Afrika'da genç, yaşlı, çocuk demeden acımadan öldüren ve elmas çıkartmak için insanlık dışı şiddetle zorlanan insanların gerçek hikayesi.Leonardo Di Caprio romantik, bebek yüz hallerinden çıkmış ve gerçekten çok iyi bir performans sergilemiş.İç savaş konusuna da başarıyla değinilmiş. Son on yılın en iyi filmlerinden?
etkileyici bir yapım,mesajını izleyicisine aktarmakta oldukça rahat..leonun çabası role uygusuzluğunu kapatamıyor bence,hounsou ve conellynin performansları takdire şayan..tamam 1.sınıf bir film fakat filmde bir şey eksik kalıyor,bulamadım.. izlenilesi bir yapım 8/10
Son yıllarda yapılan en iyi filmlerden biri. Kesinlikle izlemenizi tavsiye ederim. Dış güçlerin baskısı yetmiyormuş birde iç savaşla kendilerini harap ediyorlar dedirten, bir çok şeyin çıkar üzerine kurulu olduğunu anlatan özel bir yapıt. Filmi izlerken, Afrika kıtasında ve dünyada farklı nedenlerle benzer sonuçlara maruz kalanları düşünmemek elde değil.Filmin sonunun biraz farklı olması filmi daha güzel yapmış.O role uygun olup olmadığı bir kenara bırakılırsa Leonardo DiCaprioda harika bir oyunculuk sergilemiş ama Djimon Hounsou çok ama çok iyi oynamış.