l-i-l-a-H
2.129 değerlendirmeler
20 Temmuz 2006 tarihinde eklendi
korkutma amçlı yapılmış kısa ,şok sahnleri ve köpek sahneleri müzğinde ritmi ile baya cazipti ama eski film kadar korkutamıyor,gerçi ben bundada korktum ama neyse :)) salonda insan olunca :))
John Moore’un gerilimi kurmadaki başarısı oldukça iyi.Ancak bazı fikirlerin artık defalarca kullanılmış olması 2006 ’’Omen’’ini biraz demode hâle getiriyor.Yine de en azından bir kez izlenmeli.
Hollywood ısrarla kült ve çok tutulmuş filmlerin 'remake'(!?) yapma girişimleri artık gerçekten zıvanadan çıkmaya başladı, bırakın fiyaskoyu artık ben buna emeğe saygısızlık diyorum. 1976’da kült olan bir film bir 'remake' uğruna bu kadar mı rezil edilir. Bu kadar mı hikayenin ve senaryonun özüyle oyanınır, Damien için seçilen çocuk aktör bu kadar mı filme uymaz, Robot suratlı Schrieber ve tam zıt neşeli şen şakrak Stiles bu kadar birbirne zıt bir ikili oluşturur. Ancak, herşeyi bıraktım bir filmin ekseni bu kadar mı saptırılır. Lütfen ilk filmi hatırlayın, filmin politik bir eksen hiç alakası yoktu, bu filme özellikle ikinci yarıda politika giriyor ve filmi tamamen eksen etrafına sokuyor ve işin en trajik yanı, son 30 dakika film birdenbire (filmin kadrosu genelde o şekilde şekillenmiş !) yahudilik, sionizm ve İsrail propogandasına dönüşüyor. 'Omen' (1976)i defalarca izleyen ve benim gibi 'kült' mertebesine sokanlara tavsiyem var benim yaptığım hatayı yapmayın, bu 'remake!?' protesto edin. 0.
her ne kadar ilk yapımını izlemesem de çok hoşuma gitti.konu olarak gerçekten orjinal bir senaryoya sahip.konu güzel oyunculuklar güzel kamera çekimleri güzel de ben şu damien rolündeki çocuğu filme hiç yakıştıramadım.çok itici duruyordu bana göre..özellikle scarfays ın da dediği gibi o yağmurlu sahne çekimleri çok hoşuma gitti.kadının çocuğun yatak odasında adamın sırtına atlama sahnesi,öbür kadının yukardan düşmesi ve köpeklerin iki adama saldırdığı sahneler özellikle hoşuma gitti... acaba devamını getirirler mi'7/10
film aşırı derecede kötü ama anlayana zaten bu dinle ilgili filmler genelde saçma oluyo belkide müslüman olmamdan kaynaklanabilir.... pek hoş olmuyo...
Yıllaaar önce çevrilmiş ve klasikler arasına girmiş Omen’in yeni versiyonu. Hikayenin aynı olan kısmı 'Şeytanın Oğlu' kısmı.Farklı olan kısmı ise kurgusu. Gerçekten de kurgu, son 5-6 yılda dünyadaki birtakım gelişmelerle desteklenmiş.Kanımca iyi de olmuş...Filmin iyi tarafları -yukarıda da yazdığı gibi- oyuncuların performansı ve gerçekleşen ölüm sahnelerindeki başarı.Ölüm sahnleri harika ve etkileyici olmuş bence de. Ancak filmin kötü bir tarafı var ki o da şu:Film biraz daha -mesela 10/15 dakika kadar belki- uzun tutulup tek filmle hikaye sonlandırılsa daha iyi olacakmış gibi geldi bana.Zira film öyle bir bitiyor ki sanki ikincisi de çekilecek gibi geliyor insana.Sorun şu ki; sanıyorum bu filmin ikincisi çekilirse kaçınılmaz olarak hikaye zayıf kalacak ve ortaya sıkıcı bir film çıkacak.Sonuç olarak, sürükleyici ve ilgi çekici bir film.Sonu hariç geri kalanını beğendim.Sonunda ise hayal kırıklığına uğradım :(((
Daha çok şey beklenilen senaryo bence bekledigimiz kadar şey veremedi bize, daha etkileyici olaylar çıkarabilinirdi bu senaryoda. Ama yinede izlenip film hakkında söz sahibi olmaya değer..
Richard Doner'ın imzasını taşıyan ilk filmin yarattığı etkiyi yakalayamamış başarısız bir yeniden çevrim.06-06-06 espirisi epey meşgul etmişti gündemi.Benim gibi The Omen'ın ilk çevirimini izlemişseniz bu film sizi hiç mi hiç tatmin etmeyecek.Hiç bir yenilik getirmeden,neredeyse aynısını yapacaktınız niye çekildi ki o zaman bu film?...
Ben filmi çok beğendim. Konusu gayet akıcı bir şekilde işlenmiş. İlginç ve tesadüfen meydana gelen ölüm sahneleri de çok etkileyiciydi. Beklenmedik, üzücü ve kötü sonla bir filmdi. Zaten bu şekilde bitmesi izleyiciyi düşündürüyor ve etkiliyor...
Bu kadar sevimli bir çocuğun, hatta somurtup garip ve korkutucu olması gereken bakışlar dahi atarken bu kadar şeker görünen bir cocuğun şeytanın tohumunu oynaması ters olmuş Oğlanı izlerken bir an bile azıcık rahatsızlık dahi duyamadım, tek istediğim ekranın içine girip yanaklarını sıkmak oldu.
malesef ki hayal kırıklığı yaşadım...!! beklentilerim çok yüksekti ama beklediğimden daha basit ve konuya daha çok yüklenilmiş,1975 den kopulmamış,bazı zamanlar sizi sıkabilcek bir film...,korkacam,gerilcem diye çok heyecan yapmayın, belli 3 yada 4 sahne dışında,filmde birşey yok ama o veledin bakışları yok mu :)saygılarımla
bildiğimiz omen I in yeniden çekimi.hollywood’un sık yaptığı işlerden biri olmasına ve remake filmlere karşı olmama rağmen filmi beğendim ama ilk çekiminin yerini tutamaz.özellikle damien rolündeki çocuğu hiç beğenmedim kötü olabilmek için kendini acayip kasıyodu hiç rol yapamıyor açıkcası ve bu role daha korkunç tipli bir çocuk daha çok yakışırdı açıkcası bu fazla şirin kaçmış :) senaryonun mükemmel olması filmi kurtaran tek şek kesinlikle.birde eski omen serilerindeki o mükemmel gerilim müziğini koysalardı çok daha başarılı bir film olabilirdi.genel olarak fena deildi.
Fİlmin müzikleri çok ürkütücü. Çocuk çok sewimli hiç şeytan izlenimi wermedi. Filmdeki banyo sahnesi gerçekten çok korkuttu beni. Ama daa ii bi film yapılabilirdi. Dewamı kesin gelir...