kemerlee
8 Temmuz 2011 tarihinde eklendi
Hitchcock ustanın belki en iyi filmi deği ama kesinlikle en iyi kurgusu olan en zeki ve en eğlenceli polisiye gerilimi.Nerdeyse tek mekanda geçen ama tek saniye bile temposu düşmiyen, kusursuz cinayete en yakın Hitchcock filmi.98 tarihli kusursuz cinayet isimli bir yeniden çevriminin olduğunu ve birçok Hitchcock filmi gibi onlarca filme ilham kaynağı olduğunu söylemeliyim.
Tek mekanda geçen bir filmin nasıl bu kadar güzel olabileceğini anlamak için kesinlikle izlenilmesi gereken, adeta ders niteliğinde bir film. Grace Kelly'i de başrolde görmemizden dolayı yüzümüzü güldüren bir film olmuştur ayrıca. Favori filmlerimden, arşivlik bir film. İzlenilmeli.
Mükemmele yakın bir kurgu ve senaryosu var.Çok başarılı oyunculuklarda eklenince tadından yenmez bir yapım olmuş.Kurosawa ve Kubrick ile birlikte gelmiş geçmiş en büyük yönetmenlerden biridir Hitchcock usta.
Mükemmel bir kurgu ve senaryo vardı. Film devam ettikçe şimdi senaryo nasıl değişecek diye bekliyorsunuz. Sağlam bir kurgu var. Film tek mekanda geçmesine rağmen ilgi ile takip ediyorsunuz. Buda kolay başarılacak bir şey değil gerçekten. Dawson çok iyi oynuyor. Kelly de çok başarılı. Film son sahnesinde polis müfettişinin hareketi bana Türk filimlerindeki sevimli sahneyi hatırlattı (detay yazmıyorum).
Yılına göre gerçekten başarılı bir iş çıkarmış Hitchcock. Diyaloglar çok sağlam. Felsefesi ve kalitesiyle izlenmesi gereken başarılı bir eser. 7 puan.
İnce bir entrika ve olağanüstü olay örümü.Sanki film süresi azaldıkça kazağın söküğündeki ipi çekiyorsunuz ve akabinde kazak yok olana kadar izliyorsunuz.Kusursuz.
Stephan King Misery adlı kitabından uyarlanan Ölüm Kitabı adlı filmden sonra izlediğim en iyi 2. gerilim filmiydi Dial M for Murder.Olayların kurgulanması,diyaloglar o kadar müthişti ki dakikaların nasıl geçtiğini anlamadan film bitiyor...Filmde yakalayabildiğim tek hata bir kadının bir erkeği makasla çok rahat öldürebilmesiydi.8/10
Buram buram Hitchcock sineması kokan gerçek bir başyapıt. Üstadın Rope(İp) ile birlikte en beğendiğim tek mekanda geçen filmi. Yine mükemmel gerilim sekansları ve yine beyin fırtınası estirtecek olaylar.. İzlediğim en iyi dedektif filmlerinden biri olduğunuda ayrıca belirtmek isterim.. Bence bu büyük başyapıt her sinema severin arşivinde olmalı...
Hani film izlemeden şöyle bir bakarsınız ya film tek bir evde geçiyor sıkıcı demeniz çok olağan sıkılmamız gerekiyor hakikaten ama işte hitchcockta öle olmuyor şu ana kadar izlediğim arka pencere ile birlikte en iyi hitchcock filmi. İkiside tek mekanda muhteşem bir zeka kurmacası; kesinlikle, kesinlikle, kesinlikle izleyin 10 üzerinden 10
Hıtchcock diyosanız zeka diyorsunuzdur... Tek mekanda bu kadar güzel iş yapan başka bir usta varmı bilmiyorum kendisine olan hayranlığın bir kat daha arttı...
alfred hitchockun sapık-vertigo dan sonra izlediğim 3. filmi.Usta burada sadece kamerasını i ev içinde döndürüyor ve olay olgusunu mükemmle işlemiş..Bir odanın içinde nasıl cekilir sorusunun cevabını alfred hitchock cok iyi yansıtmıs filmine. 10/10