Kuzuların Sessizliği
    4,6
    Kuzuların Sessizliği hakkında görüşlerin ?

Mrsblack
    Mrsblack

15 Haziran 2017 tarihinde eklendi
    Kuzuların Sessizliği; Freud Yöntemleri film üzerinde uygulanmıştır.
    spoiler:
    4 Karakter üzerinden psikolojik okuma ;
    1.Clarice Starling (Ana Karakter): Karmaşık bir yapıya sahip. Duygularını ve bilinçaltını bastırmayı öğreniyor. İki akıl hocası var, Hannibal Lecter ve Jack Crawford. Crawford baba figürünü temsil ediyor.
    2. Hannibal Lecter : Zeki ve akıl yönüyle hareket eden ama aklı bilinçaltını kontrol edemeyen ve bu yüzden insanları yiyen bir karakter. Bilinçaltına yenik düştüğü için insanları yiyor.
    3. Buffalo Bill : En zayıf akıldan yoksun bir karakter.
    4. Jack Crawford: Tamamen aklını ve bilinçaltını kontrol edebilen bir karakter.
    Kelebek figürü; Buffalo Bil karakterin dönüşüm geçireceğini temsil ediyor ama bu dönüşümü yaşayan .Clarice olur.
    Metaforlar, Kuzular ve Clarice'in yüzleşmesi.
    ABRK97
    ABRK97

26 Şubat 2016 tarihinde eklendi
    İtiraf etmeliyim ki filmin başlarında 15-20 dakikalık zaman diliminde filmin giriş konusunu çözemedim ve biraz sıkıldım
    Ancak film ilerledikçe temposu da arttı ve gerilimin içine soktu beni. Hannibal karakterinin gizemi, zekası çok etkileyici Anthony Hopkins 16 dakikalık performansıyla oscarı alan tek isim beyazperde de ve cidden inanılmazdı.
    Aynı zamanda J.Foster çok genç ve çok iyi bir aktrist ve de çokta güzel. Bu kadar geç izlediğim için pişmanım.
    Dönemine göre gayet iyi heyecan verici bi yapıt fajat beklentinizi çok çok çokta yüksek tutmayın. 10/8
    YılmazPütün
    YılmazPütün

25 Şubat 2016 tarihinde eklendi
    Anthony Hopkins'e hayran olmama sebep olan filmdir. Mind fuck & Psikoloji filmleri seviyorsanız kesinlikle izlemelisiniz. Anthony Hopkins bir oyuncunun bir filme nasıl bir hava katabilir nasıl bir tarz verebilirin en iyi örneğini göstermiştir. O bakışları, diyaloglardaki tavırları inanılmazdı.
    Media M
    Media M

2 Şubat 2016 tarihinde eklendi
    YAMYAM BİR PSİKOLOG... VE ONA TÜM DÜNYA AŞIK OLDU! SİNEMA ENİLDİĞİNDE KESİNLİKLE VE KESİNLİKLE BİR "BAŞYAPIT"

O SENE, JODIE FOSTER, ANTHONY HOPKINS VE YÖNETMEN JONATHAN DEMME "KUZULARIN SESSİZLİĞİ" İLE OSCARLARI SİLİP SÜPÜRDÜLER ( 1991

OKULLARDA SİNEMA ADINA DERS OLARAK OKUTULMALI.. BAŞKA BİR SÖZE GEREK YOK ;) 10 ÜERİNDEN 1000 VERİYORUM!
    sinema
    1 ziyaretçi
    6 Ocak 2016 tarihinde eklendi
    "Film daha açılış sahnesinden iddialı bir girişle dikkatleri üzerine çekiyor. FBI ajanı Clarice Starling, bir görev devralıyor ve görevde özel bir akıl hastanesinde tutulan seri katil Hannibal Lecter'dan bilgiler alması gerekiyor. Kuzuların Sessizliği her ne kadar korku kategorisine de dahil oluyorsa da, bana göre baştan aşağı gerilimdir ve korkudan eser yoktur. Se7en filminden sonra gördüğüm en iyi gerilim/polisiye filmidir kendisi, Anthony Hopkins'in performansı olay olmuş ve tarihe altın harflerle kazınmıştır. Filmde iki seri katil vardır; birisi Hannibal Lecter karakteri, diğeriyse Buffalo Bill karakteridir. Clarice'in görevi Hannibal'dan bilgiler almak ve Buffalo'yu yakalamaktır ancak plan ters işleyecektir ve herşey birbirine karışacaktır. Filmin son sahnesi de kanımca çok etkileyicidir, çarpıcı ve şaşırtıcıdır. Seri katil filmlerinin en iyi örneklerinden biridir ve türünün gurur kaynağıdır çünkü aynı yıl yapılan Akademi Ödüllerinde en iyi film, en iyi erkek oyuncu, en iyi yönetmen ödülü gibi büyük ödülleri aldı ve türünün en iyi film ödülünü alan tek filmi oldu. Zekice kurgusu, Buffalo Bill'in Ed Gein'i andıran cinayetleri ve Anthony Hopkins'in canlandırdığı Hannibal Lecter karakteri için bile şiddetle izlenebilecek muhteşem bir film. Hannibal o kadar ikna edici bir dile sahiptir ki, zaman zaman dilini akrebin kuyruğu gibi öldürücü bir şekilde kullanabiliyor ve Clarice'in zihnini kontrol eder gibi oluyor. Sadece 16 dakika filmde yer alan Anthony Hopkins, muhteşem oyunculuğuyla en iyi erkek oyuncu ödülünü en kısa süre de kazanan oyuncu olmuştur."
    theyurdal
    theyurdal

12 Haziran 2015 tarihinde eklendi
    klasik suç filmi izlerken sıktı kısacası korku denen bişe yok gerilimde yok
    Kaan A.
    Kaan A.

1 Eylül 2014 tarihinde eklendi
    film polisiye veya gerilim alarak adlandırılabilir çıktığı yıl bütün oscarları toplayan bu film bize oldukça başarılı oyunculuklar kurgu ve çekim izleme imkanı sunuyor öncelikle herkesi etkileyen ve en iyi erkek oyuncu oscarını alan anthony hopkinsin filmdeki yeri çok büyük. film aslında klasik seri katil yakalama uğraşını konu alan basit bir film gibi başlıyor ama sahneye Hannibal Lecter (hopkins) çıkınca etkilenmemek mümkün değil. aslında filmi izledikten sonra sizi en çok etkileyen sahneler bir bir gelirken bu sahnelerde hep anthony hopkins var ve filmde hopkins in 20 dk az süre aldığını söylemek lazım.
    Anthony Hopkins 10/9.5
    Kuzuların Sessizliği 10/8
    Ata Kalinyazgan
    Ata Kalinyazgan

23 Ağustos 2013 tarihinde eklendi
    Kuzuların Sessizliği korku filmi değil. Müthiş bir gerilim polisiye filmi. Sonuna kadar büyük merakla izliyorsunuz filmi. Anthony Hopkins başta olmak üzere oyunculuklar harika. Hikaye çok iyi kurgulanmış, çekimler de bayağı iyi. Korku filmlerinin özelliklerinden yararlanan harika bir polisiye gerilim izlemek istiyorsanız işte karşınızda Kuzuların Sessizliği. 8,7/10
    sinema
    1 ziyaretçi
    9 Ağustos 2012 tarihinde eklendi
    Katil psikolojisini iyi anlatan filmler her zaman benim için özeldir. Onların neye dayanarak bir kişinin canını alması, bu işi yaparken kurbana acıyıp, acımaması, yaşadığı duyguların kör düğümü. Zeki profesörümüz Hannibal Lector ile psikopat katil Bufalo Bill'in peşindeki daha pek fazla tecrübesi olmayan ama hırslı ajanımız Claris'in arasındaki ilginç ilişki ve psikolojik hikaye gözlerimizin önünde. Filmin asıl anlatmak istediği bir katilin zihnini anlamak, onunla bir düşünmek. Bu konuda size gerçek bir psikopat katilden başka kim yardımcı olabilir Hannibal mesela. Claris yardım karşılığında kendi psikolojisine açıyor Hannibal'a. Hele o küçüklüğünde kuzularla arasında geçen karakterimizi derinden etkilemiş olay tam bir dram, psikolojik çöküş izlerken siz bile hissediyorsunuz soğukluğunu. Filmin o karanlığı, oyuncuların performansı, psikolojisi, etkileyiciliği, sarsıcılığı her şey harika. Filmin oscar almış tek korku filmi olduğu için korkudan titreyeceğinizi düşünmeyin böyle bir şey yok ama psikolojiyi anlayıp gerilek olmanız bir gerçek. Gerilim filmleri arasında parlayan bir başyapıt.
    Ogulcan B.
    Ogulcan B.

15 Haziran 2012 tarihinde eklendi
    Başarılı bir polisiye-gizem filmi.Öncelikle şunu söylemeliyim ki bence bu film bir psikolojik-gerilim değil her ne kadar psikolojik film öğeleri taşısa da ben bu filmi polisiye-gizem kategorisine koymayı tercih ederim ve film kesinlikle bir korku filmi de değil.Film ağır işliyor ama Dr.Lecter ve Clarice Starling karakterlerinin sohbet sahnelerinde hiç sıkılmadın sanırım oyunculukların çok iyi olmasından dolayı,filmin geneli aynı tempoda polisiye film tadında geçiyor ama filmin sonlarında hem heyecan hem de gerilim tavan yapıyor filmin sonları gerçekten heyecanlı.Bana sorarsanız film Oscarlık bir film değil ama kesinlikle başarısız bir film de değil şöyle ki filmdeki başrol performansları çok sağlam özellikle Jodie Foster gerçekten iyi bir performans çıkartmış,Anthony Hopkins de öyle döktürmüş.Yılına göre gerçekten farklı bir film evet günümüzde böyle bir film çıkmış olsa büyük ihtimal bu kadar ilgi görmezdi ama o yıllarda çıkmış gerçekten farklı bir seri katil filmi bana kalırsa Hannibal Lecter karakterinin geçmişine dair sahneler verilseymiş daha iyi olurdu.Baştan sona aynı tempoda ilerleyen sonlara gittikçe heyecan ve gerilim seviyesi artan bir film ama kesinlikle herkese hitap etmiyor,filmin müzikleri güzel.Son olarak ben filmi çok beğenmesemde yılına göre başarılı buldum özellikle sonları çok güzel,seri katil filmi sevenlere tavsiye ederim.Konu olarak farklı bir seri katil filmi olduğu için puanımı biraz daha fazla veriyorum. 7.5/10
    Fahri07
    Fahri07

5 Nisan 2012 tarihinde eklendi
    bana göre film abartıldığı kadar güzel değildi.tamam oyunculuk güzel ama senaryo ve kurgu zayıf.bide film sürükleyici değil izlerken sıkıldım.bu filmin neresi oscar almış anlayamadım.10/5 oyunculuk için...
    KaliteTAKİP
    KaliteTAKİP

26 Eylül 2014 tarihinde eklendi
    Anthony Hopkins kesinlikle beyaz perdedeki en iyi performanslardan birini gösteriyor bizlere o etkileyici ses tonu ile birlikte aldığı en iyi erkek oyuncu oscarı ise fazlasıyla hakettiğini gösteriyor.Film bunun yanında Jodie Foster dan da destek almıyor değil tabi oda güzel bir oyunculuk dersi vermiş.Film senaryosuyla ambiansıyla emin adımlarla gerilimi doruğa ulaştırıyor ve zamanında en iyi film oscarını alması kaçınılmaz oluyor...Kuzuların sessizliği bir çok filmede konu olması bakımından çok özel bir yere sahiptir sinema tarihinde... iyi seyirler
    deckard76
    deckard76

26 Temmuz 2011 tarihinde eklendi
    Ustaca yazılmış yönetilmiş ve oynanmış bir yapım.Yamyam ve fbı öğrencisi arasındaki zeka savaşı,çok iyi tasvir edilmiş bir seri katil portresi.
    Dört dörtlük polisiye gerilim.10/10
    potasyum
    potasyum

18 Temmuz 2011 tarihinde eklendi
    Anthony Hopkins'in yüceldiği filmdir.Onu yerine başkası oynasaydı bu rolde bence çok çok vasat kalırdı,ve sanırım sadece bu film korku türünden oscar almış tek film.
    Engin Yüksel
    Engin Yüksel

21 Nisan 2012 tarihinde eklendi
    kesinlikle izlenilmesi gereken bir başyapıt son sahneler biraz abartılmış fakat yine de gerçekçilikten kopmayan bir havada devam ediyor 9/10