaki siradan insan için yapmayi amaç edinmis 'barton fink ' karakteriyle selamliyor izleyiciyi film. bu karakter kurt kapani hollwooda gönülsüz bir yolculuga çikiyor. tüm nevroz bu asamadan sonra filmin her karesine yayiliyor bastan sona.

ve kulaklari sagir eden bir dalga çarpiyor denizin ortasindaki heybetli kayaya. daha o an izleyicinin neyle karsi karsiya oldugunun ipuçlari veriliyor.travma etkisi yapar bu film beyinlerde , önleminizi alin filmin karsisina geçmeden önce, diye bir uyari niteliginde giris sekansiyla tetikliyor ilgiyi ve çekiyor dikkatleri üstüne.'fink' ilk adimlari atiyor otele ve görünüyor resepsiyona giderken egzotik ve de kasvetli holde. çantasini yere birakip basiyor zile. iste o an çinliyor zil ve hipnoz basliyor cehennemin içinde.

coen kardeslerin oyuncu seçimi filme ruh katan bir etkinlikte .john turturronun huzursuz yüz ifadesi, saskin ve de anlamsiz bakislari ve yeri geldiginde atesli çogu zamanda silik ruh hali, fink karakteri için ne kadar dogru bir seçim oldugunu kanitliyor.

yaratilan atmosfer insani huzursuz etmek için özenle düsünülmüs coen kardesler tarafindan. otele hakin olan renkler asap bozucu bir etki birakiyor. hele odanin içinde vizildayan sivrisinek, duvarlarin ardindan gelen sesler, ikide bir duvar kagidinin sinir katsayisini arttirici kopusu barton finkinin sahsinda izleyiciyi pasifize etme niyetinin somut bir göstergesi olarak çikiyor karsimiza. fakat duvarda asili, dalgali denizi seyreden kadin resmi finkin her bakisin da ilham kaynagi niteliginde bir obje. huzur veriyor dalgalar o cehennem sicagi otelde .film insanin düsünce üretiminde geçirdigi sikintili süreci yansitma konusunda gerçekligi tartisilmasiz bir sunum niteliginde.

Finkin yan komsusuyla zit kisilikleri seytan ve melegin vücut bulmus hali niteliginde. john goodmanin filmin finalinde atesler esliginde asansörden çikisi ve kosarken koridorda atesinde onunla birlikte ilerlemesi bu vücut bulmanin kaniti .

Sonuç itibariyle izleyiciyi acabalarla saran, onu olaylar arasinda bag kurmaya zorlayan ve bu baglamda karmasik karakterli ama bulmaca tadinda bir film.
    burakzekai-29
    burakzekai-29

10 Ağustos 2005 tarihinde eklendi
    vasat bence sadece diyologlar bir anlam ifade ediyor ki ama diyaloglara dikkat çekebilmek için insanın birazda filmi sıkıcılıktan kurtarması gerekiyor