ozhansenal
10 Temmuz 2006 tarihinde eklendi
Belki bu sefer güzeldir diyerek aldım ama yine hüsran...Bütün filmleri aynı çizgide yürütüyolar. Sakın izlemeyin derim keşke bunu izleyene kadar The Exorcisim of Emily Rose filmini 7nci kez izleseydim. Kesinlikle korkunç ve gerilim değil. İnanılmaz saçma ve can sıkıcı bir film...
filme genel olarak guzel ama.eski filmlere cok fazla yenilik getiremiyor.yani konuyu daha fazla irdeleyip daha korkunc bir film ortaya cıkarabilirlermis.sonucta ortada seytanın olu iddası var.ama bu karanlık cekim teknigi dısında filmin icine tam islenememis.ama genede izlenir.
ya filmi ilk çıktığında izleyenlerdenim ama benim beklentimi tatmin ermedi bu film..filmde zaten herkes şeytan ne zaman gözükecek ne zaman çocuk dünyanın sonunu getircek diye düşüncelere kapıldılar...ama filmin ilk bir saati o kadar kasıntıydıki uyumamak için kendimi zor tuttum..tabii beyenenler mutlaka olacaktır ama beni tatmin etmedi bu film..bence bu film yerine exorsizmi tercih ederim..
Burdaki arkadaşların yorumlarını falan okuyunca filmden beklentim sıfıra inmişti neredeyse. Ama film asla bazılarının yazdığı kadar kötü bir film değil arkadaşlar. Hele hele 1 gibi bir notu asla haketmiyor. Bizim seyircimiz sinemaya gittiyse ve gittiği film korku filmi ise illa acaip korkmaları gerekiyor aksi takdirde film ''kötü film'' damgası yiyor. Ama asla filmin asıl bakılması gereken taraflarına bakılmıyor. Bu film içinde bu geçerli. Evet film cidden korkunç değil. Gerilim desek daha doğru olur ama fazla gerdiği de söylenemez. Bunun dışında çekim kalitesi, oyunculuklar, mekanlar ve senaryo ile film vasatın üstünde bir film olduğunu belli ediyor. Bu kadar hakkını yemeyelim. Bence filmin notu 7i hakediyor.
bence film gayet iyiydi.filmden sonrada aklınızdan çıkmıyor olaylar baya iyi çekmişler .tamamen korku filmi kıvamında değil zaten ancak insanı geriyo.bence bu filmi kaçırmayın...
bildiğimiz omen I in yeniden çekimi.hollywood’un sık yaptığı işlerden biri olmasına ve remake filmlere karşı olmama rağmen filmi beğendim ama ilk çekiminin yerini tutamaz.özellikle damien rolündeki çocuğu hiç beğenmedim kötü olabilmek için kendini acayip kasıyodu hiç rol yapamıyor açıkcası ve bu role daha korkunç tipli bir çocuk daha çok yakışırdı açıkcası bu fazla şirin kaçmış :) senaryonun mükemmel olması filmi kurtaran tek şek kesinlikle.birde eski omen serilerindeki o mükemmel gerilim müziğini koysalardı çok daha başarılı bir film olabilirdi.genel olarak fena deildi.
Ben filmin ilk versiyonunu izlemediğim için karşılaştırma yapamayacağım ancak filmin mükemmel olmasa da güzel olduğu kanısındayım..İncilde ki kıyamet alametlerinin günümüz olaylarına benzetilmesi olayın gerçekçiliğini arttırmış. Ayrıca ölümlerin gerçekleşme biçimi çok etkileyici bir biçimde doğal ölümlermiş gibi gösteriliyor..Oyuncuların pek bir üstün özelliği olmasa da Damien'ın donuk bakışları ürpertici.. Ayrıca filmin sonu çok zekice..7.5/10
Hollywood ısrarla kült ve çok tutulmuş filmlerin 'remake'(!?) yapma girişimleri artık gerçekten zıvanadan çıkmaya başladı, bırakın fiyaskoyu artık ben buna emeğe saygısızlık diyorum. 1976’da kült olan bir film bir 'remake' uğruna bu kadar mı rezil edilir. Bu kadar mı hikayenin ve senaryonun özüyle oyanınır, Damien için seçilen çocuk aktör bu kadar mı filme uymaz, Robot suratlı Schrieber ve tam zıt neşeli şen şakrak Stiles bu kadar birbirne zıt bir ikili oluşturur. Ancak, herşeyi bıraktım bir filmin ekseni bu kadar mı saptırılır. Lütfen ilk filmi hatırlayın, filmin politik bir eksen hiç alakası yoktu, bu filme özellikle ikinci yarıda politika giriyor ve filmi tamamen eksen etrafına sokuyor ve işin en trajik yanı, son 30 dakika film birdenbire (filmin kadrosu genelde o şekilde şekillenmiş !) yahudilik, sionizm ve İsrail propogandasına dönüşüyor. 'Omen' (1976)i defalarca izleyen ve benim gibi 'kült' mertebesine sokanlara tavsiyem var benim yaptığım hatayı yapmayın, bu 'remake!?' protesto edin. 0.
İlk yarı vasat ikinci yarı serpilmiş klişe korku sahneleri..Bazı bölümlerde filmin temposu iyiydi ikinci yarıda güçlenen kurgu da fena değildi ama tam istediğimi alamadım...