rashomon
9 Ağustos 2006 tarihinde eklendi
Çok önemli bir film olmasa dahi, boş bir film değil diye düşünüyorum. Sevdiğim tür içinde yer almayan bir film olsa da izlediğimde epey heyecanlandırmıştı beni. Hatta bazı sahnelerinde bunu o zaman nasıl yapmışlar diye sorular sormuştum kendime. Çeşitli tekniklerin kullanılması anlamında, sinemaya bir katkısı olmuştur kanaatimce. Keyifli bir zaman geçirmişti bana.??Hepimiz tanrı kaldık, kimse mutluyum demesin??
Her zaman zayıfın,magdurun yanında haksızlık ve zulmün karşısında keskin kılıcıyla duran Zorronun(Meksiklaı Robın Hoodun) bu ilk filmi etkiliyici.Hızlı sahnelerdeki kamera yakalıyışları,görselikteki üstünlügü ve Douglas Fairbanks Sr oyunculugu ile keyifli,farklı bir sinema deneyimi.Üç kılıç darbesinin oluşturdugu Z ise korkuları üstüne cekmekte yeterli.