KORKU TÜRÜNÜN EN İYİLERİNDEN 4 X 4 LÜK
Gerçekleşen ilk ölümler,kurbanlarımızın kapana kısıldıkları kaza sahnesi olsun ve devamında gelişen hayatta kalma müdalesi ve gördüğünüz ölüm sahneleri olsun hepsi birbirinden etkileyiciydi. .İnsanın izlerken off çekmesine sebep olan türden olmuştu..Bir an bile gözümü kırpmadan izledim filmi diyebiliri m..Sanki oturduğunuz yere çivileniyorsunuz..Doug karakterinin filmin başlarındaki pısırıklığına sinir oluyorsunuz..Ama kendini affettirmesini biliyor film ilerledikçe:)Sevdiklerine yapılan kötüklerin sonunda onun içinden çıkan gözü kara başka bir Doug izliyorsunuz..Tam olması gerektiği yani beklediğim gibi..Çoğu filmde kurtulmak isteselerde bunun için hiçbir şey yapmayan insanlar izledim..Bu film diğerlerine göre biraz farklıydı benim için..En azından herkesin cesareti vardı bişeyler yapıp hayatta kalmak için..Kimse kös kös oturup ölümü beklemedi..Bu da artı puandır film için benden..Mücadelesiz filmlerden nefret ediyorum çünkü..Bu arada filmdeki köpeğimizi unutmayalım filmin en büyük kahramanlarından biride oydu bence Mutantlarımız her zamanki çirkinlikleriyle formlarının zirvesindeydiler..Vahşilikleri ve acımasız oluşlarıyla yine kendilerinden nefret ettirmeyi başarabildiler..Dolu dolu her saniyesinde gerilimi yaşayabildiğiniz türünün en iyi örneklerinden diyebilirim..Son derece başarılı bir filmdi
Kısa süre önce vefat eden Wes Craven'in 1977 yılındaki filminin Alexandre Aja tarafından 2006 yılında Remake edilmesi harika olmuş.Genellikle bu tarz filmler tutmayıp,beklentilerin altında kalsada Tepenin Gözleri hakkında böyle bir yorum yapmak çok acımasız olucaktır,Cravenin filmini izlemedim,ancak tek bir şey söyleyebilirim ki korku türünün en iyilerinden biri
Kurgu harika,nükleer deney sonucu devletin gazabına uğramış madencilerin hikayesi etkileyici,iğrenç olsalarda zaman zaman empati kurulması ilginç.Sadece iyi bir kurguya değil,harika müziklere sahip ve oyuncu kadrosu ve işleyişi ustaca.Alexandre Aja çekim yöntemleri ve mekansal başarısıyla harika bir iş çıkarmış,100 dakika boyunca gerilip,sinirden çatlıyorsunuz kesinlikle.Finali ise çok başarılı,her zaman amerikalı çocuklar kazanamaz maalesef,sisteme yönelik eleştirilerde ustaca,bizim ülkemizde böyle bir eleştiri yapmak,vatan haini damgası yemenize sebep olur.Oyuncu seçimleri de güzeldi.Aaron Stanford'dan kaliteli bir oyuncu performansı izledik,Makyajlarda on numara olmuş
Bu türü sevenlerin bayılacağı,kan veya vahşet sevmeyen izleyicilerin bile gerilimi sonuna kadar hissedeceği çok başarılı bir film.Kesinlikle izleyin