İNANILMAZ BİR SİNEMA DENEYİMİ GERÇEK BİR KİLOMETRE TAŞI 10 /10
Kusursuz Cinayet (!) .. \'0\' Risk .. - Çorap,anahtar ve mektup Kusursuz bir cinayeti,teorik olarak her şeyiyle planlayan ve her an soluksuz gerilimini hissettiren muhteşem bir film.Hitchcock Usta,bu türün zaten tartışmasız şekilde, en iyi ve efsane yönetmeni.Bu filmde de üstün birikimini tam anlamıyla konuşturmuş,adeta en küçük detaya kadar \'sınırları zorlamış\' belki,geçmiş bile denilebilir .. Başlarda her şey kolay gibi görünür.Hikaye değişkenlere bağlı olsa da,plan her şeyiyle kusursuz gibidir ama önemli olan tabi ki uygulama aşaması.Uygulama aşaması,genelde kusursuzluğu bozan durum.Orada \'muhakkak\' bir şey olur.0 riskle başlar,sonra olaylar değişir.. Bu filmde de \'baş döndürücü\',gerilimi tavan yapmış bir karmaşayı izliyoruz.Birbirini takip eden,zincirleme olay örgüsü gerçekten müthiş.Ve her an \'şöyle olsaydı nasıl olurdu..Böyle olsaydı nasıl olurdu\' tarzında sorularla bir cinayeti,gerçekleşmesi mümkün tüm ihtimalleri göz önüne alarak inanılmaz şekilde yansıtıyor ve bu göz kamaştırıcı sürükleyiciliği takip ederken,ustaya bir kez daha hayran kalmaktan kendinizi alamıyorsunuz .. En ufak detayın bile önemli olduğu bir film.Her saniyesini iyi şekilde takip etmek gerekiyor ama filmin kendisi zaten o kadar iyi ki,bu takip etme durumu izleyicide,kendiliğinden oluşacak bir davranış haline gelecektir .. Kusursuz cinayet gerçekten olabilir mi ??.. İşte bu soruyu sonuna kadar sorgulamış.Değişik hikayeler ve şaşırtıcı gelişmelerle,bir sonraki sahnede neyin gerçekleşeciğini tahmin etmek güç ama filmin temel olayı aslında,\'Tony Wendice\'ın kafasının içinde.Bazı,diyalog olmayan ve gerilimin de kendini biraz dinlenmeye çektiği sahnelerde,yalnızca aklında plan kuruyor,bu sahnelerdeki mimiklerinden ve hareketlerinden neler olacağını tahmin etmeye çalışabilirsinizİzlerken burası da bir anlamda \'eğlenceli\' gelecek tarafı olacaktır çünkü neler olacağını kestirmesi zor bir hikaye .. Ön planda cinayet ve gerilim olsa da bunun gölgesinde,sessiz sedasız ilerleyen ihtiras ve ne istediği,nereye gideceğinin,anlaşılması zor bir aşk üçgeni var.Filmin bu tavrı da farklı renkleri göz önüne sunuyor .. Oyunculuklar,tek kelimeyle \'muhteşem\'..Özellikle Ray Milland gerçekten çok sağlam bir iş çıkarmış.Performansının akıllarda yer edeceğini düşünüyorum.Ustanın diğer filmlerini de izledikçe onu daha iyi keşfedeceğim .. Kusursuz cinayet var mıdır bilinmez ama bu film bence kusursuzluğun kendisi .. Daha önce puan vermiyordum ama sanırım artık bu sistemle de istatistik olarak beğenimi belirtmek iyi olacaktır :).Bu filmden başlamak da oldukça güzel geldi .. Puanım: [10/10] \'Mutlaka izleyin\' .. \'İyi seyirler\' ..