jamesbond-2
1.684 değerlendirmeler
12 Temmuz 2012 tarihinde eklendi
Küçüklügümüzün kahramanlari sirinler beyazperdeye uyarlanmis fena da olmamis.Tabiki mükemmel bir film degil ama özellikle gargamel çok iyi olmus ve en çok onun oldugu sahnelerde güldüm.Ailece izlenicek eglenceli bir film diyebilirim.7/10
Daha iyi kurgulanabilirdi ama yine de çok keyifli bir animasyon çıkmış ortaya.Neil Patrick Harris zaten HIMYM'den herkesin bayıldığı bir karakter, filmin gişe başarısında oyuncunun katkısı şüphesiz.Ancak 3D kötü uygulanmıştı, genelde filmlerde olduğu gibi sadece altyazılar 3D olmuştu
3 değil 4 boyutlusuda yapılsa hiçbir zaman çocukluğumuzda çizgi film olarak seyrettiğimiz şirinlerin yerini tutamayacak. Emperyalist bir ulus olan Amerika kültür işgali olarak bu sefer Belçika'lı Peyo'nun yarattığı çizgi karakteri yurdundan çıkarıp kapitalizmin başkenti olan New York'ta sergiliyor. İyi ki Peyo bu günleri göremeden aramızdan ayrıldı. Her ne kadar 500 milyon dolar gişe başarısı yapsada o eski iki boyutlu mavi şirinciklerin gönlümüzde kurduğu sevimliliği tutturamaz.
Çocukluğumuzun popüler animasyonlarından şirinleri tekrar ekranda görmek heycan yaratsada, paylaşımcı ve barışçı şirinleri(soğuk savaş yıllarında kominizmi özendirdiği için amerikada yayından kaldırılmış) kapitalizmin başkenti Newyorka getirip bir macera içine sokan yapımcılar şirinlerin newyorktan etkilenmesini kapitalizmin nimetlerine imrenmelerinide araya sokmadan edememiş, şirin babaları için savaşan kahraman şirinlerde(oscar töreninde Bigelowun söylediği gibi dünyanın dört bir yanında özgürlüklerimiz için savaşan kahraman! amerikan askerleri) afganistanda sam amca için savaşan askerleri hatırlatmadığını söyliyemeyiz, sakarda şuan sinemada oynıyan captan amerikaya fazlasıyla benziyor.Tabi biryerdende büyümekten korkan bir adam olarak Annenizle nasıl tanıştım dizisinin Barnie'si Neil Patrick Harriside kutsal aile değerlerini anlamasını sağlıyarak tüm klişeleri birbiri arkasına sıralıyor. Filmin tek olumlu yanı azman inanılmaz güzel yaratılmış animasyon takviyesiyle azmanı seğretmek büyük bir keyif, niyazikki başka olumlu bir yön bulamadım. 10/4
Oglumla beraber izledim,oldukça güzel vakit geçirdigimizi söyleyebilirim.Genelde çizgi roman-sinema uyarlamalarini çok basarili bulmuyorum ama Sirinler tatmin ediciydi.Arada böyle filmlere de ihtiyaci var...7/10
Aslında animasyon filmleri çocuklar için olsalar da son yıllarda alışılageldiği üzere yetişkilnlere de hitap eden yapımlar bu yönde bir beklenti oluşmasına neden oldu, söz konusu olan film şimdiki yetişkinlerin çocukluk çizgi filmi olunca bu beklenti daha da artıyor doğal olarak :) fakat malesef şirinler yetişkinlerin anlıyabileceği birkaç detay dışında tamamıyla çocuklara yönelik bir animasyon olmuş, shrek buzçağı madagascar gibi yetişkinleri de eğlendirebilen öğeler fazla yok, geriye sadece bilgisayar faktörü kalıyor; çizimler konusunda da azmanın mimikleri gerçekten görülmeye değer :) filmde beni tek güldüren şeyin azman olduğunu söyleyebilirim, şirineye de önem verildiği hissediliyor fakat bunun dışında bir görsellik olduğu söylenemez, sadece çocukluk çizgifilminin perdeye yansıtılışını merak edenler için izlenebilir......