Ayı Adam
    3,8
    Ayı Adam hakkında görüşlerin ?

rudeonerudeone
    rudeonerudeone

6 Aralık 2015 tarihinde eklendi
    Treadwell'in hikayesi dikkat çekmeyecek gibi değil. Nitekim Werner Herzog gibi ünlü bir yönetmenin de dikkatini çekmiş ve başlı başına bir belgesel-filmin konusu olmuş. "Doğa ve insan" kavramına öteden beri ilgisinin olduğunu biliriz Herzog'un zaten. Bu sarışın adamın hayatını ve son yıllarını da bu pencereden ele alıyor. Sık sık dış ses olarak tespitleri ve yorumları ile filme bizzat dahil oluyor. Son derece sürükleyici bir belgesel. Belki ikinci yarının ortalarına doğru tekrar düşmüş gibi hissedebilirsiniz, ancak bu geniş anlamda rahatsız edici bir durum değil. Filmi izlerken ve bitirdikten sonra şöyle bir durup, Treadwell'in yaptıklarının doğru mu yanlış mı olduğunu, onu motive eden şeyin ne olduğunu, kişiliğini, tarzını, amacının gerçekten ne olduğunu ve bu mesajı alıp alamadığınızı düşünürken bulacaksınız, eğer filmin içine girebildiyseniz. Uzun süre unutamayacağınız bazı sahneler barındırıyor. Bunu kesinlikle "çok hareketli, dramatik, yıkıcı" sahneler olarak düşünmeyin, çarpıcılığı tam da filmin sakin tonundan, Treadwell'in yaptıkları ve bunları kameraya çektiği görüntülerin doğallığından kaynaklanıyor. Son yılların görülmesi gereken belgesellerinden.
    Engin Yüksel
    Engin Yüksel

29 Kasım 2014 tarihinde eklendi
    İlginç bir adamın hazin sonu gerçekten izlerken üzüleceksiniz 7/10
    beck31
    beck31

14 Kasım 2009 tarihinde eklendi
    Timothy Treadwell adlı kendine sığamayan bir adamın öyküsü.Gerçekten etkileyici olmuş, doğru gelip gelmemesi tartışılmaması gereken bir konudan yola çıkılmış ve başarılı bir belgesel olmuş-ben çok beğendim.9/10
    wolkiwolki
    wolkiwolki

29 Aralık 2007 tarihinde eklendi
    Filmi kısaca özetlemek gerekirse, Timothy Treadwell adındaki enteresan bir adamın esasen çok da enteresan olmayan hayat hikayesini anlatıyor film. Film diyorum ama aslında belgesel...Film hakkında yazan Vanirli’nin yorumu benim de film hakkında düşündüklerimi bire bir anlatıyor aslında.Gerçekten de Treadwell’in videoları bilimsellikten uzak ve megalomanın sınırlarında geziyor.Hatta yer yer aptalca bile oluyor.Bir ayı tarafından öldürüldüğü için adam için sempati ve üzüntü duyguları yeşerir gibi olsa da içinizde, Treadwell’in iticiliği buna engel oluyor...Ben beğenmedim filmi.Kimseye de tavsiye etmem mümkün değil...
    zgrklc
    zgrklc

1 Şubat 2008 tarihinde eklendi
    65 yas ustu ıcın zaman ıdeal belgesel turu bır fılm.bıraz daha zorlansa narkoz nıyetıne bıle kullanılabılırmıs hastanelerde
    telli98
    telli98

3 Temmuz 2008 tarihinde eklendi
    arkadaşlar herzog filmlerinin büyüsü tartışılmaz daima izlenir.grizzly man filminin sonunda çok duygulanmıştım insanın kendini doğaya adaması akla hemen into the wild filmini hatta daha da özde simyacıyı getiriyor.
    dürüst bir çalışma herzog kamerasını gerçeğe yönlendirmiş ve kahramanızla aynı haleti ruhiyeyi paylaşmamızı istiyor onu anlamak belki de kendimizi anlamaktır.
    ayhan2451
    ayhan2451

12 Ekim 2006 tarihinde eklendi
    "Grizzly Man"...
    Timothy Treadwell'in ilginç ölümünü konu alan belgesel filmde öne çıkan bir çok şey var.. Timothy'nin yalnızlığı, depresan davranışların bir insanı kötü davranışlara itmemesi, hayvanlara aşırı duyarlılık, kendini onlardan biri gibi hissetmesi ve insanlara karşı aykırı tutumlar.. Daha sayılabilecek çok şey var aslında ama aklıma ilk gelen bunlar.
    Tuhaf olan şey ise 13 yaz boyunca ayılarla korunmasız olarak yanyana yaşayabiliyorsun.. Timothy ayılara zarar vermektense ölmeyi tercih ediyor.. Onlar kendisine saldırırken bile bi başkasını kurtarmayı düşünebiliyor.. Bence bunlar samimi ama normal bi insanın göstereceği cinsten davranışlar değil kesinlikle..
    Timothy belki de yalnızlığına inat kendisini kabullendirmeye çalışıyor doğaya, sonucu ne olursa olsun..
    7/10 alır benden.. Kesinlikle izlenmeye değecek kadar farklı..
    İyi seyirler...
    sago-sansar
    sago-sansar

5 Şubat 2008 tarihinde eklendi
    filmi beyenmeyenler oldukça fazla anlamadığım şey ne bekliyordunuz bu 300 spartalı gibi bir film mi ne olucaktı yani beklentileriniz nelerdi de film karşılıyamadı ???

bence filim insana bir değer katıyor..yani farklı..milyon dolarlık hollywood filimlerini izlediğinzde vurdulu kırdılı insana keyif veriyor işte filim budur diyosunuz ama insanlık adına değer adına hayat adına size ne katıyor ?

Grizzly Man çok farklı arladaşlar kesinlikle herkesin izlemesi gereken bir filim.O kadar harika bir sevgi aşk tutku içeriyorki filim kelimeler kifayetsiz kalıyor.

Her şeyden önce ona saygı duyuyorum nasıl olurda bir ayıyı doğayı hayvanları karşılıksız bu derece sevebilmiş nasıl olurda onlara canını teslim edebilniş.İnanılır gibi değil.Sevgi çok büyük bir şey bu filimde çok iyi anladım bunu....

1 milyar dolarlık filim yapsalar bu derece sevgi dolu aşk dolu bir filim yapamazlar........
    tabakaka
    tabakaka

2 Mart 2008 tarihinde eklendi
    tek kelimeyle mükemmel. yaklaşık olarak yirmi dört saattir uyumamama rağmen narkoz etkisi deği su etkisi yarattı bünyemde. demek ki hissetmek için 65 yaş üstü olmak gerekmiyormuş.

Timothy treadwell'e saygılarla...