mantkl bir konu ile final yapsayd vasat olmaktan kendini kurtarrd ama ne yazk ki olmam. konu uzakdou da mitleen bir konu zerine kurulmu. finaldeki gizli kahramann insa duyular zerindeki ekisi zeridnen sadece psikolojik oalrak gerilim yama tekniine gitseydi ok gzel olurdu ama bunu somut hale getirip olaanst glerle besleyip olmadk bir konu ve kurgu ile karmza geldi. izlemesenizde oalcak olan filmlerden, tavsiye etmiyorum baroldeki bayan oyuncunun oyunculuu ve maggie karakterini oynayan kzn performans hatrna 10/3
Jaume Balagueró belkide korku-gerilim türünde İspanyanın en iyi yönetmenlerinden ve senaristlerinden biri.Bu filmdede insanı nasıl gereceğini iyi bilmiş.7/10
Film çok başarılı ve kaliteli.Çekimler güzel.Özel efektlerde çok iyi bir iş çıkarılmış.Filmin En İyi Özel Efekt Ödülü almasına şaşmamalı.Sahne geçişleri yani kurgusu(montaj) ve müzikler çok iyi.Sahne geçişleri ile müzikler birbiriyle uyumlu olup,yerinde kullanılmış.Başroldeki Calista Flockhart ise filme ayrı bir hava vermiş.Başarılı bir oyunculuk sergilemiş.Senaryo,gizemli ve heyecanlı yazılmış ki bu,filmi de güzel yapmış.Filmde izleyiciyi şaşırtma kavramı da unutulmamış.
film gerçekten bir gerilim filmi izlerken geriliyorsunuz ama çok fazla birşey beklemeyin. yine de son zamanlarda yapılan saçma filmlerden daha iyi. filmdeki ne olduğu belirsiz karakter çok başarılı gördükten sonra tırsmamak imkansız makyaj mükemmel.