bir baş yapıt değil ama görselliğe itap ettiği için sıkılmadan izleniyor bazı kişilere sıkıcı gelebilir çünkü tamamen bilgisayar ortamında hazırlandığı için animasyon havasında ama yinede yönetmene seyirçiyi 3 saat bu dünyadan başka bir ortama götürdüğü için teşekkür etmek lazım gerçi o teşekkürü hasılatı sayınça alır ama emeğine saygıduyalım haketmiş evet senaryosu biraz basit kalmış önceden sonunu tahmin ediyorsunuz onuda görsellik kapatıyor bence oscar a aday olursa alaçağı tek ödül en iyi görsel efekt çünkü oyunculuk yok senaryo yok gerçekçi yapılmış film yok yüzüklerin efendisindeki savaş sahnesinin yanında bununki bilgisayar oyunu gibi o yüzden 1 puan altta
Film hakkında çalıntı iddiaları ortaya çıkınca önceden filmi izleyip beğenenler bile filmi karalamaya başladı zihniyete bak ya:) bunu yapanlara bir anlam verememekle beraber bence film çok güzeldi ayrıca sırf filmi kötülemek için filmde kusur arayanlara hayret ediyorum zaten kusursuz film olabilir mi? bir film çok güzel olabilir ama kusursuz asla olamaz kısacası izleyin tadını çıkarın,dedikodulara kulak asmayın bu kadar basit yani
Bu filme 10 vermeyi çok isterdim. Büyük beklentilerle gittim. Müthiş görsel efektler, olağanüstü bir yönetmenlik başarısı fakat kötü bir senaryo karşıladı beni. James Cameron bir kere daha en iyi yöntemen Oscarını hakkıyla alabilir fakat film ne sinema tarihinin ne de bu senenin en iyi filmi. Keyifli, eğlenceli bir gişe filminden biraz daha fazlası.
Bu film 3D Imax teknolojisi ile çekilmiş fakat İstanbulda 3d ve Imax teknolajısıne sahip tek salon İstinye park orda da ınanılmaz hatalar dönuyor.Bu filmı aylardır beklıyorum ve ta Beylikdüzünde kalkıp istinyeye gelıyorum parasını oduyorum Imax izlemek için fakat inanaılamz olaylar yaşanıyor..Öncelıkle Perde de sorun var tam olarak net değil altyazı uyumlu değil ve en bombası filmin yarısında elektrik gidince bizi "hadi bakalım film bitti" herkes evine diye gonderıyorlar..İşte ülkemızde kı sinemya bakış..Arkadaşlar Facebookta IMAx yazın ve çıkan yere sizde bu skandalı ingilizce olarak anlatın..Ne olur yardımcı olunda bı daha yaşamayıl bu tarz olayları ...Herkes işini yapsın yapamıyorsada çeksın gitsin
avatar bambaşka ve etkileyici bir dünya yaratmış kapitalizm ve amerikan şirketler yapılanmasını ne kadar acımasız olabileclerini bir kez daha gözler önüne sermiş.yönetmenin etkileyici bir hayal dünyası var ama birşey söylemeden geçemeyiceğim bildiğimiz dünydaki hayvanların şekli biraz değişmiş yani hızlı ve öfkelideki modifiye arabaları düşünün öyle bir şey yapılmış yinede 2010 yılının en etkileyici filmlerinden biri ah ah nerde yüzüklerin efendisi demeden geçemeyeceğim
İzlenebilir bir film ama başyapıt değil.Başyapıt varsa yüzüklerin efendisi, matrix vbBu iki film kaç yıl önce yapıldı ama görsel olarak avatardan çok daha iyi ve üstüne kıyaslama bile yapılmaz.Terminatör Kurtuluş ile avatar kıyaslanabilir ve terminatör görselde biraz daha iyi.Abartılıcak film değil.10 üzerinden 7
Filmin görselleri gerçekten çok iyiydi.Fakat filmin çoğu ordan burdan çalınan robotlar,nesneler ve hiç bir şey vaat etmeyen hikayesinden oluşuyor.Biz o elle kumanda edilen robotları ,insanın başka bir bedene geçerek o bedeni kontrol etmeyi Matrixte izlemiştik.Ve filmdeki bu başka bedene geçme olayı sadece kurgudan ibaret,bunun nasıl olduğu anlatılmıyor.tamam o kapsülün içine giriyor ama orada fiziki bir etki olmadan nası diğer bedeni kontrol ediyor.Kesinlikle görüntü ,sesler mükemmel ama gişe rekorları kırarak yüzüklerin efendisini ,Titanici geçecek film değil!