Ismail G
31 Mayıs 2026 tarihinde eklendi
bilinc ve ruh başka bir canlıya geçemez çünkü o vakit hayat sonsuza kadar gidebilir buda mantıken yaşayan herkes ölür kanununa ters olur filme geçersek 3 saat olmasına rağmen akıcıydı animasyon sahneleride kaliteliydi beğendiğim
https://youtu.be/kAc72Qy2D8k Biz de filmi bu şekilde tenkid ettik. Filmin imgesel anlatımı felsefi yönü mitoloji ve din bağlantısı, sosyolojik bağlam ve teknoloji açısından değerlendirmesini yaptık. Tenkid Sinezofi Kitap adlı YouTube adresimizden diğer film tenkitlerimizi izleyebilirsiniz.
Ayrı bir dünya, ayrı bir dil, farklı ama insansı canlılar, doğayla bütünleşme, insanların para hırsının doğayı yıkımı. Ne ararsanız bu filmde mevcut ama hala çizgi film izleyin diyen sinemanın s sinden anlamayan arkadaşlara daha ne beklediklerini sormak lazım. 300 milyon dolarlık bir yapımla çizgi filmi bir tutan insanlara söyleyecek söz bulamıyorum. Keyifle izlenebilecek ve tekrar sıkılmadan izleyebileceğiniz bir film.
Görsel açıdan oldukça etkileyici. Detaya inmeye gerek yok etkileyici desek yeterli olur ama konusu itibariyle pek etki yaratmadı şahsen. Görsellikten başka bir şey pek bulamadım. Filme genede puanım 9 olur ama konusu için değil görselliği için. Ayrıca bir şey kafama takıldı...(?) Bu başroldeki Jakein tekerlekli sandalyesi o kadar üstün teknolojilerin arasında baya bi çağ dışı kalmış gibi. Yazık çocuğa parası mı yokmuş onunla geziyor. Şaka bir yana gerçekten de öyle değil mi? Üstün teknolojilerin kullanıldığı bir zamanda geçiyor film ama bizim esas oğlanın tekerlekli sandalye biraz abes olmuş. Bu kadar film içinde buna mı takıldın derseniz? Evet abi takıldım çünkü saçma geldi =) Neyse İzleyin işte güzel film.
Film gercekten görsel açıdan mükemmeldi.İzledigim en inanılmaz efektlere sahip ve efekleri bir Türkün yapmasıda bir gurur kaynagı.Film 3D izlemek lazım.Ben sonra Blu-Ray olarakta izledim ve yine hoşuma gitti ama 3D izlemek daha faklı gerçekten.Yalanda yere konuşmaya gerek yok.Filmin konusu basitmiş,ABD propagandası yapıyormuş falan fişkan.İzledim zevk aldım,herkese tavsiye ettim.3D keyfini yaşattı ki pisayasadi her 3D film bu keyfi yaşatmıyor.Yapanların ellerine emeklerine sağlık...Hakettigi başarıyı yakaladı zaten.ABD sineması bu yerlere gelmek için 80 yıldır mücadele ediyor.Biz hala Özcan Deniz,M.kırmızıgül,Sahin K gibi insanların filmleri ile bir yere gelmeye çalışıyoruz. Sinemamızın maddi açıdan bir sorununvar mı bilmem ama devlet büyüklerimizin spora verdigi destegi sinemaya verse maddi açıdan olanalar sağlasa sinemamız Avrupanın 1 numarası olur. Biz Avrupanın en zengin devletiyiz bu kesin.Çünkü yabancı futbolculara verilen paralar ve devletin spora yaptıgı inanılmaz maddi destek göz ardı edilmemeli. Düşünebiliyormusunuz TT Arenanın devlete olan maliyeti 600 milyon lira.Bu parayla dev bir film studyosu yapsa düşünün yapılacak filmeri. O yüzden biz maalesef herşeyi yapımcıdan bekliyoruz artık devletin spora verdigi destegi sinemaya vermesi sart..